Проблем със съседка

• 3 936
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
На малко дете е много трудно да се обясни, че трябва да пази тишина. При нас всичко се чува наистина. Аз навремето търпях упражненията по китара на съседа, сега той ни търпи нас със нашия ревльо. Случвало се е детето си с полиция да плаша, за да спре да буйства, но изпадне ли в тантрум, всякакви разумни доводи нямат ефект. На мен също не ми е приятно, че детето ми вдига шум в неподходящо време, и ако някой тръгне да ми отмъщава за това, с нищо няма да помогне да се реши въпросът.
Ние поне сме на първия етаж и тропаме на мазето. На съседите детето не е ревливо, но всеки уикенд го чувам следобед как тропа. Толкова ясно го чувам, че чак си мисля, че моето е станало от сън и ходи напред-назад.

Да, не е приятно за човек, който се опитва да си почива. Но да надереш нечия кола, заради врякащи деца...си е чиста психопатия за мен.

# 46
Има разлика - едно е да се оплакваш от шум от стъпки, от столове, от врати - това са шумове от нормално обитаване на апартамента. Друго е да си надуеш телевизора на макс - има слушалки за хората, които не чуват или да скачаш като изоглавен.
За толкова години като ти пречи шума, защо не си направи шумо изолация на тавана и да се приключи, а водиш битки?
Откога да увеличиш звука за да чуваш ТВ е битка? На никой нищо не съм казала, но ако точно тези съседи посмеят на мен да ми държат сметка за това колко високо съм си пуснала ТВ и коя програма гледам ще означава, че ме предизвикват нарочно и тогава наистина ще започна битка с тях.
Отначало бях на страната на авторката, но когато и тя се оплака от шума на съседката ме подразни с двойния стандарт. Очаква от съседите разбиране и търпение, но самата тя има претенции същите тези съседи да не я дразнят с шум.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 11:24 от Рори72

# 47
  • Melmak
Това с колата въобще доказано ли е? Понеже някои хора може много да се афектират от тази тиха война и да мислят, че нарочно някой нещо им е направил. Не одобрявам подобен вандализъм, но наистина така да се обвинява не е редно. Защото и моята съседка ме ядосва, но колата не ми е надрала и не я обвинявам в нещо, което наистина не е направила.

# 48
"Тази съседка преди тропаше по тръбите, качваше се на горния етаж с тавански помещения, за да ни тропа за отмъщение сутрин, веднъж затворих едно чекмедже и отдолу се чу как крещи “Спрете бе, изроди!”
В началото се опитвах да се съобразявам с нея, но очевидно това не стигаше, защото тя продължаваше с номерата. Надраска ни и колата, разказа ужасни неща на съседите за нас, а когато съседите се запознаят с нас и поговорим, се изумяват какво им е наговорила. Най-новото е, че по цял ден надува телевизора си, докато не си е вкъщи. " - цялата комбинация от действия подсказва, че с тази жена няма нормална комуникация. Не ходи като човек да ги помоли за тишина и да се разберат, а ходи да ги клепа и да им прилага разни нескопосани контраатаки. След като и съседите потвърждават, че третира младото семейство като враг, след като ходи да им тропа нарочно и това става явно, какво ѝ пречи да надраска и колата?

# 49
В интерес на истината, няколко пъти в началото имахме опити за културни взаимоотношения с нея. На ден първи от нашето нанасяне, когато чак вечерта бяхме всички вкъщи и не е имало тичане и тропане, тя се появи на вратата с отворена кутия бонбони да се “запознае” с нас и да ни каже, че много ѝ шумим и да сме по-тихи. Друг път в 7 вечерта пренасяхме диван и тя отново се появи за шума, който все пак е бил точно 5 минути. Тогава все още се карах на детето да е по-тих, да не мърда много като сме вкъщи, да не ходи толкова шумно, но осъзнах, че няма смисъл от тези усилия, понеже тя продължава да е недоволна, а и не можеш да вържеш малко дете и бебе и да кротуват по цял ден. В последствие тя е разказала на всички съседи, че ние сме ужасни простаци и селяни още преди хората да се запознаят с нас. Това, че се качваше на тавана да тропа с крака и да изпуска разни неща дори не искам да го коментирам - пълна простотия. Държа да кажа, че сме доста културни и разбрани хора по принцип, не вдигаме купони, но може би трябва да почнем??
Разказвам всичко това, за да покажа, че действително нямаме нормална комуникация с въпросната особа. Не знам дали има някакви здравословни проблеми, млада е, може би само разклатени нерви. Писах тук, за да потърся идеи да се справим преди сериозно да обмисляме изнасяне.

