Ako апартаментът се продаде, а новите собственици не сменят партидите?

• 2 045
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Като купувах един апартамент, продавачът ми даде неговия оригинал от Нот Акт, да си имам 2 броя.

Сега се чудя, обаче дали да си запазя моя при продажба.
Нали с него бих отишъл във ВИК и Електрохолд да им покажа, да ме отпишат от партидите.

# 16
Отивате с новия нотариален акт, на който ще пише, че сте го продали. И те ви отписват, защото става ясно, че тоя апартамент вече не е ваш. Много ясно, че ще си запазите копието, което ще ви дадат - неслучайно се дава копие на всички страни по сделката, не знам и защо продавачът навремето ви е дал неговото копие, но не би трябвало да е така. То не е с идеята да е тоалетна хартия, все пак. Дават ти го - пазиш си го.

# 17
Като купувах един апартамент, продавачът ми даде неговия оригинал от Нот Акт, да си имам 2 броя.

Сега се чудя, обаче дали да си запазя моя при продажба.
Нали с него бих отишъл във ВИК и Електрохолд да им покажа, да ме отпишат от партидите.

Изобщо не проумявам какво има да се чудиш - оригинален НА има за всяка страна по сделката. Всеки си пази своя защото може да потрябва за какво ли не.

# 18
Да, де, изобщо не съм имал намерение да го хвърлям.

# 19
Ako апартаментът се продаде ,а новите собственици не сменят   имената партидите за ток и парно ,а стоят старите имена на предишните собственици.
Какво може да се направи?
Отивате и закривате партидите си след като продадете имота. Не се сменят имена на партиди, откриват се нови.
Иначе може след време да се окажете длъжници ако сами не се погрижите.

# 20
Началото на 90-те купихме апартамент и не прехвърлихме партидата за тока. Днес, утре и така почти 30 години. Миналата година я прехвърлихме Simple Smile

Голяма ли беше глобата

# 21
Нямаше глоба. ЕнергоПро е доставчика ако има значение.

Общи условия

Активация на акаунт