За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 11-та тема

  • 20 160
  • 433
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 55
Разтворих я солта.

# 421
  • Мнения: 9 485
40г на литър е стандарт, но на нас така ни е солено затова си го правим с 30 г на литър и над 20 г няма фира.

# 422
  • Мнения: 5 423
Аз съм скарана със солта и в нас го приготвяме с 25 г на литър и то над четвърт век. Давала рецептата за начина на приготвяне на много семейства, включително и тук във форума и всички са доволни.

# 423
  • Русе
  • Мнения: 6 290
Кисели краставички по чешки

# 424
  • Мнения: 1 954
Някой да има рецепта за туршия, която е нещо като салата от зеле, напълнена в камби? Баба ми правеше такава като бях дете и ми се е дояла, а нямам рецепта.

# 425
  • Русе
  • Мнения: 6 290
Скрит текст:
Някой да има рецепта за туршия, която е нещо като салата от зеле, напълнена в камби? Баба ми правеше такава като бях дете и ми се е дояла, а нямам рецепта.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_6.html

# 426
  • Мнения: 1 954
Благодаря ти от сърце Пейч!

# 427
  • Мнения: 10 724
За киселото зеле има ли някаква пропорция колко хрян се слага? Сложихме кисело зеле в 2 кофи. Сякаш наближава да стане. Четох че се слага хрян. Имам и синапено семе. Това са ми продуктите на разположение за пресичане. Някъде чета че хряна се стърже, на друго място ще се слага парченце. Имам по 4 зелки в кофа за ориентир. От кое по колко да сложа да запазя вкуса. СИгурно ще го ядем до февруари месец.

# 428
  • Русе
  • Мнения: 6 290
Скрит текст:
За киселото зеле има ли някаква пропорция колко хрян се слага? Сложихме кисело зеле в 2 кофи. Сякаш наближава да стане. Четох че се слага хрян. Имам и синапено семе. Това са ми продуктите на разположение за пресичане. Някъде чета че хряна се стърже, на друго място ще се слага парченце. Имам по 4 зелки в кофа за ориентир. От кое по колко да сложа да запазя вкуса. СИгурно ще го ядем до февруари месец.

На 10 кг зеле – 50 г хрян.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_18.html

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 23:39 от peych

# 429
  • Мнения: 10 724
Блсгодаря peych. А има ли смисъл и синапено семе да слагам (защото имам, и се чудя къде да го пробутам).Или ще предобря работата?

# 430
  • Русе
  • Мнения: 6 290
Скрит текст:
Блсгодаря peych. А има ли смисъл и синапено семе да слагам (защото имам, и се чудя къде да го пробутам).Или ще предобря работата?

Синапеното семе действа като консервант. Спомага за съхранението на ферментиралото зеле. Няма да навреди в нормално количество.
Оправих линка от предния пост. В бързината съм постнал друг, а не за киселото зеле.

# 431
  • Мнения: 4 983
Понеже заложих нарязано зеле за готвене, синапа сложих в опаковъчна органзена торбичка от бижута. Същото - за смесената туршия с млечнокисела ферментация. Хрян, на ивички, цепи се коренът. Дюлята - дискретен аромат на тънки резенчета. Да сме здрави, да използваме!

# 432
  • Мнения: 1 860
Здравейте, някой правил ли е стерилизирана туршия от зеле и червена капия? Изгубила съм рецептата за маринатата й. Ще съм благодарна за помощта.

# 433
  • Русе
  • Мнения: 6 290
Скрит текст:
Здравейте, някой правил ли е стерилизирана туршия от зеле и червена капия? Изгубила съм рецептата за маринатата й. Ще съм благодарна за помощта.



https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_4.html

Общи условия

Активация на акаунт