Проблем със съседка

• 3 934
  • 62
  •   1
Отговори
Здравейте, живеем под наем от около година в апартамент. Съседката ни отдолу има проблем с нас от ден първи, когато дори не се бяхме нанесли напълно. Проблемът ѝ е, че много ѝ тропаме и пречим само чрез ходене по пода, например. Имаме две малко деца, които вдигат повече шум, но в допустими граници. Не се събираме вкъщи с хора, не надуваме музика - като цяло, културни хора сме. Въпросната съседка живее сама в апартамента си и се е нанесла малко преди нас, като сподели в началото, че ѝ е шумяла и жената, която е живяла тук преди нас - сама възрастна жена.
Тази съседка преди тропаше по тръбите, качваше се на горния етаж с тавански помещения, за да ни тропа за отмъщение сутрин, веднъж затворих едно чекмедже и отдолу се чу как крещи “Спрете бе, изроди!”
В началото се опитвах да се съобразявам с нея, но очевидно това не стигаше, защото тя продължаваше с номерата. Надраска ни и колата, разказа ужасни неща на съседите за нас, а когато съседите се запознаят с нас и поговорим, се изумяват какво им е наговорила. Най-новото е, че по цял ден надува телевизора си, докато не си е вкъщи. Опитахме да ѝ залепим бележка, но не спира този тормоз.
Имате ли съвети как да се справим с този проблем? Не искам да се изнасяме, защото аартаментът е хубав и на удобно за нас място, но обмисляме дори и това.

# 1
Уау! Доста е отмъстителна!😄 И ние над нас имаме съседи с 2 малки деца и по цял ден е все има носорогчета горе,но се търпи някак .😄 Нямате ли домоуправител? Според мен към него се обърнете.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 12:58 от Не се сърди, човече

# 2
Домоуправителят е фирма, а съседите, с които съм разговаряла, не искат или не могат нищо да направят. Тя дори звъня на хазяина ни, за да се оплаква, но той, разбира се, не я прие насериозно и каза да не ѝ обръщаме внимание.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 12:58 от Не се сърди, човече

# 3
Очевидно на съседката й се иска никой да няма над нея, т.е на нея й е изгодно апартаментът да е празен, но това не е в интересите на хазяина Ви.
Какво е подовото покритие? Ако сте на паркет, ламинат или теракот всяка твърда подметка на чехъл или пантоф се чува като че ли някой ходи на токчета над главата ви.
Ако е така, говорете с хазяина за меко покритие, което да поема шума - мокет или килими, избягвайте да ходите у дома с обувки с твърди подметки.

# 4
Сложете си дебел килим, дано намалите шума, защото съм сигурна, че вдигате шум. Аз също не понасям шум над мен, затова съм си купила на последен етаж. Това, което съседката прави, особено надраскването на колата е подсъдно.

# 5
Сложете си дебел килим, дано намалите шума, защото съм сигурна, че вдигате шум. Аз също не понасям шум над мен, затова съм си купила на последен етаж. Това, което съседката прави, особено надраскването на колата е подсъдно.

И килим сложихме още в началото, но ефектът беше нулев за нея. Все още ѝ шумяхме.

# 6
  • Варна
Тази няма угодия. Кеф й е да ви тормози. Не занимавайте домоуправителя, направо подайте жалба при кварталния. Той, ако е на място, ще я навести. Може и да кротне малко.

# 7
Тази няма угодия. Кеф й е да ви тормози. Не занимавайте домоуправителя, направо подайте жалба при кварталния. Той, ако е на място, ще я навести. Може и да кротне малко.

Подадохме през лятото, извикаха я да се обяснява, имаше ефект за кратко и сега пак сме на същото дередже. Наистина не знам какво да правя, слушам БНТ 1 по цял ден.

# 8
  • София
Аз имах не същата, но подобна ситуация в жилището където живея със сина ми. Ако сте си изрядни: не нарушавате обществения ред, не вдигате шум в часовете  от 14.00 ч. до 16.00 ч. и от 22.00 ч. до 08.00 ч., а във вечери, предхождащи почивни дни от 23,00 до 10,00 ч, имате договор със хазяина, вписани сте в домовата книга, адреса ви по местоживеене е на този адрес и т.н действайте чрез жалба в полицията. Ако едно от тези неща не са ви в ред, жалвате ли се тя може да противодейства. При мен един път бях потърпевша от наемателите отгоре: правеха се шумни купони, гостите на купоните звъняха на моята врата посред нощ погрешка тъй като апартаментите са един над друг, музика, тропане и аз подадох жалба. Тръгнаха си. Тя ако е собственик няма да я изгоните, но ще я викнат за разпит и може да кротне. Дрането на колата и накърняване на репутацията ви е достатъчна причина за жалването. Въпреки, че не ви съдейства, споделете все пак с хазяиха си намерението си да се оплачете в полицията преди да го направите, за да не си го изпати той и да рефлектира на вашите взаимоотношения.

