Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 24 916
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
  • Телиш/Плевен
Колко пъти на ден е нормално повръщането в ранна бременност? И колко горе долу продължава?
Това е строго индивидуално и няма как да се отговори на тези въпроси. Има жени, които повръщат през цялата си бременност, за съжаление. Надявам се при теб да премине скоро.

# 331
Ох, не знам, ама се скъсвам днес. Сутринта два пъти само слюнка и вода, след това вече каквото хапна връщам до час и нещо два. Пия и антибиотик и се притеснявям дали се усвоява за толкова време. Гледам след хранене да легна и да поседя поне час легнала. Страх ме е и като ми свърши болничния ако съм в това положение няма да мога да стигна до работа камо ли да стоя цял ден..

# 332
  • Телиш/Плевен
Като свърши болничният и ако продължават така нещата, ще вземеш нов. Не знам кой би очаквал да работиш в това състояние. И все пак се надявам скоро да се почувстваш по-добре.

# 333
Не, не мисля че е повлияло. Цитото си излезе както по принцип 2Б, а микробиологията беше чиста. Повторихме я пак след спиране на приема и пак беше същата.
Благодаря за отговора! Тоест не е повлияло на резултата? На мен ми препоръча лекаря да мина на орален прием до вземането на секрет, но страничните ефекти от оралния пример са ужас просто и ако има начин да запазя вагиналния прием го предпочитам. И аз се изненадах от съвета, защото не е лекарство, а хормон.
Да на мен ми взеха и микробиология и цитонамазка, докато бях на утрогестан. Не е добре да се спира. Просто не бях слагала сутрешната доза и я сложих след това.
Здравейте! Взимали ли са ви секрет за микробиология докато сте били на Утрогестан вагинално? Спряхте ли го временно, минахте ли на орален прием, какъв беше съветът на лекаря ви? Благодаря!

# 334
Момичета, Утрогестан от самото начало ли Ви предписаха и до коя седмица?

# 335
  • Пловдив
До 13гс плътно и после се спира по схема, после плацентата си произвежда прогестерона.Някои и през цяла бременност слагат.
Аз съм инвитро, но и при свежия (двойно над нормата ми беше прогестерона) и при замразения трансфер си беше така.

# 336
От самото начало до 16та седмица, с постепенно спиране. Поради нисък/вариращ такъв от 4 години преди да забременея.

# 337
Здравейте, знаете ли къде мога да закупя това лекарство: Gynazol vaginal cream 2% 5g? Следящата АГ ми го изписа, като ми каза, че вече не се предлагало в България, можело да го намеря в Румъния и евентуално, ако е изостанало в някоя аптека. За трети път него ме кара да търся, тъй като другите не помогнаха. Вече писах на гръцките аптеки и там явно не се предлага. Има ли някой който знае откъде бих могла да го взема, някоя от турските аптеки или дурго място?

# 338
Здравейте!Може ли някой да ми помогне с отговор ще направя кръвния тест за тризомия 21 в 12-та седмица.Но за ултразвуковия преглед има свободен час и вече ще съм в 13-та седмица и два дена дали ще е проблем?

# 339
Няма проблем, аз моя тест го направих още в 10-та седмица и в 13-та си отидох на преглед.

......, как си, как е бебчето?

# 340
Здравейте!Може ли някой да ми помогне с отговор ще направя кръвния тест за тризомия 21 в 12-та седмица.Но за ултразвуковия преглед има свободен час и вече ще съм в 13-та седмица и два дена дали ще е проблем?

Биохимичния скрининг ли визираш? Аз си мисля, че кръвното изследване се прави непосредствено след ехографа. Ако греша, някой да ме поправи, но според мен трябва да се направят заедно или ако не заедно, то много скоро едно след друго. Така комбинирането на двете изследвания, дава най-голяма точност и обикновено се правят заедно.

Ако визираш пренатален тест, то той няма отношение към ехографското изследване, както БХС.

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 13:18 от Onirique

# 341
  • Пловдив
Ако е за БХС се взимат мерките от феталната.Трябва да се направи до ден - два (не помня точно) след измерването.За пренаталния не са ми искали нищо.

# 342
До момичетата, при които се е налагало да приемат Dег@н: освен да спре повръщането, успяваше ли да овладее гаденето при вас? Вече превъртях всички позволени лекарства и добавки, но ефектът им е доста слаб и мисля да попитам АГ за Dег@н като краен вариант. Не повръщам всеки ден, но гаденето и киселата топка в гърлото ме мъчат по цял ден и цяла нощ и не мога да ям и пия почти нищо, а съм зверски гладна.

# 343
Няма проблем, аз моя тест го направих още в 10-та седмица и в 13-та си отидох на преглед.

......, как си, как е бебчето?
Благодаря за отговора. За сега всичко е наред. Аз се чувствам супер ,нито имам гадене нито други оплаквания.

# 344
Аз го намерих наскоро в аптеки в Бургас и Варна.
Там където нямат, ми го поръчаха от склад и онлайн също го продават. Към 18 лв е.

Здравейте, знаете ли къде мога да закупя това лекарство: Gynazol vaginal cream 2% 5g? Следящата АГ ми го изписа, като ми каза, че вече не се предлагало в България, можело да го намеря в Румъния и евентуално, ако е изостанало в някоя аптека. За трети път него ме кара да търся, тъй като другите не помогнаха. Вече писах на гръцките аптеки и там явно не се предлага. Има ли някой който знае откъде бих могла да го взема, някоя от турските аптеки или дурго място?

Общи условия

Активация на акаунт