Има ли срамна работа?

• 7 742
  • 138
  •   1
Отговори
# 135
Не смятам, че в обществото има ясна дефиниция на "мързелив", тенденцията е да се употрбява за щяло и нещяло... Нали знаете - важното е да хулим другия.
Аз съм участвала преди години и в друг безумен разговор - как може едва ли не да работя за "жълти стотинки" с това ми образование... от един колега от университета, той не би рааботил за толкова пари. В този контекст бих казала, че повечето хора от по-младото поколение надценяват възможностите си - лични и професионални, и смятат, че 6-цата в университета е качеството, на базата на което ти дават от първия ти работен ден 5 000 лв. заплата. Да, и той е бил (и още е)на хранилка на мама и тате.

# 136
  • Out of the Mix
На един хлапак, или хлапачка на 20-25 няма кой да дава такива пари, освен мама и тате.
Момче може да ги изкарва, завършил техникум, работещ в сервиз, или да прави кухни; в строителството.
Момиче може да е направила още от тийнка "инфлуенсърски" профил със 100к+ абоната+ продажби на нещо, освен рекламата, но такива не са много.

Или "спонсорът", но малката трябва много да слуша, иначе следващата.

# 137
  • Обран бостан ;)
Не смятам, че в обществото има ясна дефиниция на "мързелив", тенденцията е да се употрбява за щяло и нещяло... Нали знаете - важното е да хулим другия.
Аз съм участвала преди години и в друг безумен разговор - как може едва ли не да работя за "жълти стотинки" с това ми образование... от един колега от университета, той не би рааботил за толкова пари. В този контекст бих казала, че повечето хора от по-младото поколение надценяват възможностите си - лични и професионални, и смятат, че 6-цата в университета е качеството, на базата на което ти дават от първия ти работен ден 5 000 лв. заплата. Да, и той е бил (и още е)на хранилка на мама и тате.

Още живее в приказка човека. Споко , ще свърши. Всяка приказка свършва някой ден, пък бил и след 1001 нощи.

# 138
  • Пловдив
Не е много.
Някои хора, наследили или по друг начин придобили работещ бизнес, много се кефят да гледат отгоре и да обявяват хората с ниски заплати за "мързеливи". 🫣
Доста години беше голяма мода на всеки с ниска заплата да се лепва етикет "мързелив", независимо какво работи и какъв е приносът му за обществото. Надявам се да е попреминала...

Общи условия

Активация на акаунт