През АПРИЛ ще дойде бебче сладко, да зарадва мама, татко!

• 22 362
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Style, момата цопна бебето на дъното на обикновено корито! Поне една пеленка да му беше подложила. Да не говорим, че чисто интуитивно първо трябваше да го 'запознае' по-постепенно с водата преди да го натопи в нея. Тя го поля малко по гърба и хайде - туп долу.

Абе какво се хванахме за това къпане, я да ида да си гледам "Сърцето на дракона", че свършиха рекламите.  Laughing

Само да кажа и за тетките-роднини. Цитирам едната: "Ние сме от страна на свекървата". Ами на свекъра? А на етървата? А на шурея и баджанака? Ми тъщата и брат й? Що направо не поканим половин Кюстендил на гости при новородено?!  Joy Изобщо бяха ли минали прословутите 40 дни за тая погача? Съдейки по първата баня и непадналото пъпче - не. Е как пък няма да ми се довлекат разни знайни и незнайни люде при няколкодневно бебе.

# 61
Илит, може да минали 40 дни, те предаването не е задължително да го правят в един ден или в 2 последователни, пък и може там да е друг обичая, да не се прави на 40 дни  Thinking Ама бяха много смотани като изброяваха и обесняваха кой какъв е - стринка, лелинка, свекъринка... и т.н. и как не се виждали често...   Joy
За къпането в "Такъв е живота " - Style, ама като ти е в анатомично ясно, че ще го сложиш, ама онази мама, го сложи легнало в обикновено и така го изкъпа, че по-добре да не го беше къпала. Да не говорим, че обесни, че нямали шампоан и сапун за бебета - та за сега само с вода  #Crazy И то както каза Илит, таткоъо го поля 2 пъти с канчето и после мамта сложи бебка в коритото и го доизми с падналата вътре вода на бързо и това беше. ooooh!
Иначе аз съм решила да взема анатомично коритце  Peace
Илит, и аз го гледам Дракона, ама нещо не може да ми задържи вниманието  Crossing Arms , пък да не говорим, че тоя дето играе краля ми е адски гнусен  Sick  

# 62
Това къпане голяма тема отвори. Аз си спомням сестра ми като беше бебе, разликата ни е 12 години, и наш'те я къпаха във ваната, не в корито. С кърпа на дъното. Но имаха предишен опит с мен  Grinning 
И като гледам снимките от Style с анатомичното корито, и от опит как се е справила, ми изглежда много по-лесно и сигурно за бебенце. Та коритото ще е анатомично! А съм виждала и обикновенни коритца с анатомични приставки към тях. Когато бебо може и да седи сигурно сам/а, се маха приставката, и коритото е готово за играта "кой ще е по мокър след къпането ми днес - мама или татко"  jumpuu Само трябва да ги погледна пак, не само на снимка, дали са сигурни тези приставки.

А прането, задължително всичко и досега пера преди да го облека за първи път. Наскоро момичето  на позната се обрина от едни нови дънки, не от пазара, ако това има значение. Девойката е на 14 години. Камо ли за едно бебе - всичко в пералнята, а за чаршафите и завивките даже си мисля (първо трябва да ги купя де  Wink ) да ги изпера на 90 градуса, ако се развалят, здраве да е.

И стана дума за имена - струва ли ми се, или е тенденция новородените да не се кръщават на бабите и дядовците? При нас също едва ли ще е на баба или дядо, въпреки че имената са им хубави. Но детенце да си е със собствено име, да му отива на него. Даже ми се ще, ако можеше да се изчака с името, след като си видим дечицата..........дет се вика, с името да си дойде новия човек, и ако може да ни каже какво име си е избрал/а  Grinning ....

Stra4iatela - Мая е страхотно име (не че има значение мнението на околните) Но ние като мислим имена, и аз все си правя асоциации с познати итехните характери. И като прочетох Мая, го сварзах с 5-6 приятелки и съученички, които са всички страхотни хора, по свой индивидуален начин.

