Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 8

• 36 424
  • 905
  •   2
Отговори
# 405
Аз много се извинявам че не е по темата ,на моля Vilemina, да каже на каква програма прави пържените кюфтета е тиквички във фурната. Моля!!!

# 406
  • София
Аз много се извинявам че не е по темата ,на моля Vilemina, да каже на каква програма прави пържените кюфтета е тиквички във фурната. Моля!!!

На режим „конвекция“, но има и допълнителни особености:

1. Намазам кюфтетата или каквото ще „пържа“ с олио. Може и със спрей с олио да се напръскат. Тавата/хартията за печене също намазвам леко с олио.

2. Панирам с нещо, за да получа хрупкава коричка: кюфтетата понякога овалвам в галета, а тиквичките в брашно, смесено с малко царевично нишесте.

3. Задавам относително висока температура, 190-210 за месните неща и 180 за зеленчуковите, и предварително загрявам фурната поне до тази температура. Важното е горещината да ги „грабне“ веднага, за да се запечатат и да не започнат да си пускат водата.

Понякога, ако е необходимо, ползам и други режими - грил с вентилатор или долно награване с вентилатор. Действам по метода „проба-грешка“.

...Относно котлоните много ме замисли. Бях се ориентирала към ето тези индукционни, много по-прости и по-бюджетни на Bosch (пак заради казуса с бюджета, но да, изплащането е опция): https://www.technopolis.bg/bg/Plotove-za-vgrazhdane/Indukcionen- … J61RBB5E/p/703358.

Ако кажем, че и двата модела ползват SCHOTT CERAN (което май не е сигурно за новите бройки от PUJ61RBB5E), тогава какво голямо предимство има моделът PIX631HC1E? Предполагам всички технологии - Home Connect и FlexInduction? Като хора, които имат котлони със Flex функция- ползвате ли я наистина ежедневно? Аз досега в живота ми съм ползвала само супер смотани стъклокерамични плотове, та дори индукцията ще ми е иновация, затова ми е интересен вашият опит за новите технологии (на която като млад човек съм огромен фен стига да има бюджет Blush). Виждам и Smart Hood, което обаче няма да мога да ползвам.

Извинявам се, ако въпросът за индукционния плот не е уместен за тази група, а за другата, но ми стана много интересно, а сме подхванали въпроса Simple Smile

Моите не са с FlexInduction, но това е нещо, което се използва ежедневно, да. Това не функция, която решаваш дали да включиш или не, то просто си е там и ти помага. Слагаш някакъв съд и не го мислиш повече - в средата ли е, не ли в средата, ще зацепи ли, ако му е малък диаметърът, мога ли да сложа още един съд и т.н. То просто работи, каквото и да ползваш, където и да го поставиш.

Сензорът за пържене също е добро нещо, за да не загарят нещата, особено щом не искате да използвате съдове с тефлон. Дори само контролния панел да вземем, пак предимството е на страната на PIX631HC1E:

Да не забраяме и най-очевидното - PUJ61RBB5E е с 3 зони, а PIX631HC1E - с 4, т.е. нормално е да струва повече. Не на последно място, смятам, че намирането на останала бройка PUJ61RBB5E със стъкло на Шот е мисия ... хайде да не е невъзможна, но с шансове, клонящи към нула, докато PIX631HC1E е само с маркови стъкла от Schott.

Ако бюджетът е супер важен, може да вземете и плот от друга марка, който да е с хубаво стъкло. Препоръката ми да инвестирате повече обаче е по простата причина, че обикновено ни се налага дълго време да живеем с избрания готварски плот. След като го вградите в новата кухня, последното нещо, което ще искате е да го смените. По-скоро ще гледате да изкара поне колкото живота на шкафовете, че дори и повече. На всичкото отгоре, плотът струва почти колкото фурната, която може много по-лесно да се смени, ако се наложи.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 16:59 от Vilemina

# 407
Цитат
Да не забраяме и най-очевидното - PIX631HC1E е с 4 зони, а PUJ61RBB5E - с 3. Не на последно място, смятам, че намирането на останала бройка със стъкло на Шот е мисия ... хайде да не е невъзможна, но с шансове, клонящи към нула.

Ако бюджетът е супер важен, може да вземете и плот от друга марка, който да е с хубаво стъкло. Препоръката ми да инвестирате повече обаче е по простата причина, че плотът се сменя по-трудно. Като вградите готварския плот в новата кухня, последното нещо, което ще искате е да го смените. Ще гледате да изкара поне колкото новата кухня, че дори и повече. На всичкото отгоре, струва почти колкото фурната, която може много по-лесно да се смени, ако се наложи.

Много ти благодаря за подробното обяснение Vilemina - много добре ме ориентира в ситуацията предвид нулевия ми опит Heart

# 408
  • София
И аз да попитам още нещо тъпо Flushed За този плот PIX631HC1E кой абсорбатор за непълно вграждане с възможно най - добър бюджет на Бош става за да може да се включва автоматично при работа на плота?

# 409
  • София
И аз да попитам още нещо тъпо Flushed За този плот PIX631HC1E кой абсорбатор за непълно вграждане с възможно най - добър бюджет на Бош става за да може да се включва автоматично при работа на плота?

