Проблем със съседка

• 3 940
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Не знам защо се смята, че като имаш деца не бива да спазваш някакви правила и нормални нива на шум?
И аз се чудя защо така става, но ще ми е изключително интересно да наблюдавам бебе, което осъзнато спазва нормално ниво на шум. Laughing

# 31
  • Варна
Редно е родителите, бабите или който към момента се грижи за децата, да ангажира вниманието им с интересни занимания и да разпали любопитството им, което не включва вдигане на шум и тропане. Ако родителите притежават емпатия, биха се заели присърце да намерят решение и да има всеобщ мир и разбирателство. В стресовото ежедневие и липса на адекватна почивка на ума,  търпенето на " идиотчета " има някакви разумни граници.
 Аз съм на първи етаж в панелен блок и в съседния апартамент, граничещ с хола ми има малки момчета близначета. Вече може би гонят 4 години. Викове от майката, бабата, бащата. Бащата пее и се дере. Играят много шумно и им подвиква все едно са на различни краища на нивата. Бабата им крещи. Майката крещи и ги строява. Ако щете вярвайте, децата да са били на година и нещо, когато майка им явно изкарана извън нерви им изкрещя - " Млъкнете за малко бе, майка ви да е...! "  Блокът е строен през 75-та година, когато още са се слухтяли съседи и са се пускали доноси. И през контактът се чуваше много, но го оправих и заглуших поне него. Останалото се чува през панела. Правих си вътрешна топлоизолация на целия апартамент, шпакловки, но като се крещи с пълно гърло, ефектът е малък. Иначе по-силните разговори и телевизор се заглушават. Поне съседката да я скъсваха от секс,  нямаше да се дразня толкова, колкото от истерични крясъци...
Специално за хората, на които им се тропа от горния етаж, помислете за окачен таван с каменна вата. Има своите ползи и енергоспестяващи свойства в комбинация с шумоизолация. Вариант е и за странична стена, ако не ви е проблем свиването на стаята.

# 32
След като смятате, че съседката е длъжна да търпи шума от вашето жилище без да недоволства е редно вие да търпите шума от нейното жилище без да се оплаквате. Само защото източник на вашия шум са вашите деца не означава, че този шум е по-поносим от БНТ1. Съседката увеличава звука на ТВ, защото не може да чува за какво се говори в предаванията заради шума от вашия апартамент.

# 33
  • Melmak
Не знам защо се смята, че като имаш деца не бива да спазваш някакви правила и нормални нива на шум?
И аз се чудя защо така става, но ще ми е изключително интересно да наблюдавам бебе, което осъзнато спазва нормално ниво на шум. Laughing

Никъде не съм споменала бебе. Съседите над нас се нанесоха като жената беше много видимо бременна. Бебето се роди и шум толкова нямаше. Чуваше се да плаче понякога, но това не е като да тича и да хвърля предмети, както е сега. И да реве не мисля, че някой толкова би се сърдил, че бебето плаче. Проблемът дойде като вече не беше бебе. Защото ходи, тича, крещи, вика, а майка му го ругае, крещи още по-силно и мести всеки ден мебелите да чисти под тях като ги влачи.

# 34
За телевизора - отидете и взъннете на вратата, като не отвори рестартирайте тока и ТВ ще угасне.

# 35
А съседката какво да рестартира, за да угасне шума над главата й?

# 36
Предлагаш да вържат децата ли?

# 37
  • По света и у нас
Много интересно. Винаги съм живяла на последния етаж. Никой никога не ми е тропал, ние винаги сме били тропащите. На последния етаж има други проблеми, но ти си избираш кръста в крайна сметка.

Какво ви пречи да си купите / наемете апартамент на последния етаж и да престане тази драма с изнежения ви слух.
Пълно щастие няма, а бабето иска някой да му плаща пенсията след време, ми деца са нужни за тази работа.

# 38
След като авторката смята, че семейството й има извинителна причина да вдига шум няма право да има претенции към тези, които притесняват.
Това, че деца създават шума не е причина да се мери с двоен аршин една и съща ситуация.
А какъв е проблема авторката да си купи/наеме апартамент на първи етаж, за да не й пречи никой отдолу с висок звук на ТВ?
Живеем на последен етаж, но отгоре има тавани и когато ги ремонтират,  ежедневно и в продължение на месеци и години отгоре чукат и бръмчат машини. Последният етаж не помага срещу шума.
Излишно се прехвърля негативизъм към съседката. Както авторката не иска да чува нейния телевизор, така тя не иска да чува шума отгоре. При това шума на съседката е пряко следствие от шума отгоре.
Или щом авторката е с деца има само права, а съседите без деца само задължение да търпят нейния шум и да не я притесняват с шум отдолу.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 00:04 от Рори72

# 39
Да оставиш пуснат телевизора на макс като те няма не е никакъв двоен аршин. Да не говоря, че е тормоз над минимум 4 апартамента.
Когато над теб живеят хора има шум - не може да ходят на пръсти.
Ти какво предлагаш? Явно се олицетворяваш в бабето и смяташ за нормално да водиш подобна безумно тъпа "война". Да правиш мръсно на тези НАД теб е от тъпо по-тъпо - те имат предимство. Да не говорим за абсурда да ходи бабичката да скача по тавана. Хахо някакво!

