За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 11-та тема

• 21 751
  • 448
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе
Скрит текст:
Направих сос по тайландски на Пейч, ще го пробвам почивните дни Simple Smile. Сега ми донесоха люти чушки чорбаджийски и рибки (отварят ми работа) искам да ги направя като туршия, да бъдат хрупкави.Не знам колко сол да сложа. И тиквички имам в повече , отколкото мога да приготвя за ядене, та тях ще сложа в торбички на кубчета и във фризера, ще ползвам за супа. Не се сещам за друго , а и след работа нямам много време за сложно приготвяне. Ако имате идеи , ще съм благодарна

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_5.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/09/blog-post_23.html

# 136
Хрупкави люти чушлета ( и не само люти)
https://pep-4o.blogspot.com/2011/09/blog-post_07.html?m=0

# 137
Имаме много варовита вода, пропорции - като на Пепчо, но заедно и изварявам, като изстине - заливам. Слагам резен лук вместо чесън.

# 138
Пепчо , може ли без аспирина? Ще ги съхранявам в хладилник

# 139
Идвам с въпрос. Как да съхраня тиквички за зимата? Искам да стават за готвене, не туршия, маринати и подобни. Пробвах с печени на скара,  за кратко стават, за дълго не съвсем.

Късно виждам този въпрос, но все пак - у нас тиквички вървят най-много сушени, в моя случай в дехидрататор, т.е. ел. сушилня. На кубчета, на каквито там формички се получат при рязането. След това до следващото лято се влагат в готвено, в супи, яхнии, общо взето във всичко. Част от така изсушените тиквички смилам на брашно, за да спестя от амбалаж за съхранение. От 10-12 години гледам да не оставам без такива тиквички през зимата.

# 140
  • София /Абсурдистан
Слагам тиквички в мусаката.
И аз също, става много добре.

# 141
Може, аз реколтата от люти чушки от терасата така ги съхранявам, но добавям и морковчета в бурканчетата. Сокът от буркана е супер като добавка за боб чорба- на финала по лъжичка в чинията😉
Майка ми слага тиквички   в буркани по рецептата за кисели краставички.

# 142
Изсушени тиквички звучи много идейно, на кубчета не отнема ли много дълго време сушенето им?
Харесва ми да добавям сушени зеленчуци при готвене, но точно за тиквички не се бях сещала.

# 143
Може, да

# 144
  • Русе
Няколко бурканчета сладко от смокини

# 145
Изсушени тиквички звучи много идейно, на кубчета не отнема ли много дълго време сушенето им?
Харесва ми да добавям сушени зеленчуци при готвене, но точно за тиквички не се бях сещала.

Ами по моите критерии сушенето не отнема дълго време. Примерно една нощ, ако не са нарязане на много дебело. Но аз сравнявам с по-месести плодове и зеленчуци - напр. домати тип консервни, смокини, кайсии, - които са ми в графата "искат много време".

# 146
А, щом стават за една нощ не звучи така страшно вече, това са си пак някакви часове просто. Аз по-дълго си представях че нали са доста водни.

# 147
# 148
  • Smolyan
Здравейте, благодаря на всички за рецептите, има много разнообразие и ме вдъхновявате да приготвям зимнини. Някой консервирал ли е паниран или пържен патладжан с доматен сос? Днес сготвих това ядене и много ми се иска да имам няколко бурканчета за зимата. Някакви идеи?

# 149
Здравейте, благодаря на всички за рецептите, има много разнообразие и ме вдъхновявате да приготвям зимнини. Някой консервирал ли е паниран или пържен патладжан с доматен сос? Днес сготвих това ядене и много ми се иска да имам няколко бурканчета за зимата. Някакви идеи?
С доматен сос не съм консервирала, но успешно съм затваряла пържен патладжан с печени и белени червени чушки, чесънче и магданоз и залят с марината.

Общи условия

Активация на акаунт