Пръстени и брачни халки

• 1 508
  • 19
  •   1
Отговори
Изучено от легенди за бижута като символ и значение във взаимоотношенията. В наши дни дали са запазени тези традиции,като знак за обвързване? Как влияе това на хората,като обикновено бижу или нещо възвишено изразявайки,че даден човек е преминал през етап в живота си? Какъв смисъл предава носенето на брачна халка?

# 1
  • София/Севлиево
За всеки различно.За мен лично показване на статусът ми на семейна жена на разни нахалници(и работи-т.е.разкарва ги)...Само ме е яд,че пръстите ми след второто дете тъй се деформираха,че не мога да нося и годежния си пръстен, освен това нося халката на мъжът ми,а той-моята,просто защото тази която е моя ми е малка,а неговата му е голяма.

# 2
  • София
За мен е още нещо, което ме свързва със съпруга ми. Знак за обета, който сме си дали един на друг.

# 3
Въобще нямаме и не сме имали халки. Нямахме пари като се оженихме, после така си остана.

# 4
Носим халките си и мъжа ми категорично отказва да я свали, дори да я разгледам /гравирани са във вътрешната част/. Стана ми мило, като разбрах, че не я е свалял откакто му я сложих и отказва дори за момент да я свали. Аз също си я нося и ме усмихва, като я погледна.

# 5
Имаме, стоят в шкафа. Годежния пръстен заедно с други златца продадох в тавекс.
Символ са но не държим да ги носим.

# 6
  • Melmak
Носим си ги с удоволствие. Избрахме удобен и семпъл модел, който също може да се коригира. Това ме успокоява, след години ако не ни стават, могат да се разширят.

Напоследък няколко колеги мъже се ожениха и казват също, че с радост си носят халките. Много се зарадвах за тях също мисля, защото сега и аз нося своята и някак се радвам за всички младоженци около нас.

Годежният не го нося, защото е с голям камък и не ми пасва много, а и не върви на халката.

# 7
Носим си ги. Приемаме ги като символ на отношенията ни, който си е индивидуален, само за нас.

# 8
Не само, че си ги носим, но и ги подновихме, защото на съпруга ми беше толкова изтъняла, че изглеждаше направо различна от моята.
Не я приемам само като бижу. Точно както Фивър Рей го е написала, така я приемам.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 14:22 от Без цел

# 9
Един пръстен по никакъв начин не ме обвързва повече или по-малко. Купихме си ги, защото трябваше нещо да сложим на ритуала. Тя и без това беше достатъчно шокирана лелята като ни видя по нормални дрехи, и като ѝ казахме да не чете ония работи за посрещане на снахи и синове … оставаше само да ѝ кажем, че нямаме пръстени и щеше да се гътне.
Моя си го нося защото ми харесва и си свикнах с него. Мъжа ми не носи неговия. Изобщо не ми е проблем.

# 10
  • Плевен
Носим си ги и двамата с удоволствие.Свързвам я с предгръдката на ММ.Годежнния си пръстен също нося избиран е без мен харесвам си го , свързвам го с много личния момент на получаването /бяхме си само двамата/.

# 11
Нося си халката като символ на обвързаност с мъжа ми. Нося си златните пръстени за удоволствие. Признавам си, че обичам златни накити.

# 12
  • Down south
Нося по-нов тип халка и пръстен, подобен на годежен, подарени за годишнина.
Сватбените халки с гравираните ни имена и дати, са в прибрани в сейф, заедно с други подобни наследствени бижута, предаващи се в семейството ми Heart Exl

# 13
"Направихме" си халките от старо злато със сантиментална стойност за нас.Надписахме ги и са с наш си уникален дизайн.Носим си ги вече седем години,надявам се да още дълги години на ръцете ни.За нас са символ на любовта ни.Може да е сладникаво,но така го усещаме и сме го направили.Не бих съдила ако някой не харесва или не иска да носи халка,всяко семейство си усеща по различен начин нещата.Баба ми и дядо ми носеха халките си до смъртта,старо обикновено злато,златна сватба имаха.За съжаление починаха преди години.В момента тези халки са в сестра ми,все още търси своята половинка и се надява да ги носят заедно.Пожелавам и го ❤️.Така че както си го усещате.

# 14
  • на брега на морето
Моята брачна халка ми напомня какви мрежи хвърлях, за да оплета Милото (по негови думи).

Общи условия

Активация на акаунт