Много разочарован от Sameday

• 21 665
  • 255
  •   1
Отговори
# 120
До сеймдей и аз писах, но естествено папагалстваха и написаха същото което и техния лъжлив куриер. Всъщност те са му наредили така да напише....така че.....
Не предплащам, така че поне това не ми е проблем.

Действай с търговеца, в крайна сметка договорни отношения имаш с него, не с тия недоносчета.

# 121
Търговецът ми отговори, че е успял да се свърже със sameday и е поискал повторна доставка утре - бих я отказала, но търговецът си го харесвам, а стоката ми трябва. Отделно вече е и платена онлайн.

Подадох жалба и към КЗП - надявам се да обърнат внимание, понеже потърпевшите са много (както търговците, така и потребителите). Включих към жалбата и факта, че никъде няма информация за това какво се случва с пратката (която е платена предварително!) и нямам връзка с тях - никой не те уведомява за нищо от тази фирма. Те със същия успех може да кажат, че са я доставили и куриера да си хапне малко котешка храна... Sweat Smile

# 122
Могат разбира се. Казах ти при мен какво измислиха и написаха, което няма и грам общо с реалността. Още повече че при отказ да приемеш пратката подпис мой, не се изисквал - това ми казаха също. Той той може да си маже на таблета каквото му душа сАка....
Много добре си направила, това е начинът.

# 123
Това със "стреличките" се случваше преди и със Спиди, но си разрешиха бързо проблема и после куриерът, когато звъннеше, ме молеше да не затварям преди 20 секунди, че трябвало да бъде отчетен разговорът в системата. Simple Smile

# 124
И аз имам проблем със Sameday с една пратка от AliExpress. Според проследяването, на 5-ти този месец е пристигнала и била в куриер, но опитът за доставка бил неуспешен. Никой не ми е звънял, нито съм получил някакво съобщение от тях. Оттогава дава, че е в склад на Sameday. Като гледам, че на практика няма доволни от тях, почти сигурно никога няма да ми я доставят.

Значи, жалба до КЗП и КРС, както и до AliExpress да ги предупредя да не използват Sameday за доставки в България и да ми върнат парите ако не получа пратката до няколко дни.

# 125
И аз имам проблем със Sameday с една пратка от AliExpress. Според проследяването, на 5-ти този месец е пристигнала и била в куриер, но опитът за доставка бил неуспешен. Никой не ми е звънял, нито съм получил някакво съобщение от тях. Оттогава дава, че е в склад на Sameday. Като гледам, че на практика няма доволни от тях, почти сигурно никога няма да ми я доставят.

Значи, жалба до КЗП и КРС, както и до AliExpress да ги предупредя да не използват Sameday за доставки в България и да ми върнат парите ако не получа пратката до няколко дни.

От aliexpress едва ли ще могат да ти съдействат в ситуацията с конкретната пратка, но може да им пишеш. Ако складът на сеймдей ти е наблизо - пробвай да отидеш (аз не съм ходила, защото пратката ми дори не е в техен склад според тракинга) и ако и там не си получиш пратката си поискай рефънд от aliexpress. Отделно изпрати жалба към КЗП за некоректна куриерска фирма, за да ги разкараме. Прекалено много търговци започнаха да “обслужват”, а пратките просто не пристигат, което води до големи загуби.

Иначе относно моя случай - днес уж трябва да ми доставят пратката от миналата седмица, която отказаха да ми донесат, ама да видим… Ако отново не я доставят - ще поискам да ми върнат парите.

Редакция: За пръв път говорих със служител от сеймдей! Звъннаха ми пред малко, за да ме уведомят, че имат само 1 бус за разнос и той НЕ работел - не разбрах много защо, понеже качеството на разговора беше отвратително. Следователно нямало начин да се достави пратката ми днес Simple Smile Казах им, че тя трябваше да бъде доставена още миналата седмица, а те ми отговориха като си измиха ръцете с мен - аз съм била виновна, че не съм я получила.

