Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 8

• 32 815
  • 869
  •   1
Отговори
# 795
Vilemina, много благодаря за насоките! Точно отговорите на лятото четох, признавам тези от 2023та не съм видяла. Да, в случая единствената причина да се обмисля тази е от "гъзария" Simple Smile Но май се отказа и сам Simple Smile Принципно съм привърженик на по-простите неща с риск да изпусна някоя екстра, но да има по-малко поле за технически проблеми.
Електролукса го видях, благодаря Simple Smile Идва ни малък обаче и само до 250°. Пиролизата не ни е изискване, в момента сме с Електролукс с три панела и повече чистене има само след печене на пица, ако обърнем някоя Simple Smile Не ползваме фурната за грил. Оказа се, че от снощи, когато М разбра за фурните с пара за домашна употреба, тази функция стана много важна Simple Smile Имаме време, ще се нанасяме след има-няма половин година, тъй че не е зор да я вземем сега.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 22:45 от Inferiya

# 796
  • София
Привет,
Някой може ли да ми обясни каква е разликата между
BOSCH HBG536EB3 и BOSCH HBG578EB3 видях че едната е произведена в Полша, а другата в Испания в чуденка съм на коя да заложа.

Основната разлика е, че 578 има пиролиза, а 536 - има самопочистващ се панел единствено на задната стена. Ако бюджетът ви стига за HBG578EB3, взимайте я без колебание. Освен пиролизата има много други предимства - доста е хвалена назад в темата и е модификация на модел, признат от Stiftung Warentest за най-добре фурна в техните изпитания.

HBG536EB3 е модел за твърди противници на пиролизата и за хора, които са свикнали да си чистят фурната след всяко ползване. Виждам, че са я пуснали за 850 лв., но ако това ми е максималният бюджет, бих предпочела HBA554EB3, която споменах в предходния си пост - тя няма плавно затваряне, но има самопочистване на всички стени и тавана и се произвежда в Испания.

prokibar,
и аз на тази съм се спряла, но ме гложди какво повече ми дава 6-та серия за 200 лева отгоре:

BOSCH HBG578EB3 - Серия6
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hbg578eb3

срещу

BOSCH HBA574BB3 - Серия 4
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hba574bb3-71-l-piroliza-a

ако някой специалист може да се изкаже дали да си спестя тези 200 лева

Не че съм голям специалист, но доста готвя на фурна, и не бих спестила тези 200 лева. HBG578EB3 има по-хубав контролен панел, с по-голям дисплей, електронно меню с повече опции и 30 автоматични програми. Има повече режими и по-прецизно избиране на температурата: като въртите копчето, градусите се изписват на дисплея и можете да изберете точно 78 градуса, например. В някои случаи това е важно.

HBA574BB3 е с обикновено копче, с напечатани около него градуси, и се него не може да се избере толкова точна стойност на температурата. Освен това, HBG578EB3 има плавно затваряне и телескопични водачи (само те са около 150 лв.).

Тази я има и в черно:
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hba372eb3-71-l-piroliza

Тя също е с по-малко режими и само 10 автоматични програми и също няма плавно затваряне, но има телескопични водачи. За 999 лв. е страхотна, а иноксовата за 899 лв. е още по-добра оферта. Като функции и екстри обаче HBG578EB3 предлага повече, така че аз най-вече бих търсила оферти за нея.

Ето, тук я намирам за 1099 лв., което е супер (редовната ѝ цена е около 1299 лв.):
https://techmart.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hbg578eb3

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 00:35 от Vilemina

# 797
  • София
Vilemina, много благодаря за насоките! Точно отговорите на лятото четох, признавам тези от 2023та не съм видяла. Да, в случая единствената причина да се обмисля тази е от "гъзария" Simple Smile Но май се отказа и сам Simple Smile Принципно съм привърженик на по-простите неща с риск да изпусна някоя екстра, но да има по-малко поле за технически проблеми.
Електролукса го видях, благодаря Simple Smile Идва ни малък обаче и само до 250°. Пиролизата не ни е изискване, в момента сме с Електролукс с три панела и повече чистене има само след печене на пица, ако обърнем някоя Simple Smile Не ползваме фурната за грил. Оказа се, че от снощи, когато М разбра за фурните с пара за домашна употреба, тази функция стана много важна Simple Smile Имаме време, ще се нанасяме след има-няма половин година, тъй че не е зор да я вземем сега.

В такъв случай, вижте тези:

https://electrosound.bg/furna-steamcrisp-electrolux-kocdh76x.html

https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/p/hrg572es3/

Това са фурни с хубава система за пара и затова са по-скъпи. По-евтините варианти не правят нищо особено.

# 798
 Благодаря за отговорите!
Намерих една HBG655BS1на доста добра цена и сега дилемата ми е между HBG655BS1 и  HBG578EB3. Някакви наблюдения ? Уловката е че HBG655BS1 е само с две години заводска гаранция
И само да си затвърдя HBG578ES3 и HBG578EB3 разликата е само цвета, нали? Модела е един и същ?

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 09:45 от StilianaP

# 799
  • София
Благодаря за отговорите!
Намерих една HBG655BS1на доста добра цена и сега дилемата ми е между HBG655BS1 и  HBG578EB3. Някакви наблюдения ? Уловката е че HBG655BS1 е само с две години заводска гаранция

HBG655BS1 не е с пиролиза, а с каталитични панели. Той е и без телескопични водачи. Моделът е стар и не се намира по магазините. Да не би да сте попаднали на някой магазин за уреди с транспортни дефекти? Ако е така, гаранцията не е заводска, а на самия търговец, т.е. при евентуален проблем трябва да ползвате неговия сервиз, а не фирмения сервиз на марката, който има представителства в цялата страна.

