Много разочарован от Sameday

• 21 665
  • 255
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Писала съм им поне три пъти.

# 136
КЗП и КРС са две различни неща. Аз бях в същата ситуация с предплатена пратка от румънски търговец. Жалбата до https://kzp.bg ги накара ЕМАГ да се разбързат да видят защо, Трашдей не ми доставят нещата.

# 137
  • Варна
Да, аз пуснах към КЗП, те я насочиха към Комисия за регулиране на съобщенията. КЗП са ми решавали много спорове, включително и с Емаг. Ще ги видим КРС каква ще я свършат.

Междувременно пратката ми се размърдала. От склад Варна до склад Варна 😀

# 138
Здравейте! Аз също имам главоболия с тази измислена фирма Sameday. Направих си поръчка на 5.06 в Answear.bg и варианта им за доставка беше тази фирма и Еконт. И понеже близо до вкъщи имат шкаф избрах тях. ГОЛЯМА ГРЕШКА! На 9.06 получих съобщение по Вайбър, че пратката ми била много голяма и не влизала в шкафа и затова трябва да дам адрес за пренасочване. Поръчала съм обувки, не секция да му се не види. От тогава пратката ми стои в измисления им склад във Варна. Вчера ми писна да чакам и почнах упорито да им звъня и пиша. Без резултат. Свързах се с Answear. Уж предприеха действия да сигнализират, но пратката ми продължава да си стои в склад. Днес опитах да се свържа пак по телефона с куриерската фирма и 45 мин. чаках да дойде моя ред и накрая прекъснаха разговора! Накрая ми кипна и се обадих да откажа поръчката. От магазина ме уверяват, че ще ми върнат парите, но дали? На всичко отгоре чакам пратка от Шийн и познайте кой трябва да я достави. Честно, плаче ми се. И двете пратки са предварително платени. Не  знам как да процедирам..

# 139
Sameday ще им върнат пратката и от магазина ще върнат парите. Може от Answear да са пратили някой по-голям кашон без да съобразят размерите.. Скоро от Емаг имах същия случай, въобще не посочих адрес за доставка в съобщението, което пратиха. И след 1-2 дни Емаг писаха, че са получили обратно пратката и върнаха парите.

# 140
Ансуер са коректни. Можело е тях да притиснете да раздвижат пратката като изискат от сеймдей обяснение.
Но нищо...отказали сте..така сте решили. Ще върнат парите..изобщо не се притеснявайте за това .

# 141
Пробваха да пуснат Тикет. Обясниха ми, че по този начин куриерската фирма е длъжна да отговори веднага. За съжаление и това не помогна. Но както казахте, за тях не би трябвало да се притеснявам. Друг е въпроса с пратката ми от Шийн..

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 22:07 от Velikova97

# 142
  • Варна
С Answear няма да имате проблем, ще Ви върнат парите, но сигурно ще има бавене. Това с чакането 45мин последвано от затваряне явно им е запазена марка и на мен ми се случи абсолютно същото. Всичко при тях е схеми и лъжи. Сигурно не е имало проблем и с шкафчето, ами няма кой да го достави и почва увъртане. Как съществуват още е необяснимо за мен. Тия магазини как продължават да работят с тях като само проблеми.
Аз пак съм в ужас. Изпращачът ми пусна поръчката наново. Увериха ме изрично, че няма да е със Сеймдей. Днес ко да видя - тракинг на Сеймдей. Направо ми се реве от безсилие вече.

# 143
И за мен е голяма мистерия как продължават изобщо да съществуват. Предполагам, че предлагат най-ниска оферта на фирмите и затова се съгласяват да работят с тях. Друг е въпроса, че буквално цялата страна е писнала от тях и всеки втори се оплаква колко са некадърни. И въпреки това масово фирми ползват техните “услуги”.

# 144
  • София
Всъщност дадохте ли адрес за доставка?

# 145
Да, дала съм.

# 146
Вчера са ми върнали пратката обратно към подателя без да направят никакъв опит да ми я доставят. Свързах се с AliExpress и ще ми върнат парите.

КЗП и КРС са затрупани с жалби срещу Sameday и въпреки това на фирмата все още не и е отнет лиценза и в случая очевидно няма смисъл да си губя времето да пускам жалби до тях.

Оказа се, че не само в България има проблем с тези мошеници. https://www.trustpilot.com/review/sameday.ro

От AliExpress ми върнаха парите. Тракинга на Sameday показва, че пратката е била върната на подателя в София преди 5 дена, обаче подателят не е в София, а в Китай и казва, че не е получил нищо и в крайна сметка излиза, че Sameday са я откраднали. Засега повече няма да рискувам да купувам каквото и да е от AliExpress.

# 147
Жалба в иконимическа полиция също би била от полза, в случая. Престъпна схема за кражби.

# 148
  • Варна
Днес от нищото ми доставиха и двете пратки. Дано повече никога нямам общо с тия нещастници.

# 149
  • Ланкър, планините Овнерог
Someday (не е грешно написано) са фирма на Емаг и да, евтини са, за това сума ти онлайн търговци се лъжат да работят с тях. То вече не остана от къде да си поръчам, защото определено не желая да си късам нервите. Последно миналата седмица брах ядове с тях за връщане към Фешъндейс (пак Емаг-ска фирма). За доставката ми даде опция Спиди и смело поръчах. Да, но се наложи връщане и там вече нямах избор как да върна. Заявката беше пусната в неделя, написаха, че до 4 работни ще ме посети куриер. Студена пот ми изби, като получих в понеделник съобщение, че "в рамките на деня ще ме посети куриер на Сеймдей". Трънци. На следващия ден пак нищо, в сряда следобед ми звънна един муньо да каже, че до час ще мине. Мина, ама друг път. В четвъртък следобед вече откачих и звъннах на Фешъндейс. Овиках девойчето (те работят с тях, не аз). Хък-мък, ако не дойде днес, звъннете утре да пуснем нова товарителница (тото било кой ще се падне). Ми, не дойде, в петък пак бойна звъннах. Пуснаха нова товарителница със Спиди от офис, даже поискаха банковата сметка, за да ми върнат парите веднага. В събота по обяд пак ми звъня муньото да пита дали съм на адреса да мине за пратката. Почти го напсувах. Само МБМ Експрес (или както там се казваха) могат да се конкурират със Шитдей.

Общи условия

Активация на акаунт