Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 8

• 35 883
  • 905
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря на всички дали мнение за Бош и Неф. Разгледахме със съпругата ми различни модели и от двете марки. И засега клоним към Бош серия 8 всичко.
Остава да подберем добре моделите и функциите. За жалост не намирам H2H в аспиратор и плот,или поне в аспиратор, но не е нещо it is a must 😉

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 21:25 от scorp

# 121
  • София
Благодаря на всички дали мнение за Бош и Неф. Разгледахме със съпругата ми различни модели и от двете марки. И засега клоним към Бош серия 8 всичко.
Остава да подберем добре моделите и функциите. За жалост не намирам H2H в аспиратор и плот,или поне в аспиратор, но не е нещо it is a must 😉

Това го има при стенните аспиратори, които са по-модерни. Ето, това са моделите, които могат да се свързват:

Аспиратори - https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-category/cooking-baking/cooker- … cookconnectsystem

Плотове - https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-category/cooking-baking/inducti … cookconnectsystem

Връзката се осъществява чрез приложението Home Connect и мисля, че всички модели с WiFi имат тази възможност.

При плотовете и аспираторите аз лично не бих се ръководила от сериите, защото при тях разликите не са в екстрите или дизайна, както при фурните и пералните, а по-скоро в размерите. Иначе, в серия 6 има уреди с всичко, което ви е необходимо.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 23:47 от Vilemina

# 122
  • София
Drago,
12 г. ползвах Whirpool 6то чувство - от първите модели на серията. Изключително доволна бях.
Нямаше някакви топ функции или екстри, на мен ми стигаха функциите за готвене. Сега пак имам рецепти, но не е като при старата, налага се да се замислям кое как се пече Joy
Сега пак взехме една Whirpool за "къщата на детето", но още не сме я монтирали, пак "обикновен" модел.

Има ли значение дали зоната на плота (2к), която се ползва по-често е под аспиратора?  
Всъщност той на първо време ще работи като абсорбатор.

При мен голямата разширяемата е отпред, но аз ползвам  по-често малкия.
Сега избирам за детето, а то ползва повече големия затова си мисля да е голямата отзад.
Всъщност от отговора на въпроса ще се определи и марката - Горенье или Whirlpool (2ка стъклокерамика, не индукция).
Но пък ако има значение и здравината на стъклото също ще е полезно да "чуя" за тези двете.

# 123
  • при него

Да не Ви разколебавам, но като фен на АЕГ съм длъжна да се обадя. Много доволна от трета поред фурна и плот. Плота има връзка с аспиратора и аз специално много ценя това удобство. Аспиратора ми е отпред с голямо черно стъкло и предпочитам да не го цъкам с пръсти докато готвя. Ако имате въпроси за АЕГ (все още) мога да помагам.

# 124
Drago,
12 г. ползвах Whirpool 6то чувство - от първите модели на серията. Изключително доволна бях.
Нямаше някакви топ функции или екстри, на мен ми стигаха функциите за готвене. Сега пак имам рецепти, но не е като при старата, налага се да се замислям кое как се пече Joy
Сега пак взехме една Whirpool за "къщата на детето", но още не сме я монтирали, пак "обикновен" модел.

Има ли значение дали зоната на плота (2к), която се ползва по-често е под аспиратора? 
Всъщност той на първо време ще работи като абсорбатор.

При мен голямата разширяемата е отпред, но аз ползвам  по-често малкия.
Сега избирам за детето, а то ползва повече големия затова си мисля да е голямата отзад.
Всъщност от отговора на въпроса ще се определи и марката - Горенье или Whirlpool (2ка стъклокерамика, не индукция).
Но пък ако има значение и здравината на стъклото също ще е полезно да "чуя" за тези двете.

Благодаря много за мнението за Уирпул!

На Уирпул взех на скоро котлони и бяха със стъкло С.Керан. Ама аз купувам само индукционни.

Взех и миналата седмица един Шарп двойка и той със същото стъкло, но е индукция пак. Цената ме устройваше - 263 лв и така го избрах.

https://zora.bg/product/kh-3i25nt00

hob 2 hood  е много хубава опция. Има я при Миле, Аег и Електролукс до колкото ми е известно. Икеа също рекламират техния плот с вграден аспиратор, че автоматичо регулира силата на засмукване според степента на готвене.

