Вода за цялото семейство, дори за най-малките

• 3 946
  • 189
  •   1
Отговори
# 165
Аз и семейството ми пием по много вода
Научих малкия още като беше бебе и сега навсякъде с нас нося шише с вода

# 166
Периодично напомням, поставям бутилки и чаши с вода на масата, в раницата, в колата, по време на разходка. За себе си ползвам и напомнящо приложение тип аларма.

# 167
  • София
Винаги имат шишета с вода на ръка разстояние - в чантата за навън и на бюрото у дома. И често напомням.

# 168
  • София
С шише е най-лесно

# 169
  • София
Споделете как насърчавате добри навици за пиене на вода у дома и най-вече как учите най-малките да не забравят колко е важно пиенето на вода! Вашите съвети могат да бъдат вдъхновение за други семейства.
Водата я предлагам, като винаги има кана или бутилка с вода на масата и наливам в чашата на всяко дете за да има винаги подръка, също като излизаме всяко дете си има своя бутилка и се пълни предварително.

# 170
Слагам чаши с вода на масата, когато излизаме навън винаги нося шишета с вода, самата аз съм личен пример за често пиене на вода.

# 171
  • Sofia
Слагаме си бутилки вода за деня и за през нощта и всеки си следи колко вода е изпил през деня е през нощта.

# 172
След поредното кофти и тежко боледуване напомням, че за да сме здрави трябва да пие вода, дори да е по малко, но на често, защото водата убива микробите в тялото. 😅 Много бяха впечатлени и все още работи.

# 173
Любимата вода вкъщи! Именно "Роса" избрахме да даваме и на малкия от раждането му. Сега често му даваме шишенцето му с вода, поставяме го на килимчето за игра, също докато се храни, за да се научи и придобие навик да пие повече вода. Успяваме за сега с тези хитринки.

# 174
Постоянно напомням да пият вода.

# 175
И двете ми деца от малки са научени за пият по много вода. Винаги имат шишета за навън,  а в къщи чашата им постоянно е на масата с вода. Ако не е пълна сами си сипват.  Мога да кажа че пият дори повече вода и от мен през деня.

# 176
  • София
Личен пример и приложение за напомяне за пиене на вода.

# 177
  • София
Основно пием вода и съвсем умишлено
Не взимаме напитки наблъскани със захар, да не изброявам. Винаги насърчавам да пият вода- чувстваш глад например, но си ял- пий. вода! Златното правило 8 чаши на ден не е за пренебрегване.

# 178
Голяма кана за вода на кухненския плот, индивидуални шишета за всеки член от семейството при разходки навън и често подсещане - така създавам навик за пиене на вода.

# 179
Предимно с личен пример, когато се налага и с напомняне във вид на игра

Общи условия

Активация на акаунт