# 9
  • Melmak
Истината е, че може да не осъзнавате колко сте шумни. Ние имаме семейство над нас, което е ужасно шумно. Майката нон стоп крещи по детето, местят мебелите като чисти ама все едно ги влачи слон. Детето и то шуми, тича.. еми не е приятно. За тях явно това е нормално ниво на шум. За мен не е.

Съседката ви явно е пресолила манджата като ви е надрала колата и подобни. Ама не виждам какво можете толкова да направите. Тя номера ще продължи да ви прави.

Иначе как ще докажете, че точно тя е вандалствала?

# 10
Истината е, че може да не осъзнавате колко сте шумни. Ние имаме семейство над нас, което е ужасно шумно. Майката нон стоп крещи по детето, местят мебелите като чисти ама все едно ги влачи слон. Детето и то шуми, тича.. еми не е приятно. За тях явно това е нормално ниво на шум. За мен не е.

Съседката ви явно е пресолила манджата като ви е надрала колата и подобни. Ама не виждам какво можете толкова да направите. Тя номера ще продължи да ви прави.

Иначе как ще докажете, че точно тя е вандалствала?

Аз разбирам, че вдигаме повече шум от сам човек, но определено е в границите на допустимото. Преди се карах - да се ходи по-внимателно, без тичане и тн, но и това не я успокои. Дразни я и бебешки плач, твърди, че по цял ден бебето плаче, никой не му обръща внимание и че мъжът ми непрекъснато ѝ ходи пред апартамента, което, разбира се, не е вярно.

# 11
Съседката определено е проблемна. Освен килима обърнете внимание на обувките и мебелите. Спалнята на детето е съседна на нашата. Откачам като си отваря гардероба (с плъзгащи врати) и чекмеджетата на бюрото. Такова думкане чувам, че имам чувството, че ще ги откърти. Сигурна съм, че съседите също чуват, но никой не се е оплакал просто защото за останалите неща е тихо. Обаче ако търкаше колички по пода, бягаше и от време на време плачеше щеше все да се намери някой да каже “вечно”.
Полезен ход имате ако не ходите с твърди обувки, децата не прекаляват. Тогава вие я тормозете за телевизора в тихите часове. Преди години над нас живееше сама жена. Явно дневната ѝ е била над спалнята или нещо подобно. Жената ставаше рано и от 5 часа се започваше едно тропане. Сигурна съм, че не е било нарочно, съвсем нормална жена си беше, просто ходи напред-назад с някакви чехли и към тях ноктите на малкото ѝ кученце, което си чува като тича. Трудно я изтърпяхме. Явно вашата е по-емоционална … нестабилна.

# 12
  • Melmak
Беладона, пак казвам, че съседката ти е прекалила с вандалските прояви. Обаче и вие може да сте по-шумни отколкото мислите.

Понеже родителите на малки деца навикват на шум и тия, които нямаме малки деца искаме тишина и спокойствие. За мен не е ок този шум, но за вас вероятно е. Помислете от тази гледна точка. Деца да тичат, да викат, да се гонят. На вас са ви мили, защото са ви деца, но за мен това е досадно и шумно. Подозирам, че съседката над нас, която е от някоя дълбока провинция не осъзнава проблема ск. Но това е човек, който ругае 2 годишно дете с обидни думи, не вярвам да осъзнава много неща.

# 13
  • София
Очевидно жената има друг проблем.
Може и да и шумите, но има такива кукумицини, че не ми се разправя даже.
Дали ще сте вие, или някое друго семейство, двойка дори, сам човек, тя отново ще има проблем с това, че въобще някой живее в този апартамент.
И да подавате жалби, няма да има НИКАКВО развитие освен ако не се окаже жената с психичен проблем и разбира се, не я вземат. Но това е доста сложен процес и нервите ще са големи.
Опитвали ли сте да обсъдите с нея ситуацията или тя не ви дава шанс?
Страх ли ви е, че може да направи нещо на децата?
Другите съседи какво казват за тази жена? Имат ли проблеми с нея? Обикновено такъв тип хора имат проблем с почти всички в блока.

# 14
  • Melmak
То и да има психически проблем, пак ще е ходене по мъките. Ние имаме такава съседка в другия вход.. жената е много зле, няма кой да се грижи за нея. Прави проблеми.. никакви мерки от никъде… да не дава господ!

Дано не е това случая и на авторовата съседка, че тогава съвсем няма да има оправия!

Общи условия

Активация на акаунт