Между другото АЕГ и Електролукс са съвместими, нали са един концерн, но изрично питах предтсвителството, за да няма изненеди.

# 125
Плот Горение двойка не бих препоръчала, ужасен боклук, все нещо му бъгваше, с кеф го изхвърлих и смених с индукция. Ами разликата е огромна

# 126
  • Балчик
Плот Горение двойка не бих препоръчала, ужасен боклук, все нещо му бъгваше, с кеф го изхвърлих и смених с индукция. Ами разликата е огромна
И аз така.

# 127
  • София
Благодаря за отзивите.
... лошо, тъкмо се навих за Гореньето, видях, че Whirpool-a няма таймер.

# 128

На мен ми допада AEG, видях всичко от тях,но съпругата ми твърдо стои зад избор между Бош,Неф и ...Миле. И се споразумяхме за Бош. При АЕГ има страхотни матови плотове, но.... И все пак мерси !

Да не Ви разколебавам, но като фен на АЕГ съм длъжна да се обадя. Много доволна от трета поред фурна и плот. Плота има връзка с аспиратора и аз специално много ценя това удобство. Аспиратора ми е отпред с голямо черно стъкло и предпочитам да не го цъкам с пръсти докато готвя. Ако имате въпроси за АЕГ (все още) мога да помагам.

# 129
Да, може ли подробности за плота и аспиратора? Аз съм фен на АЕГ, на Бош не, таймер на плота задължително, много ми е удобен

# 130
  • Sofia
Някой може ли да препоръча фурна за вграждане, която има и функции на МИКРОВЪЛНОВА? Гледах нещо подобно в Икеа и се чудя дали и другите фирми имат подобни опции. Трябва ми за малък апартамент, няма място и за двата уреда и искам да взема нещо 2 в 1.

# 131
  • при него
R@N

Скрит текст:

Плота е AEG IKB64431XB
Аспиратора е AEG DVE5671HG

С холокухня съм, аспиратора не е в шкаф и ми беше важно да е красив, по моите критерии. Оплаквания нямам, дърпа като змей. Свързването с плота за мен е голям плюс, понеже не искам мазни пръстчета по черното стъкло. Сам си регулира и силата, в зависимост колко котлона съм пуснала и на каква мощност. Ползвам го от една година. На друго място имам абсолютно същия и него ползвах една година. Същото е и с плота ( и с фурната, халдилника - само той не е АЕГ), за да не ми се налага да разучавам различни уреди. Преди това имах плот и фурна пак АЕГ, ползвах ги 8-9 години, безотказно. Плота, индукция, няма опасности, няма цапане. Стигала съм до 3 котлона едновременно, идеално си работи. Жуженето е много слабо и то само в по-високите степени на мощност.
* червените точки, които се вижда да светят, указват, че плота и аспиратора са свързани.

# 132
  • София
NBM, да има и други модели, но са такъв компактен размер. Аз гледах, но не стигнах до покупка. Моята причина бе, че щеше даде ползва понякога от възрастен човек и реших, че няма да се справи.
Иначе като размер "ми" беше ОК.

# 133
  • до най-прекрасния мъж
А фурната кой модел е? Много прилича на моята. Аз също съм много доволна от АЕГ. Не съм пробвала само пиролизата, нещо ме дострашава. Но пък е огромно удоволствие да готвя в нея. Разбира се, след първоначалните няколко пъти, в които се опознавахме.

# 134
  • при него
Ейнджъл, е как не си! Това е една от най-големите благинки! Предишната ми също беше с пиролиза, фурна не съм търкала от 10 години Simple Smile само да не забравиш, всички метални скари и водачи, трябва да се махнат. Много нагрява, ще стане много топло в помещението, има и специфична миризма, само казвам, да не се чудиш. Другата благинка, за мен са, телескопичните водачи. Има и функция за готвене на пара, още не съм я пробвала, аз не съм кулинар-виртуоз и менюто ми е традиционно Simple Smile
На две нива се случва да пека, нямам оплаквания. Има и опция за бързо загряване, нея също не съм пробвала. Примерно като искам да загрее до 200, й трябват 8-10 минути, по моите разбирания, достатъчно бързо. Не знам дали го продават още този модел, като купувахме имаха някаква промоция и понеже взехме две, та още отстъпка ни направиха.
Модела е BSK 772380M

Общи условия

Активация на акаунт