# 50
  • Варна
Направо ми иде да пращам линк за тази тема на всеки, който ми опонира, че е тъпо да живееш на последен етаж. Grinning
Ние откакто се преместихме на такъв, се родихме. Кефът от тишината цена няма.
В предното жилище над нас живееше семейство с две буйни деца като на авторката, но никога не ни е хрумвало да им правим забележки...  В по-предни жилища съм викала полиция за среднощни купони и строителни дейности, но това е друго.

# 51
Последен етаж сме, но над нас има тавани и се скъсаха да ги ремонтират. Чукане и бръмчене сякаш къртят стени и това няма край. Не мога да си представя какво толкова има за правене на таван и взех да подозирам, че на тавана има някакво производство. Когато тези съседи си ремонтираха апартамента за 3-4 месеца приключиха, но тавана го ремонтират от поне 2г. Само през лятото е тихо, че имат сезонен бизнес и ги няма и после пак почва бръмченето.
Ако ще препоръчвате последен етаж, то наблегнете че трябва да няма тавани, за да е тихо.

# 52
И аз имам дете и знам как са като тиранозаври понякога. Имам и родители, от които единият е пенсионер. Опитвам се да ви разбера, но животът с др хора изисква да си затворим очите понякога. преди детето с ММ бяхме на сандвич м/у пенсионери и семейство с дете. Първо чухме епичната ария докато правеха детето, после като се роди - рев, рев, рев. През деня ни нямаше, но да си го кажем честно - никой не иска да бъде буден през 3-4 часа през нощта. То не бяха колики, зъби.. Хлапето се будеше рано и заспиваше късно. Тропане от него - проходилки, играчки, надуване на детски песнични, за да заглушат писъците му. Сутрин в 5 майка му излизаше на терасата с него да пуши, а то се дере. Тичане, каране на тротинетка, ритане на топка, скачане по мебели + викове от него и по него. Имаше навикът като не стане на неговата да рита входната им врата, а тя беше метал. Жената не й издържаха нервите и почваше да крещи. Отгоре над нас една баба с едни саба сякаш от дърво като се разтропа в 5.30. Тенджери, прибори, чинии - чуваш цялата посуда + телевизора. Като говори по телефона се чуваше долу. На мен лично ми се искаше една вечер като се прибираме с ММ да ни кажат че блокът се е срутил. Оцеляхме. Харесвах ли си съседите - не. Но пък сиг и ние сме се чували - случвало ми се е да счупя чаша или чиния на пода.
Не знам защо смятате, че само жената е виновна. Хората,които от години не съжителстват с други хора стават чувствителни. И като майка, няма как да ме убедите, че малко дете и бебе са шумни в рамките на допустимото Grinning . иска ни се, но не е така. просто за нас тяхната глъчка е нещо нормално.

# 53
Няма нищо по-нормално от това деца да търчат из апартамента. Ако някой го твърди, вероятно няма деца. Да, родителите се опитват да минимизират шума, но не в нормално да се очаква от малки деца да са тихи абсолютно винаги.
Ще помоля теоретиците да замълчат + като си родят 1 - 2 деца и натрупат реален опит, моля да дойдат да го споделят.

Наемодателят може да подшушне на съседската, че ако продължи да досажда, ще продаде апартамента на многодетна ромска фамилия.

# 54
  • Варна
Многодетните ромски фамилии не купуват апартаменти, а ги наемат. Никой нормален човек няма да си даде имота на такива, после ще налее пари колкото за нов за да го възстанови.

