Забременели след инвитро - тема 55

• 21 607
  • 378
  •   1
Отговори
# 330
О така е, разбира се, аз минавам през същото и разбирам. Ще има известно успокоение като почне да се усеща бебето. Иначе така описано, на мен не ми звучи страшно, изпитвах ги и аз същите болки, сега има нови.

# 331
  • София
Ами аз уж се опитвам да приемам нещата по спокойно ,но и тази тъпата болка ,която имам всекидневно ,за която всички казват че е нормална ,все я мисля . Още от сега гледам да спя все на лявата страна ,въпреки че ми е най-неудобно ,за храната също все се замислям ,какво ям …
Общо взето жените които сме след ин витро ,сякаш повече се притесняваме и се ослушваме за най-малкото

Леко боцкане, дори да е по-остро, а не тъпо като усещане не ми звучи притеснително. В един момент лигаментите започват да се разтягат и боли от това. Сякаш е малко рано, но болежки всякакви. Мисля си, че болка, която реално е проблем, определено лесно ще я разпознаете като проблем. Всички други леки неразположения сякаш са си част от бременната реалност. Аз сега в 25та седмица ходя като патрава заради тия лигаменти - единия крак едва го движа, защото ме опъва на свивката на крака под корема.

В 9г.с е много рано да има дискомфорт от размествания. Аз бях с почти постоянни болки до 12г.с ( имаше причини) и те съветвам ако е нещо нетърпимо, продължава часове или е остра внезапна болка да се консултираш с наблюдаващ АГ и да се доверяваш на инстинкта си- особено тези първи 12г.с Simple Smile от личен опит мога да ти кажа, че чист инстинкт ме спаси от големи усложнения.

# 332
Не казвам, че болките са от размествания. Казвам, че при мен чак като почнах да ги усещам дойде спокойствието, че бебето си е там и всичко е ок. Иначе ако ви се струва притеснителна болката, може и да е —> лекар. Ако по-скоро ви се струва нормална и търсите успокоение, на мен ми звучи нормална.

# 333
Боцкането изчезна ,но тази тъпата болка си я имам почти всеки ден . Двама доктори обаче ми казват ,че е нормална . Предполагам ,че ще се поуспокоя след феталната на 8.01 и пренаталния тест .  На 23.12 вече ще съм на първи преглед при доктора ,който съм избрала за следене на бременноста и ще говоря и с него . Досега ходих няколко пъти при други ,докато се вредя точно за този  . Чакам да видим и дали все още се вижда къде е бил втория ембрион и ако е изчезнал да запазвам час за НИПТ . Отделно успях да запазя и час за ендокринолог ,защото нещо не е както трябва с тази висока доза еутирокс . Задъхвам се ,ускорен пулс ,висока долна граница на кръвното …мисля си ,че е хапчето . Надявам се да го понамалим ,че съм на 125 . Аз затова останаха в България ,да си ходя по доктори когато реша 😁 Иначе където живеем е сложна работа с часовете за специалисти ,а хипохондрика в мен се е събудил 😁

Не казвам, че болките са от размествания. Казвам, че при мен чак като почнах да ги усещам дойде спокойствието, че бебето си е там и всичко е ок. Иначе ако ви се струва притеснителна болката, може и да е —> лекар. Ако по-скоро ви се струва нормална и търсите успокоение, на мен ми звучи нормална.

# 334
Аз след всичките инвитро разходи сега съм се вживяла по направленията. Имам и доктор по ЗК освен на частно, та ходя по-често, взимам от нея и личната направления за ендо, хематолог, изследвания. Следя всичко изкъсо и аз. Но тези прегледи на 2 седмици много ме успокояваха до 18гс, когато го усетих да шава.

