80 лв преглед при лекар на дете ???

• 2 608
  • 99
  •   1
Отговори
# 30
Обикновено всеки педиатър работи с дежурен кабинет и като отидеш е безплатно. Нашата е така.

# 31
Обикновено всеки педиатър работи с дежурен кабинет и като отидеш е безплатно. Нашата е така.
Не са ли длъжни всички да имат договор с дежурен кабинет? Не мога да твърдя, че е така, но впечатлението ми е такова.

# 32
Нямам представа дали са длъжни, но и аз мисля, че всички имат.

# 33
Дежурния кабинет, с които имат договор местните ЛЛ е на 50км. в областния град. Туй то. Преди години имаше, но решиха, че не им се дават/ плащат повече дежурства.

# 34
  • София/Севлиево
Дежурния кабинет, с които имат договор местните ЛЛ е на 50км. в областния град. Туй то. Преди години имаше, но решиха, че не им се дават/ плащат повече дежурства.
Това вече е проблем.50 км са страшно много...Тук пък в Севлиево когато педиатърката не е на работа при който и друг да идеш не плащаш.Дори когато живеехме в София баткото не веднъж съм го водила в спешното (правеше кризи, подобни на астматични) и веднъж даже ни приеха с пневмония в детското отделение,но не съм плащала(точно месец и половина по-късно лежахме в Инфекциозна болница в София и там за 5 дни платих около 300 лв , разликата беше от небето до земята в полза на севлиевската болница).

# 35
Когато дете е прието в болница или в спешното отделение не се плаща. Но авторката е отишла в Детско отделение само за преглед.

# 36
  • Melmak
Това е ключът от палатката - дали е спешно, или не.

# 37
Още повече, че става въпрос за София, където няма начин да няма дежурен кабинет, който да обслужва пациентите на личния им лекар.
Случи ми се веднъж от Спешно да бъдем изпратени за преглед в Детско отделение - детето не беше за прием, но вместо да извикат дежурния педиатър да слезе ни пратиха нас. Ставаше въпрос за алергична реакция на АБ на трети ден от приема в почивен ден.

# 38
  • Melmak
Да ви кажа моята лекарка има договор с дежурна лекарка в почивните дни. И не е за ходене.. веднъж бях и не повторих. Ми то никакво внимание, абсолютно неадекватна диагноза. Иначе да, лекар има.. ама тая лекарка се чудеше как да ме разкара. А съм възрастен човек, не съм дете и реално и да съм болна 1 ден без лекар нищо няма да ми стане. Просто спрях да ходя там от липса на доверие.

# 39
Аз също избягвам да ходя в дежурен кабинет, но понякога се налага. Ако мога се обаждам на личната и обсъждаме какво да предприема докато стигнем до нея в работен ден. Но е моите деца са вече сравнително големи и не тава въпрос за спешни състояния все пак.

# 40
  • София
Разбира се, че трябва да издаде касова бележка, задължително е. Тази глупост, да почне да рови, означава, че тя направо крещи, че укрива данъци. Което е абсурдно, твърде е вероятно да се пробва , хората често не за запознати кое е спешно и кое не. Аз в спешното си платих ушния преглед,защото колегата ми прецени, че не е спешно-80 лева, но ми даде талон и платих на касата в ИСУЛ с пос-терминал. Както и в моят кабинет имат по-терминал.

# 41
По принцип би трябвало да издават, но е много възможно да имат някаква вътрешна организация. Например на края на дежурството докторът да казва колко пациенти е прегледал и да му издават наведнъж бележките. Някак ми се струва невероятно да ги вземе за себе си.

# 42
А на мен ми се струва, че лесно може да каже 4 вместо 8, например. При такава една организация.

# 43
Абсолютно не е нормално и е незаконно да се плаща без документ! Никой, никъде не може да ви вземе пари, без да ви издаде касов бон при касово плащане. (Изключвам занаятчии, които се регистрират по друг начин, но лекарите не са част от това съсловие).
Пуснете сигнал, че ви искат пари без да ви издават касов бон! Чак ровене в шкафове за касов апарат!? Или го имат или не. Ако го имат, той трябва да седи на видно/удобно място и да работят с него. Явно всичко минава под масата и в джоба.

Иначе за самата такса - да, могат да таксуват и деца и пенсионери, навсякъде... Такса може да се избегне, ако посещавате мястото, с което ЛЛ има договор.

# 44
По принцип би трябвало да издават, но е много възможно да имат някаква вътрешна организация. Например на края на дежурството докторът да казва колко пациенти е прегледал и да му издават наведнъж бележките. Някак ми се струва невероятно да ги вземе за себе си.
Касова бележка трябва да се издаде на пациента, защото той плаща, а не на доктора.

Общи условия

Активация на акаунт