И само да си затвърдя HBG578ES3 и HBG578EB3 разликата е само цвета, нали? Модела е един и същ?

Да, моделът е един, а последната буква указва цвета.

# 800
  • София

Тази я има и в черно:

Тя също е с по-малко режими и само 10 автоматични програми и също няма плавно затваряне, но има телескопични водачи. За 999 лв. е страхотна, а иноксовата за 899 лв. е още по-добра оферта. Като функции и екстри обаче HBG578EB3 предлага повече, така че аз най-вече бих търсила оферти за нея.

Ето, тук я намирам за 1099 лв., което е супер (редовната ѝ цена е около 1299 лв.):
Вилемина, иноксовата bosch-hba372es0 за 899 лева е без air fry, докато bosch-hba372eb3 за 999 лева има тази функция. Не са съвсем еднакви и затова е разликата в цената.

# 801
  • София
Скрит текст:

Тази я има и в черно:

Вилемина, иноксовата bosch-hba372es0 за 899 лева е без air fry, докато bosch-hba372eb3 за 999 лева има тази функция. Не са съвсем еднакви и затова е разликата в цената.

Да, така е, air fry имат новите версии, които са с „3“ накрая. Разликата в цената обаче не идва оттам, а от произволно избраните модели за промоция. Точният аналог на иноксовата е HBA372EB0 и в някои магазини е наличен, но без намаление.

Така или иначе препоръката ми към romantic girl беше за HBG578EB3, защото има повече функции и екстри. От друга страна, ако човек не се вълнува от автоматичните програми и плавното затваряне, а харесва по-модерното сензорно управление и държи фурната му да е черна, HBA372EB3 е отличен избор, особено на тази цена.

# 802
  • София
Аз май май ще се спра на тази Bosch
HBA554EB3, сега ще ида да я видя на живо. За какво ми е да я гледам на живо не знам.. Joy  фурна като фурна.. но ако я намеря в магазин ще я гледам на живо... И хладилника който избрах и него... За старите уреди обаче трябва да търся кой да ги изхвърли и къде...

# 803
Здравейте, при фурна за вграждане, вместимостта /71 л. или по-малка/ оказва ли значение на външните размери. Искам да сменя старата ми фурна, но не й знам вместимостта, мисля че е по-малка, но това ми стига. Ако купя по-голяма възможно ли е да има малка разлика в другите размери, или ще бъде пренебрежимо малка за монтиране?

И още един въпрос, до сега не съм сменяла фурна /оказа се, че е много добра, 20 годишна е/, какъв е редът за процедурите демонтаж, монтаж, т.е. кое е по-добре - първо да демонтирам старата, да купя новата и след това да се монтира. Четох, че всичко това не е трудно да се направи лично, но аз предпочитам майстор да свърши тази работа /преди години ме е удрял ток и оттогава имам нещо като фобия към ел.уреди/. Или просто да я купя, да викна човека и той да извърши демонтаж/монтаж. Това ми звучи по-логично, но искам да съм сигурна. Не знам как е свързана моята отзад - в контакт или с клема?/не знам как се казва това/, има ли значение да знам това при закупуване на новата? И дали трябва да се закупи още нещо?

# 804
  • София
Мъжа ми е добре с всички ремонти и технически неща, вкл.ток и подобни. Всички дребни ремонти прави вкъщи добре и без проблеми с години. Никога обаче не му позволявам да монтира фурна, че и други разни вградени уреди. Викаме техник за съответния уред.

# 805
  • Къде ли не
Здравейте. Има ли някой има 3-4 годишен плот на  Miele със сензорно управление ? Искам да го питам нормално ли да се включва след продължително задържане на "бутона". Имам го от няколко месеца и ми е много странно. Имам и Електролукс, който е много по - бърз.

# 806
А какво пише в упътването - кратко или продължително натискане е описано за старт? При мен продължително натискане (Бош и Нефф) води до заключване.

# 807
Благодаря за отговорите!

HBG655BS1 не е с пиролиза, а с каталитични панели. Той е и без телескопични водачи. Моделът е стар и не се намира по магазините. Да не би да сте попаднали на някой магазин за уреди с транспортни дефекти? Ако е така, гаранцията не е заводска, а на самия търговец, т.е. при евентуален проблем трябва да ползвате неговия сервиз, а не фирмения сервиз на марката, който има представителства в цялата страна.

Да, моделът е един, а последната буква указва цвета.

Май го мерхах в Expo2000 , но днес не издържах вече и отидох до Техмарт и взехме HBG578EB3. Дано да е правилният избор и да служи дълго!

# 808
  • Къде ли не
Кубратова, нямам упътване. Купуван е от магазините с дефекти. Беше чисто нов, без дефекти, но без фабричната опаковка. Това беше единствения плот двойка, който открих където и да е, чийто голяма нагревателна зона е 20 см.
За заключване синина отделно бутон че.
Другото, което ми е странно е, че има таймер, но няма автоматично изключване или поне аз не съм разбрала. Simple Smile

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 18:52 от enimna

# 809
Напиши модела в гугъл, ще ти излезе упътване.

Общи условия

Активация на акаунт