Иначе ми бяха изпратили известие днес в 9 сутринта, че трябва да си я получа в рамките на деня, а буквално в края на работния ден ми звънят да кажат, че няма. Супер фирма!

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 17:58 от Avasarala

# 126
Вчера са ми върнали пратката обратно към подателя без да направят никакъв опит да ми я доставят. Свързах се с AliExpress и ще ми върнат парите.

КЗП и КРС са затрупани с жалби срещу Sameday и въпреки това на фирмата все още не и е отнет лиценза и в случая очевидно няма смисъл да си губя времето да пускам жалби до тях.

Оказа се, че не само в България има проблем с тези мошеници. https://www.trustpilot.com/review/sameday.ro

# 127
  • Букурещ
Вчера са ми върнали пратката обратно към подателя без да направят никакъв опит да ми я доставят. Свързах се с AliExpress и ще ми върнат парите.

КЗП и КРС са затрупани с жалби срещу Sameday и въпреки това на фирмата все още не и е отнет лиценза и в случая очевидно няма смисъл да си губя времето да пускам жалби до тях.

Оказа се, че не само в България има проблем с тези мошеници. https://www.trustpilot.com/review/sameday.ro

Sameday са румънска компания, и Господ не може да ги мръдне, ако ме разбирате.

# 128
Мисля, че и Емаг са румънци, ние сме просто "клон" Grinning Та не е чудно, че и двете компании работят заедно.

Ако помните, още когато емаг стъпиха в България преди години, специално за техника се чакаше поне по 2 месеца, телевизор бяхме поръчвали, доставиха го от Румъния. И ако нещо се развали или още при разопаковане виждаш, че не работи или е счупен, къде го връщаш, не е ясно. Сега си имат магазини и складове у нас, работят с куп сервизи. Но имам чувството, че над 90% от стоките им се доставят със SameDay (т.е. NextYear) Wink

# 129
Може да са румънци но тук работят с регистрирани в БГ фирми...така че може..може да ги мръдне Wink

Sameday са румънска компания, и Господ не може да ги мръдне, ако ме разбирате.

# 130
Привет на всички! Искам да потвърдя, че номера с КЗП РАБОТИ! След много безуспешни опити да се свържа с безсмисленият съпорт на ЕМАГ(говоря за агентите, а не Ема) и бездарниците от Sameday, едва след това получих обаждане от ЕМАГ да ме уведомят, че са получили жалбата ми до КЗП и по моя случай се работи усилено и "voilà", вече куриерът е на път!

# 131
  • София
Аз съм се обръщала по други поводи към КЗП и имам положителни впечатления, че откликват на сигналите и действат.

# 132
Редовно им пиша аз на КЗП Joy

# 133
  • Варна
Аз не съм съгласна, че Комисията за предаване на съобщенията е залята с оплаквания към Сеймшит. Мога да ви кажа, че напротив - повечето хора не им се занимава с жалби, защото не вярват, че ще помогне, други просто ги мързи.
Вчера в 9:02 звънях на съпорта, бях 10та. Търпеливо изчаках 45 минути на телефона да стана трета и тогава ми казаха, че имали важни разговори и разговорът прекъсна. Щях да се разрева. Вчера писах и на petel.bg да им разкажа. Ако имате връзки с някоя медия пишете им. Това нещо трябва да се чуе и да спре. Трета седмица ми я няма пратката и не е правен опит да ми бъде доставена. Само в първия ден някъв невменяем ми звънна в 19:30, че няма да дойде и товс беше. Три пъти ме лъгаха, вече че ще я доставят, че ще я насочат към автомат - няма и няма. Пратката ми е международна, платила съм 250лв, нещата вътре са с определена консистенция, която се разваля от жегите и сигурно вече нещата за нищо не стават. Просто ми се реве вече от безсилие.

# 134
Пиши им. Не им звъни. Писмено .

Общи условия

Активация на акаунт