Децата ходят на ясли и градини. Вкъщи са вечер и през уикенда, т.е. една голяма част от времето на онази вероятно й е тихо. През времето, в което са вкъщи, родителите могат да пробват да ги занимават за да не се търчи. На мен лично до гуша ми е дошло от обяснението "ми то е дете, не мога да го вържа" за да се оправдае разглезено, разпуснато отроче.

П.п. Не съм теоретик, родител съм.

# 55
Собственичката да заплаши, а съседката много знае дали е блъф или не.
Баща ми беше съвсем готов точно това да направи, след като съседи бяха решили да направят мазето под нас работилница за ковано желязо. Нали си представяте за какъв шум става въпрос.

За децата: родител да се опита да ги укроти е едно, но доколко това води до 100-процентов успех - съвсем друго.

# 56
Тук все пак пишат огромно количество майки, които гледат деца и са наясно. "Укротяване" се налага когато са изпуснати много нещата. Другите хора с деца не живеят в изолирани къщи.
Дадоха и се много съвети на авторката. Решения има.

# 57
Виждам, че темата е стара, но е актуална почти винаги.
Това, което запомних, е, че авторката е сложила килими. Опитала се е да ограничи шума. Реално никой от нас не знае КОЛКО шумят децата й, всички се сещаме за наш опит в такава ситуация.
Аз имам син, абсолютно съм съгласна, че деца се "озаптяват" когато нещата са изтървани. Обаче никой от нас не знае какви са децата на авторката.
Друго - аз също трудно издържам шум. Забелязах, че 99% зависи от това, какъв емоционален заряд носи този шум.
Имала съм съседка, която толкова истерично крещеше, че се изнесохме. Имали сме и съсед, лека му пръст, беше психично болен, но мил човек. Понякога викаше, но бяха викове, пълни с болка. Винаги си говореше с мен, аз с него - също.
Сега имаме две съседки (на 60 и 80 и няколко, майка и дъщеря), които не желаят да се съобразяват с никого. Изтупват боклуци над нас.
Но все пак темата е за шума - отказват да си сложат килими, с аргумента, че майката може да се спъне. Тази жена е по-гъвкава от мен. Ходенето й няма никакъв проблем.
Реално проблемна е дъщерята, която ходи, все едно перманентно е вбесена. Ходенето й (токове, но реално дори когато е с домашни обувки), е все едно отива да набие някого. Завършва обикновено с блъскане.
Та след цялото това обяснение - за мен тормозят неща, които носят лоша емоция.

# 58
Живея в апартамент цял живот (37 г.). Не разбирам драмата с шума. Ами да, има хора, които са по-шумни, има такива, които са по-тихи. Имам съседи, които гърмяха фоерверки на терасата, имаше един до нас точно с тъпан в 3 посреднощ. Правиш забележка и приключва филма. Ама да правиш забележка за детски плач, ходене по теракот, ламинат и не знам какво... Извинете, купили сте апартамент, не къща. Като не ви харесва шума в жилищен блок с живи хора, има безброй пусти села.
Сега сме на квартира с моя мъж, имаме съседка, май е и домоуправител, живее над нас. Пречи й шума от чешмата. Обясних, че я разбирам, но няма как да си мия зъбите на чучурка и няма как да изплакна съдове на чучурка. Тя живее над нас, но чува нашата вода като водопад. Съжалявам.
На моя мъж се оплаква от комшийката, 20 годишно момиче, че много шумно прави сескс. За година и половина сме я чули 1 път, защото беше 5 сутринта, ние се събудихме и телевизора не работеше.
Та вероятно и нашата има психични проблеми, но не съм аз човека, който ще й ги лекува.
Естествено се съобразяваме с порядките в жиличен блок - часове за почивка и т.н. Музика не пускаме, гости не каним, телевизор слушаме тихо. Най-шумна е центрофугата на пералнята, но на! на жената й пречи чешмата.
Та гледайте си спокойно децата, подайте жалба за вандалските й прояви и да не ви пука.

# 59
  • Варна
Само истинска откачалка може да прави проблем от пусната чешма. От шумен вентилатор на баня оставен през нощта би било по-разбираемо. Или да се пере/суши в малките часове.

Бабата не се е сетила да се обади на НАП, когато 20 годишната
съседка прави секс...

Общи условия

Активация на акаунт