За тази цел стават всички модели с Wi-Fi, но те не са много и не са за вграждане:
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-category/cooking-baking/cooker- … cookconnectsystem

Най-бюджетен е този (има го в бяло и в черно):
https://www.technopolis.bg/bg/Absorbatori-za-stenen-montazh/Abso … WK67FN20/p/652489
https://www.technopolis.bg/bg/Absorbatori-za-stenen-montazh/Abso … WK67FN60/p/652490

# 410
  • София
Vilemina, много благодаря! Безценна както винаги!

# 411
# 412
  • София

Хубав е, но има само основни функции. Същите функции ги има и при останалите марки. Доста по-добър избор е PXX375FB1E, който има FlexInduction. С тази функция човек може да „забрави“ за наличието на зони и котлони - просто целият плот работи, без значение колко и какви съдове използваш и къде ги слагаш.

В Технополис и в Техномикс моделът е на промоционална цена 769-770 лв.:
https://www.technopolis.bg/en/Plotove-za-vgrazhdane/Indukcionen- … X375FB1E/p/702828
https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-pxx375fb1e

# 413
Благодаря..ще ги разгледам.
Искаме само да работи добре. Модерни функции и екстри не са нужни...Simple Smile

# 414
  • София
Благодаря..ще ги разгледам.
Искаме само да работи добре. Модерни функции и екстри не са нужни...Simple Smile

Преди време така говореха и за индукцията въобще Simple Smile

И аз не съм привърженик на многото функции и екстри, които носят малки до никакви ползи, а същевременно допълнително натоварват потребителя.

Случаят с FlexInduction обаче не е такъв, защото тя ти носи полза без да те ангажира с нещо. Разбира се, че човек може да живее и без нея, но когато му я дават на цената на един обяд, защо да не я вземе?

# 415
Аз готвя на газ...едва ли ще ме впечатли каквато и да е различна функция. И готвя е силно казано...наистина е излишна в случая.
Това е за фенове и ценители какъвто аз определено не съм!! Grinning

# 416
Здравейте, предстои ми закупуване на електроуреди и много се надявам тук да получа помощ в избора. Чета назад темите от два дни, и става все по-объркана. Последно обзавеждах кухня преди 16г. и не съм наясно с много неща. Уредите са за лична употреба и търся издържливост във времето (колкото е възжожно:blush:), не толкова външен вид.
Котлоните ще са над фурната - пиша, защото тук четох, че има модели и марки, които силно нагряват и това е опасно. Кухнята е по-скоро бокс, затова търся по-компактни решения. Бюджета е около 1000лв за уред (+-), трудно ми е да се ориентирам в цени, защото на линк тук пуснат съвсем скоро цената вече 100лв+.
Знам, че темата е конкретна, но ако има магазин или търговец, който ще направи отстъпка от цялата сума - нека си кажа:blush: търся също и аспиратор, тясна съдомиялна (45) и малък хладилник за вграждане.
Приемам всякакви идеи и предложения. Моята идея е да купя уредите до края на юли, дано има промоции в това време:grinning:

# 417
  • на Мелмак
Аз съм купувала уреди от Технополис с отстъпка. Чела съм, че и Вето правят отстъпки. Отивате и питате. Simple Smile
Много ще е хубаво ако издръжливостта във времето съвпадне с личното предпочитание за външен вид. Често обаче не вървят заедно. Успех ви желая!

# 418
Аз пазарувах от Техномикс, също имаше прилична отстъпка. Издръжливост за някои е 5 г, за други - 10 (аз съм сред вторите), не знам твоите очаквания като времеви хоризонт, но обичайно издръжливи и наред с това - безпроблемни при експлоатация, са уредите от висок клас, което включва и качество на материали и изработка - не само екстри и дизайн. 
От друга страна не съм сигурна дори за себе си дали няма да ми се прииска да заменя дългогодишни здрави уреди с по-актуални откъм възможности и функции. Затова подходът ми беше такъв - заложих на Bosh и Neff за плотове (индукционни), фурни (с пиролиза), хладилник (вграден) и съдомиялни, едната пералня със сушилня - също на Neff, за отделна сушилня - на AEG, като не взех най-скъпите им модели (с оглед и съобразяване на бюджет), но с достатъчно функции и възможности, които евентуално считам, че ще ме устройват за около 8-10 години или поне няма да ми липсва нещо твърде съществено, ако уредите издържат толкова (засега карат шеста година успешно). 
Прочее, в съответните теми има доста предложени и обсъждани модели от горните марки на прилични цени (особено ако има и намаления или ти направят отстъпка, ако намериш повечето или всички в един магазин).   
Най-добре влез в сайта на някой магазин и си отграничи по критерии (включително цена) с филтъра по няколко продукта от марка, прочети им упътванията, за да се ориентираш какво искаш и без какво можеш като функционалности и вече ще можеш да прецениш по-точно. След това виж дали избраните модели не се предлагат някъде другаде на по-ниска цена. 

# 419
  • Русе
Моля за мнение за тази фурна Бош https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … b=availabilityTab

HBA578BS0

Моята умря тази сутрин и трябва да си купя нова. След 16 години не особено вярна служба въобще няма и да я нося за ремонт.

Връщам назад да видя какво хвалите....

П.С. То имало достатъчно коментари за този модел. Голямо благодаря.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 14:12 от Ели_дечкин

Общи условия

Активация на акаунт