80 лв преглед при лекар на дете ???

• 3 151
  • 99
  •   1
Отговори
# 60
Щом държите на фактурата, питайте предварително, ако не дават, отивате другаде.

# 61
  • София
Длъжни са да дадат фактура и касов бон, щом се заплаща.
При отказ - НАП.

# 62
И НАП какво ще направят? Това е голяма болница, не магазинчето на Сульо и Пульо.

# 63
  • София
Точно по тази причина не е редно човек да си затваря очите за злоупотреби.
Важи и за голямото, и за Сульо.
Закони им казват.

# 64
Ама се прилагат само при Сульо.

# 65
Аз съм от хората, които си плащат за услугите. Искала съм преглед точно в тази клиника, получила съм го, плащам го. Другото е помиярско поведение. Къде ги отчитат тези пари и отчитат ли ги не ме интересува. Има си служби за тая работа.

# 66
Помиярско поведение е да спазваш закона? Добрееее, добрееее!
След всеки преглед трябва да има документ! Ако това дете се влоши ... какво правим?
Амбулаторен лист, нещо...?

# 67
Помиярско поведение е да спазваш закона? Добрееее, добрееее!
След всеки преглед трябва да има документ! Ако това дете се влоши ... какво правим?
Амбулаторен лист, нещо...?

Щом имаш ясно доказателство за неспазване на закона, сезирай съответните органи.

Вместо да лаеш като вързано куче.

# 68
Mдааа, мисленето показва много... ще си измрем мизерници, с мизерно здравоопазване, мизерно образование... Никога няма да бъдем бели хора, в бяла държава.

# 69
Хората са странни. Вземат си обувки или някаква дреха, обаче не им става или не е качествена. Връщат я, пазят касовата или имейл с поръчката. Обаче на лекар, еее там е друго. Плащаме, ние сме големи! Няма нужда от доказателства, защо да сме дребнави. Имам роднина, даже в салфетка огъва парите, преди да ги даде на доктора, просто на него така му е удобно.

# 70
Аз съм от хората, които си плащат за услугите. Искала съм преглед точно в тази клиника, получила съм го, плащам го. Другото е помиярско поведение. Къде ги отчитат тези пари и отчитат ли ги не ме интересува. Има си служби за тая работа.
Винаги си чакам касова бележка. Може да не я взема, но очаквам да бъде издадена. Иначе после ревем защо ни искат пари под масата, “бялата мафия” и пр.

Щом личната лекарка може да ми издаде касова бележка за такса преглед от 4-5 лв, то откъде накъде Александровска болница ще се правят на ударени и няма да ми издадат за 90 лв?!

# 71
Интересно в Кауфланд искате ли да маркират стоките ви и да получите бележка или чакате касиерката да каже сума по нейна преценка  и просто плащате и заминавате?
Авторът е в законовото си право да получи документ срещу използваната услуга. И такива тарикати ще минават метър, докато има хора, които толерират мизерлъци. “Изисквайте касов бон и го съхранявайте до напускане на обекта” го има разлепено във всички търговски обекти, плюс телефон за сигнали при нарушения. Доколко ми е известно, болниците също са търговски дружества.

# 72
Вчера отидох без направление при лекаря, който лекува детето от скъсани връзки. Въпреки, че бях за документи само, казах, че нямам направление и ще си платя. Издадоха ми касова бележка, която после докторът даде да приложа към документите за застраховката. Но отидох в кабинета, в работно време. Първият преглед беше в спешното отделение и дори подписах документ, че не съм плащала нищо. Няма такова чудо като посещение на отделение за безплатни прегледи на здравноосигурен пациент. Отделенията не са за безплатни прегледи, изключение е контролен преглед след изписване. Кога ще се научим освен да си търсим правата да спазваме и правилата?

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 14:03 от Mama Ru

# 73
Аз пък не мога да разбера, обществеността и болните хора в спешното отделение в частност пъдари ли са, институции ли са, какво са. Как в Бургас всички издават бележки - защото не разчитат на паникьосани хора в нужда да ходят да се разправят, ами им правят проверки. Което е начинът, по който нещата е редно да се случват. Има си институции, те трябва да работят.
Най-вероятно лекарката е нямала право да прегледа пациента и да му издаде касов бон, защото не е бил спешен и не е бил по нормалната пътека,  обаче го е прегледала от човещина, защото е дете и е болно. А е поискала пари не да си ги сложи в джоба, а да ходи после да се обяснява с администрацията и да ги осчетоводяват някакси.

# 74
Щом се сравнява купуването на обувки с медицински преглед, за какво говорим? Не случайно няма да останат скоро лекари в България.

Общи условия

Активация на акаунт