Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 24 983
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря Ви, Mel_ и I.am

Ще попитам на следващия преглед дали трябва да увелича дозата, но смятам, че лекаря е преценил на база на изследванията ми. А и все пак нямам дефицит, може би е Ок количеството Вигантол, което приемам.

# 286
Аз предпочитам Лактулоза сироп. Но Жизел май писа, че е в чужбина и не знам дали ще го намери там.
Благодаря много за всички  написани методи хапнах овесени ядки с мед и прясно мляко и всичко е наред сега,ще гледам да хапвам повече плодове и зеленчуци и фибри ,дано не се случва повече.

# 287
Момичета, в 7 г.с. започна обилен косопад. Преди бременността съм имала, но регулярно ползвах едновременно няколко вида витамини против косопад и косата ми се беше стабилизирала. От както забременях ги спрях, минах само на елевит, намалих и дозата на тироксин, че ми беше 250, добавихме и 3х1 Дуфастон. В лека паника съм..

# 288
Не знам дали ще те успокои това, но и аз в начална бременност, до към 4 месец имах ужасен косопад. След това нещата се нормализираха, даже много коса ми порасна, а не съм приемала нещо допълнително като добавки. Но допитай се все пак до АГ, щом се притесняваш.

# 289
  • Телиш/Плевен
Много бременни се сблъскват с косопад, така че е сравнително често срещано и след време нещата се нормализират, както е споделила Onirique. Евентуално може да има някакви подходящи за бременни добавки, но аз не бих пила такива за нещо, което така или иначе ще мине.

# 290
  • Пловдив
Първите месеци и аз бях с косопад, който рязко спря.

# 291
Аз имах в 6 месец косопад, тогава и контролата на щитовидните хормони показа, че са паднали (фт4). Не знам дали е свързано, скоро ще пускам нови хормони, но четох, че при хипофункция също има косопад... въпреки това ендокринологът каза без лекарства.

# 292
Имах ужасен косопад до към края на 5ти месец. Всички показатели бяха наред. Спря от самосебе си.

# 293
При мен косопадът беше заради ниско желязо и витамини. До 4 месец беше страшно, сега съм в 6-ти и косата ми доста живна.

# 294
При мен обратното - порасна ми много нова коса. Даже обмислям да ходя на фризьор, че нямам бели коси, но си правя кичури и доста ми израсна моята си коса, а като се роди бебето и после с кърменето, ще е по-трудно да си отделя повече време за излизане.

# 295
А как смятате да борите или как сте борили следродилния косопад?

# 296
А как смятате да борите или как сте борили следродилния косопад?

Той е хормонален, не знам дали има как да се пребори. При мен още не е почнал, косата ми е още като бях бременна, почти не пада, вече са 9 седмици. Не знам кога ще почне

# 297
Нищо не може да се направи за косопада. След първото раждане имах косопад, но явно и хормоните ми бяха разбъркани, защото кърмех и нямах цикъл до годината. След като спрях да кърмя спря косопада. После ми порасна доста нова коса и стана по-гъста от преди.

# 298
Здравейте,момичета виждам че темата тези дни е за косопад и коса. Аз нямам промяна на този етап,косата ми е гъста и дълга. Знаете ли дали има нещо забранено по време на бременност и много ми е интересно вие подстригвахте ли се,казаха ми че не е хубаво

# 299
И се подстригвах, и се боядисвах, и гел лак си слагах. Това са глупости за мен, никой досега не ми е дал логично обяснение по какъв начин бих могла да навредя на детето, подстригвайки се. 😃

Общи условия

Активация на акаунт