Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 25 022
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Витамин Б6 и доксиламин помагат за гаденето

# 571
Гади ми се почти постоянно, но рядко повръщам, защото се сдържам с всички сили. Почти нищо не ми понася за момента, от време навреме ям кисело мляко, плодове, опитвам и други неща, но става по-зле. Скоро влязох в 3ти месец и се надявам наистина всичко да приключи скоро. Шефа ми предложи както и аз съм съгласна, че е по-добре да взимам болнични и да спирам с работата, само че не знам от къде да ги взема от АГ или от личен лекар.

# 572
Гади ми се почти постоянно, но рядко повръщам, защото се сдържам с всички сили. Почти нищо не ми понася за момента, от време навреме ям кисело мляко, плодове, опитвам и други неща, но става по-зле. Скоро влязох в 3ти месец и се надявам наистина всичко да приключи скоро. Шефа ми предложи както и аз съм съгласна, че е по-добре да взимам болнични и да спирам с работата, само че не знам от къде да ги взема от АГ или от личен лекар.

Личния лекар може да ти даде максимум 1 месец. Трябва да искаш от АГ за първия месец и за всеки следващ минаваш през комисия и ти дават.

# 573
Ева, аз няколко пъти назад също споделях. Като цяло голям ефект нямаше от нищо, повръщах от вода, понякога не успявах и до банята да стигна, всичката храна ми беше гнусна, дори не можех да трая някой друг да яде в една стая с мен, а от засиленото ми обоняние усещах какво яде ММ в кухнята през две затворени врати и седях на отворен прозорец, не можех да се изправям в леглото, защото и от това повръщах, в един момент се поуспокои положението. Споделям каквото ми каза и лекарят ми тогава - в ранната бременност това че ям основно някакви сухари няма да навреди толкова, колкото ако се обезводня. Та мога да ти препоръчам първо да намериш течност, от която ти се гади по-малко и можеш да приемаш, разделяй си я ако трябва в малки чашки и шишенца, за да не изглежда "психически плашещо количеството". С храната малко по малко по същия начин, за да не стане ядене наведнъж и да не ти понесе после на стомаха от него. При мен течността беше кола (набива ми се на главата колко е вредна), но приемах по няколко глътки, не съм се наливала с чаши и шишета, но някак ми притъпяваше усещането за гадене. С яденето след сухарите аз също успях първо кюфтета да вкарам и то 1 кюфте за хранене за цял ден. На всеки помага нещо различно. Пих си витамините за бременни - за гаденето Антиметил на хапчета, за смучене (може би от тези за смученето ми се успокояваше и то май на психическа основа повече), Емил, който е Б6, но грам полза нямах от него. Свалих 6кг първите месеци, вече съм в 20 седмица и едва сега успявам да си върна част от тях.

За болничен - аз съм от 6седмица, защото бях и в болница по друга причина. За продължителен болничен се издава от ЛКК. Та говори с АГ-то си, кажи че искаш да излезеш в боничен да ти издаде и после следващите да се издават продължения от комисия. При мен първият беше от личен лекар(с друга диагноза), влязох в болница, там ми издадоха нов след изписването - вече за бременност - по ЛКК беше, след това се водих на работа няколко седмици (фиктивно) и при регистрация в Майчин дом започнаха да ми издават болнични, защото те си имат комисия и всеки месец ходя просто да си го взимам.

Скрит текст:
На мен още ми се гади (вече 20г.с.), но вече без повръщане (бях се и обезводнила, защото повръщах и от въздуха - от 9 до 14седмица), както казаха момичетата - газирана вода (аз пия по глътка кола, защото от чиста газирана вода също ми се гади), антиметил (в него има джинджифил), вода с лимон, седях постоянно на отворен прозорец за чист въздух. Гаденето по-скоро се потиска, спира и пак се появява, внимвай просто да не се обезводниш, ако се влоши. 

# 574
Благодаря момичета, ще се опитам да открия някаква течност, от която не ми се гади, и евентуално някакви сухари или препечени филии. Иначе и моето обоняние е много силно, от много миризми ми се гади преди да вкуся дори. Ще говоря и с АГ да видим какво ще каже, някоя хитрина, но не вярвам да ми каже нещо по-различно от вас.  🤗

# 575
Здравейте мами правим опити за бебе от 20.12 и на 04.01 получихме положителен тест,на следващия ден направих още един и той беше положителен и на 13.01/днес ходих за първи път на консултация. Имаше плодов сак но не и ембрион. До 20.12 съм нямала полов контакт ,имах два пъти в месец ноември цикъл последния беше на 28/29 ноември. Не можахме да определим на колко седмици съм,тъй като плод не се виждаше има ли повод за притеснение а и ми изписа фолиева киселина. Големината на сакчето е 6мм

# 576
Момичета,
Бяхме на преглед днес 11г.с лекаря ми каза че имам ниско разположена плацента, попитах дали е опасно каза всичко е нормално бебето се развива добре. Но нз защо се разрових и леко се притесних, може ли мнение и някой да сподели ако е имал?

# 577
Момичета,
Бяхме на преглед днес 11г.с лекаря ми каза че имам ниско разположена плацента, попитах дали е опасно каза всичко е нормално бебето се развива добре. Но нз защо се разрових и леко се притесних, може ли мнение и някой да сподели ако е имал?
На мен ми казаха, че за патология на плацентата можем да говорим след 20г.с, защото дотогава може да мигрира по-нависоко предвид увеличаването на матката.

# 578
Момичета,

Моята също беше по-ниско, но след това се измести. Аз останах много изненадана как е възможно, но явно е. Още е много рано, за такива притеснения. След като и доктора казва, че всичко е наред, то няма за какво да се притесняваш.

# 579
Благодаря за отговорите!

# 580
Така е, мести се. Моята от предна стана задна

# 581
  • Телиш/Плевен
Здравейте мами правим опити за бебе от 20.12 и на 04.01 получихме положителен тест,на следващия ден направих още един и той беше положителен и на 13.01/днес ходих за първи път на консултация. Имаше плодов сак но не и ембрион. До 20.12 съм нямала полов контакт ,имах два пъти в месец ноември цикъл последния беше на 28/29 ноември. Не можахме да определим на колко седмици съм,тъй като плод не се виждаше има ли повод за притеснение а и ми изписа фолиева киселина. Големината на сакчето е 6мм
Би трябвало да си около седма седмица, но изчакай следващия преглед и ще се разбере. Понякога апаратурата е по-стара и се вижда по-късно.

# 582
Така е, мести се. Моята от предна стана задна
Благодаря

# 583
Би трябвало да си около седма седмица, но изчакай следващия преглед и ще се разбере. Понякога апаратурата е по-стара и се вижда по-късно.

Не мисля че съм в 7г.с тъй като от лятото до 20.12 съм нямала никакъв полов контакт

# 584
Гестационните седмици се смятат от началната дата на последната ви менструация, не се влияе от месеците без секс. АГ не ви ли го обясни това? 😳
Изчакайте още малко и отидете пак на преглед, търпение трябва. И при мен не се видя на първия преглед ембрион.

Общи условия

Активация на акаунт