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 21:48 от Semirra

# 335
Боцкането изчезна ,но тази тъпата болка си я имам почти всеки ден . Двама доктори обаче ми казват ,че е нормална . Предполагам ,че ще се поуспокоя след феталната на 8.01 и пренаталния тест .  На 23.12 вече ще съм на първи преглед при доктора ,който съм избрала за следене на бременноста и ще говоря и с него . Досега ходих няколко пъти при други ,докато се вредя точно за този  . Чакам да видим и дали все още се вижда къде е бил втория ембрион и ако е изчезнал да запазвам час за НИПТ . Отделно успях да запазя и час за ендокринолог ,защото нещо не е както трябва с тази висока доза еутирокс . Задъхвам се ,ускорен пулс ,висока долна граница на кръвното …мисля си ,че е хапчето . Надявам се да го понамалим ,че съм на 125 . Аз затова останаха в България ,да си ходя по доктори когато реша 😁 Иначе където живеем е сложна работа с часовете за специалисти ,а хипохондрика в мен се е събудил 😁

Аз само искам да допълня за високата доза еутирокс. Възможно е и тя да допринася, добре си решила да се консултираш е ендокринолога. Но като цяло задуха и сърцебието са нормални и ще ги имаш до края на бременността. Някой преди мен беше казал, че постоянно нещо ще те боли, едно изчезва и друго се появява. Бременността е огромна промяна за организма и бъди подготвена, че все нещо ще усещаш.

# 336
Здравейте, момичета! Кога ви спряха прогестерона,  в коя гестационна седмица? Аз от началото още съм на циклогест 400 мг сутрин и вечер. Сега в 14 г.с. на женската консултация ми казаха след преглед с ултразвук да го намаля на едно на ден до 16 г.с. и да го спирам. Аз изпитвам страх да го направя и продължавам и до сега (в началото на 15 г.с.) с две на ден.. Но вече май трябва да послушам лекарката. Вие какъв опит имате? Благодаря!

# 337
Започнах само с вагинален. Имаше хематомче и кървене, включихме и инжекции. Въпреки това от 10-11 седмица почнахме да намаляваме и го спрях съвсем в 12та, без повече инциденти.

# 338
  • София
Напълно го спрях в 12 г.с. като малко преди това започнах да го намалявам по схема. Общо взето почти всички лекарства, свързани с ин витрото спрях по това време.

# 339
По схема се спира, няма нищо притеснително. Тъй като аз продължих да кървя, ми изписаха инжекции по схема, след това всичко се стабилизира.
При болки, е хубаво да взимате нош-па 3*2, сутрин обед и вечер. Успех.

# 340
Благодаря ви, дами! Ами... схемата при мен е да го намаля на едно на ден до 16 г.с., после да го спирам. Аз го продължих по две на ден вместо до 14, до 15 г.с. намалям го от днес на едно на ден и до края на 16 г.с. мисля да слагам по едно и да го спра. Дано да е добре така.

# 341
Още повече се шашнах . Първо тсх и т4 ,казах им 100 пъти ,че тази доза не е за мен ,аз нямах никакви проблеми преди . Но утре съм на ендокринолог . Това което ме притесни повече и CRP и левкоцити . Говорят за възпаление . CRP е доста завишен

# 342
Още повече се шашнах . Първо тсх и т4 ,казах им 100 пъти ,че тази доза не е за мен ,аз нямах никакви проблеми преди . Но утре съм на ендокринолог . Това което ме притесни повече и CRP и левкоцити . Говорят за възпаление . CRP е доста завишен

Имаш ли изписано зарзио? Моите левкоцити бяха космически, но причината беше в Зарзиото.

# 343
Не ,даже не знам какво е това . Вече приемам само утрогестан,пролутекс,дуфастон,фраксипарин ,аспирин ,еутирокс ,витамини . Правих повторно вливки две опаковки флебогамма и интралипид ,но беше преди 2-3 седмици .

Имаш ли изписано зарзио? Моите левкоцити бяха космически, но причината беше в Зарзиото.

# 344
Тсх и фт4 са ти сравнително ок. Начев например иска тсх да се дължи към долна граница при нременност, а за фт4 казва, че е нормално да е на горна при бременност. С много много малко е ок да се свали дозата. Разбира се ендокринологът ще каже, но ти казвам на мен какво се каза при много сходни резултати.

Общи условия

Активация на акаунт