Вода за цялото семейство, дори за най-малките

• 3 949
  • 189
  •   1
Отговори
# 135
Предимно с личен пример, когато се налага и с напомняне.

# 136
Водата е на почит в нашето семейство, на трапезната маса, както и в хола, винаги има стъклена гарафа с вода. Пием вода докато се храним, изключение е по време на закуска, когато пием фреш, чай или мляко. Аз пия кафето си винаги с вода, всяка друга напитка като сок или безалкохолна напитка ми разваля удоволствието от хубавото кафе. Мисля, че културата на хранене и консумация на различни напитки е нещо, което се формира в семейството с ежедневните ритуали, организацията на домакинството и личния пример.

# 137
Не мисля, че някой има нужда да го подсещат да пие вода. Жаждата е естествено състояние, както глада и всеки посяга към водата като ожаднее. Достатъчно е винаги да има прясна студена вода.

# 138
Предлагам и подсещам постоянно...

# 139
Важен е примера, няма как ние да пием боклуци и да изискваме от децата да пият вода. Това виждат - това правят. А и малко повтаряне отвреме навреме "пий вода" не е излишен Simple Smile да се сещат...

# 140
Старая се да пия повече вода, а малкия обича да пие вода навсякъде с нас му нося и се научи

# 141
Старая се да зареждам шишето с вода на моето момче и да напомням на известно време да пие вода. Аз самата също се старая да давам пример в това отношение.

# 142
Личен пример и рядко подсещане. От малки пият много вода и досега само увеличават количеството.

# 143
Тубата с минерална вода да е на видно и достъпно място.

# 144
Синът ми за щастие винаги е обичал да пие вода. От много малък не се разделяше с шишето си с вода. По-скоро себе си се опитвам да превъзпитам към полезния навик да приемам повече вода на ден.

# 145
Детските бутилки за вода навсякъде си имат място- вкъщи: през деня на плота в кухнята, където прекарвме по-голямата част от ежедневието през уикендите, през нощта- на нощните шкафчета. Когато излизаме, абсолютно винаги се вземат с нас и децата ги слагат отстрани на вратата в колата, след което си ги носят по време на разходка. За градина и училище ги държат в странични джобчета на раниците. Ако забележа, че устните им са пресъхнали, им го казвам и те веднага се сещат,че това означава да пият водичка Simple Smile

# 146
Охлаждам водата и така става по-вкусна за пиене

# 147
С личен пример и често напомняне.

# 148
Дъщеря ми от малка предпочита само вода. Винаги си носи я раницата и когато някой я пита какво иска за пиене, отговорът е "вода". Докато беше малка, й дадохме да опита всякакви безалкохолни напитки, за да може сама да реши кое й харесва. Естествено, винаги й казвахме, че ние предпочитаме вода и може би така я научихме. А когато имаме възможност, я водим на стари чешми с изворна вода, за да си напълни сама.

# 149
Аз рядко се сещам да пия вода,но синът ми си пийва редовна. От малък така го научих и сега обоча

Общи условия

Активация на акаунт