Лека нощ мами,  здрав сън с по малко ставания до тоалетната Simple Smile

# 63
Още тези дни ще си изпера чаршафите, да са ми готови за използване Wink
А ако този Лансинох наистина върши работа, засега няма да търся крем Avent.
За къпането - и аз искам да си къпем детенцето само двамата с таткото. Никакви баби Naughty А коритото ще е анатомично, на крачета.
За испанските одеялца - испанско май викат на тези, които се сгъват и закопчават като чувалче. Днес си харесах едно бежаво с мечета, ще ми пасне много добре на новата количка Sunglasses
За гостите след изписването - първия ден ще съберем само бабите и дядовците на лека почерпка - кафе, сладки и т.н. Никакви големи трапези и дълги моабети Naughty По-нататък ще поканим и само най-близките ни приятели.

# 64
  • София
Страчи, филмът е тъпичък, но е чудесен фон, докато обсъждаме други неща.  Laughing Сега почва друг за някакъв си Къл. Ще го ползваме за приспивен.  Joy

За испанските одеялца - испанско май викат на тези, които се сгъват и закопчават като чувалче. Днес си харесах едно бежаво с мечета, ще ми пасне много добре на новата количка
Аааааама че съм глупава!  hahaha А аз си мисля, че става дума за одеалце, на което пише Made in Spain и тъкмо щях да снимам нашето /от свеки/ на Страчи да го види. То просто явно е правено там, не се закопчава като чувалче или портбебе.

А иначе другите съм ги снимала. Едно памучно, едно поларено и едно памук /80%/ и полиестер /20%/ май такова нещо е съотношението.

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 22:35 от Илит

# 65
Анатомичното корито е много удобно за купане на двеойки,но за младежи... Ние бяхме купили такова за нашият първороден и като му се смачакаха "топките" и като рвна.... после купувахме обикновенно.

# 66
Аааааама че съм глупава!  hahaha А аз си мисля, че става дума за одеалце, на което пише Made in Spain и тъкмо щях да снимам нашето /от свеки/ на Страчи да го види. То просто явно е правено там, не се закопчава като чувалче или портбебе.

Незнам защо на този модел им викат испански newsm78 В магазина видях произведени в Испания, Турция и Китай, като разликата е само в цената.

# 67
Момичета, нещо се чуствам много изморена #Puppy dog, просто ден из ден все по-уморена и нищо не ми се прави (даже не ми се пазарува), а като си помисля, че раждането наближава и се чудя от къде ще намеря сили Embarassed
Добре, че ви има та си ободрявам покрай вашата свежест  Страотни сте евала, евала!:action033: omm
именатаStra4iatela - Мая е страхотно име, а и ако прилича на теб много ще и подхожда, като онази сладичка пчеличка Мая! babydust7 Нашите женски имена бяха Марина(морска означава) , Лора и Мира! А, Alina nana, като Калина ви е било женското име, защо за момче не изберете Калин или Калоян - страхотни са мисля!

# 68
Здравейте аз не съм писала от доста отдавна но си отидохме нна село а там няма такива неща като интернети и други такива неща. Но баща ми беше болен и трябваше да го гледам. 
Очакваме момче и момиче.

# 69
  • София
Тези испански одеалца са страхотни. Имаме и с цип (като портбебе) и обикновено. Това са единствените неща, които съм прала на ръка (в инструкциите така пишеше) и не са мръднали.
Къпането винаги си е било за нас с тати! От първия ден! Бабите дойдоха след изписването за малко и после си останахме тримата! Така мисля и сега да направим!
А за питката - в някои краища има поверие, че на 3 ден също се прави погача - пак орисване и т.н. Да не би това да е било във филма?

За женско име
- на мен много ми харесва ДараHeart Eyes Но за съжаление няма да се казва така нашата кукла. Тати ще я кръсти на свеки Thinking Та ако на някой му хареса   bouquet

alina_nana
, този човек колко пъти си е подготвял гърдите за кърмене и после е кърмил???
"че това е практически единственият ефикасен начин за подготовка..."
Нищо лично, но като зациклят тези доктори и не се информират с годините какво се променя...  #2gunfire
Не се мъчи  повече!!!

Днес направихме една дъъъълга разходка с Ида и 2 приятелски семейства (тати работи и днес Cry ). Ходихме до един манастир на около 80 км от София "7-те престола". Малко хладно беше за децата, но изкарахме чудесно. Имаше наблизо и някакво стопанство с 2 щрауса, лама, пауни, гълъби, патици и разни други животинки. Голям кеф беше. Единия щраис изигра някакъв смешен танц, но не разбрах цирков номер ли беше или така о в природата изразява някаква емоция  Thinking Ще се поинтересувам.
А на връщане шофирането беше малък ужас - Ида превъзбудена не иска да заспи и вика от столчето с всички сили... Малката в корема ми се опитва да ми отдели ребрата от кожата около тях... НА половината път заспаха и двете и ми поолекна #Crazy
Хайде лека нощ от мен и погалете коремчетата!

