Помощ - неврологичен проблем или не

• 1 834
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Miss-hris, видях че вит Б12 е доста нисък. Води се в норма, но всъщност наскоро четох,ч е трябва да се поддържат доста п0-високи нива. При толкова ходене при невролози, никой ли не ти изписа В витамини, от типа на милгама? Предполагам,че за бебето не би трябвало да е опасно. Особено такава симптоматика като изтръпване, си е реакция точно на нервната система, какво се правят невролозите, ч е не било неврологичен проблем. Expressionless Освен това си мисля, че е възможно да е някакво увреждане, свързано с поставянето на спиналната упойка.

# 16
Miss-hris, видях че вит Б12 е доста нисък. Води се в норма, но всъщност наскоро четох,ч е трябва да се поддържат доста п0-високи нива. При толкова ходене при невролози, никой ли не ти изписа В витамини, от типа на милгама? Предполагам,че за бебето не би трябвало да е опасно. Особено такава симптоматика като изтръпване, си е реакция точно на нервната система, какво се правят невролозите, ч е не било неврологичен проблем. Expressionless Освен това си мисля, че е възможно да е някакво увреждане, свързано с поставянето на спиналната упойка.

При всяко посещение на "специалист" винаги започвах с това, че съм родила скоро секцио със спинална упойка и споделях опасенията си, че са направили нещо с упойката. Всички доктори обаче отричат да е от това. Аз съм убедена, че стана нещо с тази упойка. Бях здрава, имах прекрасна бременност и изведнъж ми се случва това. Първото ми секцио беше спешно / бях с изтекли води и никакво разкритие/ упойката беше пълна. Възстанових се много бързо. Второто секцио планувано, поисках спинална упойка за да съм будна и да чуя и видя бебето. Обаче не ме хвана напълно и ме приспаха. Събудих се с адски болки и дренаж в корема, имало усложнения и съм загубила кръв. Трудно се възстанових , но после всичко беше наред. Сега на третото секцио казах, че искам пълна упойка, казах за предния случай, обаче смотаната анестезиоложка ме оспори и каза, че щом веднъж се е случило, не значи че пак ще се случи. За бебето било по - добре спинална, защото при пълната упойка имат много малко време да го извадят преди да достигне до него. Хвана ме упойката, но съм убедена, че ми вкара по- голяма доза за да се подсигури. Не се чувствах много добре и след като извадиха бебето ми предложи да ме замая малко. Не знам какво ми е сложила, но май съм поспала. После се свестих като ме извеждаха от операционната и я чух като ми каза "Следващия път, ако ти се наложи спинална упойка, кажи, че не ти понася" 😡😡
Аз и сега казах, ама кой да ме чуе. Цялата се тресях след това, не знам колко време, може би 10-15 Мин. Момичето, което беше с мен в стаята доста се уплаши.
Не знам какво точно се е случило, но всичко клони към това проблема да е от там. Дали е засегнала нещо или ме е предозирала никой не може да ми каже. Отделно две седмици не можех да стана от леглото от болки в главата. Беше ужасно. 😢
Вит Б12 след доста четене и аз установих, че е нисък, въпреки че всички доктори казваха, че е ок. Поръчах си да приемам на капки, гледах видео с д-р Папазова и разбрах, че с тия капки много бързо се усвоявало и вдигало стойността. По листовка си капя 2 пъти седмично по 1 капка, днес ще ми е трети прием.
https://aloha.bg/vitamin-b12-5000-mcg-methylcobalamin-kapki-za-nos.html
Милгаммата не ми я изписват, защото е с високи дози витамини и не е подходящо при кърмене, но аз си пия б комплекс за бременни и кърмачки отделно.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 06:36 от Miss_hriss

# 17
За първи път чувам,че при пълна упойка трябвало по бързо да извадят бебето да не стигнела до него...ще кажеш,че по магистрала пътува тази упойка и имаш време докато стигне...познавам няколко момичета с проблеми след спинална упойка...но познавам и много без никакви проблеми...аз затова и предпочетох при моето секцио с пълна упойка

# 18
Аз също много се притеснявах от спиналната упойка, тъй като с моето гръбначно изкривяване и 100 дискови хернии и протрузрии си е опасно… Нямаше никакви проблеми обаче. Това, че си се тресяла и треперила е абсолютно нормално, така бях и аз, с разликата, че при мен продължи с часове.
Не мисля, че нещо от симптомите ти се дължи на упойката. Ако беше така - щеше да имаш проблеми само от кръста надолу, тя няма как да причини някакво засягане на нерви нагоре.

# 19
Аз съм раждала доста отдавна, но понеже имах разкъсване и бях изгубила над 1 литър кръв, имах и кръвопреливане от двама души. После трудно се възстанових, все бях замаяна. Предполагам, че ми е бил много нисък хемоглобина, ама никой не го е изследвал. После развих и депресия. При мен съм сигурна, че имаше грешка при поставянето на системата с окситоцин - било е на много бърза капка, вдигнах много високо кръвно и получих напъни, без да имам разкритие. Бързо я регулираха системата, обаче ме засилиха да родя, без някой да ме прегледа. Дъщеря ми се роди за 20 минути, при положение, че нямах контакции. Всичко това го пиша, за да кажа, че медицинските грешки се покриват и тъй като не разбираме, нямаме и претенции. Не очаквай някой да си признае, че е направил некадърно спинална упойка или нещо друго не както тряба. Надявам се тези оплаквания да се установи от какво са и да отшумят с времето. След като организмът ти е изтощен и недобре възстановен, според мен е по-добре да отбиеш бебето и да обърнеш внимание на своето здраве.

# 20
Милгаммата не ми я изписват, защото е с високи дози витамини и не е подходящо при кърмене, но аз си пия б комплекс за бременни и кърмачки отделно.
Здравейте,
Милгама Н е съвместима с кърменето в доза до 2 таблетки на ден.
При приема на витаминния комплекс няма рискове на бебето, а единствено високите дози B6 се изключват заради това, че намаляват кърмата. Това важи при прием над 300 мг на ден, т.е. малко над най-високата дневна дозировка от 3 таблетки по лекарствена характеристика (3 x 90 мг = 270 мг). С две не би трябвало да има проблем, още повече бебето е голямо и лактацията отдавна установена.
Възможно е да се приема и обикновена Милгама, която е само B1 и B12.
Ако вземате някой от двата варианта, трябва да спрете другите форми на Б-витамини.

Съжалявам за неприятностите ви, определено имате нужда от по-добър невролог.

# 21
Потърсете академик Миланов от болница Св. Наум. Невероятен човек, който се интересува от неразрешени случаи. Възможно е да предложи приемане в болницата за изясняване на причините, така че, ако отидете, имайте готовност.

Общи условия

Активация на акаунт