# 40
И откъде знаем, че съседката я няма когато ТВ е на макс? Авторката може да звъни на съседката, но тя не е длъжна да й отваря. Това, че не отваря не означава че не е в къщи.
Търпя от години шумов тормоз отгоре и знам какъв ад е това да няма край, ден след ден, месец след месец с години. Даже вече се чудя дали не върви някакво производство там. Това автоматично означава, че същите тези съседи, които ми бръмчат над главата нямат никакво право да имат претенции към мен колко силно ще си пусна ТВ за да чувам говора. И ми се е налагало да пускам ТВ на макс точно по тези причини. Под нас е апартамента на същите тези съседи, така че със сигурност не притеснявам хора, които не притесняват мен.
Щом някой произвежда шум, който дразни другите няма право да се оплаква от шум. Както очаква съседите да търпят него, така и той следва да търпи шума на съседите.

# 41
Има разлика - едно е да се оплакваш от шум от стъпки, от столове, от врати - това са шумове от нормално обитаване на апартамента. Друго е да си надуеш телевизора на макс - има слушалки за хората, които не чуват или да скачаш като изоглавен.
За толкова години като ти пречи шума, защо не си направи шумо изолация на тавана и да се приключи, а водиш битки?

# 42
  • Melmak
А, да, нормален шум… да крещят и да викат нон стоп е толкова нормално, колкото и тв.

# 43
Авторката даде някои пояснения:
1. Съседката е жена под 40 години, която през деня вероятно е на работа
2. Съседката още при нанасянето им се е оплакала от предишната наемателка - възрастна жена, че й е шумяла.
3. Че съседката пуска телевизора на макс и излиза. Представете си тормоза за семейството с децата, едното от които бебе - цял ден за фон да слушат телевизор, но пък вечер да се оплакват от нормален шум от две малки деца.
Съседката може да си ляга в 1 през нощта и да иска тишина до обед, ама върви вържи малко дете или бебе да стои в кошара, да не плаче и по възможност да спи заедно с въпросната съседка.
Когато моите деца бяха малки, над главата ми периодично правеха купони семейство с дете около 10-годишно и куче. Идея си нямате какъв шум беше от гонещи се с кучето деца в хола докато родителите са на лав моабет в кухнята и музиката им дъни до дупка. Е, спяхме и на този шум. Разбирах, че има купон, ако стана до тоалетна в два през нощта. Ама въпросният съсед се жалваше, че не си гледам бебето, защото сутрин ставало в шест и половина и му пречело да спи. При все, че детето не ревеше и не вдигаше шум - вземах го при мен в кухнята докато си пия кафето и си върша нещо тихо - все пак в апартамента имаше хора, които спят или излизахме да водим голямото на градина. Т.е не е имало ревове, блъскане и т.н.
Да, ама на комшийката пенсионерка под нас пък й пречеше, че ставаме в 6:30 и чувала как отварям шкафовете (?!) пък тя си лягала в 1 през нощта, защото стои да готви и шета на нощна енергия.
Пита се в задачата нормално ли е? Ами не, не е нормално. Те може и да не са длъжни да са с графика на бебето, ама и то не е длъжно да е с техния. Бебето си спеше от 19 -20 до 6:30, голямото дете също. Ама на криво дърво все някой му е виновен.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 06:54 от Mama Ru

# 44
Има разлика - едно е да се оплакваш от шум от стъпки, от столове, от врати - това са шумове от нормално обитаване на апартамента. Друго е да си надуеш телевизора на макс - има слушалки за хората, които не чуват или да скачаш като изоглавен.
За толкова години като ти пречи шума, защо не си направи шумо изолация на тавана и да се приключи, а водиш битки?
Никой не се оплаква от стъпки и от затваряне на врати. Хората се оплакват от тропане и крещене. Няма изолация, който да спира тропането и крещенето, защото се разнася по всички елементи на сградата. Живяла съм по различни квартири и има разлика от семейства до семейства. Някои възпитават децата си и им обръщат внимание, а не ги оставят да вилнеят. Какво не разбирате като толкова ясно са го обяснили и други потърпевши. В момента има куче над нас, дращи, лае, чува се като говорят и съседите около нас, под нас, бабичката дето се събужда по никое време и пуска телевизор, детето на едните съседи отдолу - нормални шумове, с които сме свикнали, в ново строителство с тънки стени. Има и друго семейство с дете до нас, от които никакъв шум не съм чувала, но и това дето шуми е в рамките на нормалното. Слава богу се изнесоха ония, заради които съм ревала на глас и съм бягала всяка вечер от вкъщи, защото не се търпеше часове наред тропане и крещене.

Общи условия

Активация на акаунт