# 70
  • Попово
Фаворита ни за име на мома е Елица... не така стои въпроса с мъжкото име обаче, а очакваме момченце Rolling Eyes така че като се роди ще му мислим newsm78 освен това през април има и доста празници Wink може да си дойде с името  Hug

# 71
Нещо не мога да спя и изгледах всички епизоди на "Такъв е живота"-Шейново +  двата нови!:shock: Като гледах как ги питат дали искат епидурална упойка, направо все едно егати пък и глезотията е. Защо правят така, че чак човек да се срамува , че си иска упойка Twisted EvilЩЕ СИ ИСКАМ УПОЙКА!
Хайде ще пробвам да поспя, че на бебко сигурно хич не му се нрави това мое будуване. И докъто стана утре да сте изписали поне 1 страничка още Hug с тея пъргави пръстета!

# 72
Тия киселини ще ме подлудят! Втора вечер спя само по 2 часа, а през деня нещо не ми се отдава да дремна поне за малко. Вчера бях ужасно кисела, представям си днес какво ще бъде  #Crazy. Сигурно ще фуча цял ден из вкъщи   #2gunfire, добре че са ми разбрани мъжете и не ми се връзват! Марти по цял ден ми повтаря - Нищо мамо ти си бременна! Simple Smile

За испанските одеала аз имам такова от баткото - пера си го в пералнята на 30 градуса и не е мръднало, много съм доволна. Ползвах го много дълго време, даже когато стана вече голям пак се завиваше с него, като с второ одеало.

Страчи Мая е много хубаво име.

С анатомичните ванички трябва да се внимава за момченцата, защото като са малко ако лекосе плъзнат надолу може да си прещипят топките. Иначе са много удобни, ние пак такова ще позлваме.
Първия път като го къпахме бебето вечерта бяха дошли кумовете ни на гости и понеже в нашата компания мъжете къпят бебета, двамата мъже го изкъпаха за пръв път, аз само се въртях около тях, но и без това ми беше ужасно трудно да стоя на краката си, имах ужасно много шевове и беше много болезнено. След това двамата с таткото си го къпахме бебо, т.е. повече тати го къпеше, много му беше кеф да се занимават по мъжки  Laughing

# 73
  • София
Аз пък мисля, че перфектно се справиха с къпането, предвид, че им беше за първи път. И много ми хареса как "изгониха" бабите да не дават по много акъл и си се справиха сами. А за погачата според мен споменаха, че е минал 40 ден.
Нашата ваничка не е анатомична, но съм купила от онези подложки тип шезлонг Simple Smile Анатомичните нещо ни ме вдъхват доверие, а и чакаме момченце.
Страчи, на мен Ида много ми харесва. Защо се отказвате така? Струва ми се стилно и същевременно някак нежно име.
Да се похваля днес най-накрая купихме шкафчето, т.е. татито ходи да го купи. Оказа се страшно тежко, може би защото е ПДЧ. Не знам кога ще намери време да го сглобява, а и креватчето още е пакетирано  Crazy Оказа се, че гардеробите са по-евтини от тези глупави шкафчета  #2gunfire Но поне е голямо- с 4 чекмеджета и по една врата от всяка страна, като вътре има по две рафтчета. Не е някакво специално бебешко.
Остава да купим количката, която съм харесала като модел, но си чакам парите от НОИ  #2gunfire и подложка за повиване- навсякъде чета, че много се използва и е много удобна. Та реших, че няма да се лишавам от нея, предвид, че струва 22-25 лв.

# 74
добро утро!
Thinking ами сега???ние избрахме анатомично и въобще не ни хрумна че може да е проблем за мъжките атрибути newsm78да не се наложи да купуваме обикновено коритце?!мисля да
пробваме с това, което имаме пък ако се наложи ще го сменяме
за женско име и на мен Дара ми беше фаворит,но поне за сега няма да ни огрее,мислим за мъжко!

Общи условия

Активация на акаунт