През АПРИЛ ще дойде бебче сладко, да зарадва мама, татко!

• 22 368
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Аууу... пак е имало безсънна нощ Thinking
Аз пък си заспах.... на кратките разбуждания за ВЦ-то, при объщане и от беба не има обърнах никакво внимание. Не занам какво става ама много ми се спи. Ставам от сън закусвам и пак ми се ще да си лагна, а и много бързо се изморявам. Вчера отидоме пеша до хипермаркета (аз от 4 месец сигурно не гъм правила това упражнение), който се намира уж много наблизо, но така блакирах накрая... И си бях сигурна, че ще си заспя като пич от умора  Blush
За испанските одялца - си мисля, че определящото е наистина да са произведени там  newsm78
Нашето ще е подарък от зълвичката и още не съм го видяла. Те пък да го поръчали да го донесат от Гърция и .... съвсем нямам търпение да видя как изглежда и какво му е качеството. Ама изобще не ми се иска да е капризно за пране, а да си го бухам и него в пералнята...
Прословутото къпане - абе и аз не съм съгласна, че го изкъпаха това дете. Не че му липсваше  шампоана.... ама по това, което дадоха - му изляха две канчета на гръбчето, после го цопнаха по гръб във вече пъната с двете канчета ваничка, плиснаха му от същата вода между крачетата и ... май това беше всичко. Но пък може и да са изрязали други моменти  newsm78
Та да попитам кога всъщност се къпе бебчо? До колкото разбрах от лекциите и други разни четива, е добре масажчето да се прави сутрин, а къпането вечер. Но как да е според часовника и поредното хранене... май не ми е останало в главата

# 76
Видях, че Didia подробно е обяснила къпането, докато съм пишела моя предишен постинт.

На мен ми беше много много по-лесно, така че препоръчвам ви, който все още не си е купил корито, да си вземе анатомично. Пропуснала съм да кажа, че гръбчето сапунисвах като обръщах бебето на едната и на другата му страна, без да се налага да го вдигам.......... Изобщо ще си изградите навици, сигурна съм в това Simple Smile)))
  Добро утро ,момичета.Става и с анатомично корито /за първото ни бебе беше такова/,но за кротичко и добричко бебе.Нашата бандитка се въртеше като птумпал и просто завиждам на мамата , която е изпратила снимките от първото къпане.Такова сладичко и кротичко бонбонче.При нас не се получи .Започна да си вдига главата още на 2 месеца,нали и се налагаше тежък двигателен режим,беше пъргава и бърза и постоянно се изхлузваше на някоя страна  LaughingЗа това си минахме на обикновените коритца .Всеки сам преценява какво да използва,но това което искам да ви кажа е ,че само изглежда трудно Laughing,а всъщност не е кой знае каква философия.
               А за прословутото къпане - ами то се къпе с вода  Mr. Green , в каквото ще да е корито.
              Лек ден на всички.  bouquet
              Пропуснах да добавя за одеялцата - прахме ги на ръка 1-2 пъти,а сега си ги въртим на пералната и нищо им няма.То на ръка не се смогва. Mr. GreenКато тръгнах да пазарувам установих едно нещо - масово в нашите магазини детските неща са ТУРСКИ - като се налагат "Азис" и "tomuycukbebe".Вчера купих едно палтенце на бебата и от там ми дойде идеята да се поровя и в сайта им.И обувки,и пелени ,и комплекти просто са наводнили пазара.Харесах и едни пантофки на бебка №16,ама сме още далеч от този номар. Mr. Green

Последна редакция: нд, 11 мар 2007, 10:21 от Didia

# 77
  • БГ
добро утро и от мен Hug и аз имах малко безсънна нощ, бебка риташе  навсякъде и не можах да заспя, явно е нощна птица Joy, за испанските одеалца, смятам да купя тия дни, изглеждат ми много мекички и сладки.За ваничката мисля  още дали да е анатомична или обикновенна с  шезлонгче за къпане, но ще я купувам от Пловдив в края на месеца, заминавам натам и ще пазарувам  бебешките неща които са останали , дано ми се разхожда, засега съм ок не ми е уморено, на работа съм още малко.После за паркирам да почивам  и да чакам бебето.А за масажите на бебо кажете вие кога се прави , че аз не съм онформирана а ми е интересно . За шкафче още не сме купили, гледахме едни но много малки, иначе тип скрин има но са плитки, е тия дни ще вземем някакво няма как .Моите имена са Анна, Елина, Лора,но кое да е ще го мисля като се появи бебето. А ако са объркали пола ,ще е голям майтап,нямам си мъжко име #Crazyхубав ден  bouquet 

# 78
Здравейте,
за ваничката - ние си купихме обикновена и допълнително шезлонг от хавлиен плат. Струва ми се, че така ще е по-удобно, но при всеки е индивидуално.
За одеалцата - тепърва трябва да купим от едно, две. Иначе засега сме се сдобили само с олекотен комплект от крепон, но не знам дали ще е толкова подходящ за новородено.

# 79
Мили  мами  като  гледам  че  вече  всички  пазарувате  активно  и  ми  става  още  по - зле. Аз  не  смея  да  купа  нищо /имам в предвид дрехи/ защото все още не знаем пола на нашето бебче.
Явно ще го разберем в деня на раждането:)))
Иначе съм добре като изключим хремата която ме е налегнала от няколко дни:)))
Мен определено бебчето ме рита  отгоре по корема и много рядко долу.Simple Smile))
Лек ден за сега от мен

# 80
  • София
Добро утро, момичета! Аз днес поспинках малко по- до късно, но на два пъти, че се будя вече втора нощ от киселини (та си сложих допълнителна възглавница под главата и въпреки, че врътлето ми се измъчи, киселините спряха). Слава богу, поне бебо е кротичък през ноща. Явно вече му е тясно.

За ваничките - аз бях решила първоначално да е анатомична, но после се позамислих и реших, че тези анатомични ванички могат да се ползват само до към 3 месеца (не знам дали в действителност е така, но така ми се струва). И сега съм решила, че ще си купя обикновенна, само дето нещо не харесвам. Аз искам да е същата ваничка, но без анатомичните разботи вътре. А и гледах, че се продават допълнителни анатомични подложки, та ако реша, ще купя такава.

За шезлонгчетата за къпане - някоя мама ползвала ли е преди това такова? Защото не мога да преценя дали са удобни  newsm78

За женски имена се бях спряла първоначално (преди да разбрем пола на бебо) - на Дара, Дария, Ема, Паола.

zazu1, аз си купих от Продавалника плот за повиване за 9 лева. Като нов е, нищо, че е втора употреба. Ако това не те бърка, погледни там, има добри предложения.

И за прословутото къпане в "Такъв е живота" - ами мисля, че на хора им беше за първи път, та нека не ги съдим толкова строго  Simple Smile Аз като си помисля за това къпане и ме хваща ужас как ще се справим с това крехко бебе. Изглежда ми страшно сложно. Аз до сега не съм държала новородено, татито също и двамата изпитваме страх. Но се надявам, че щом всички са минали по този път и ние ще се справим.

des_sv , ами купи само най-необходимите за първо време дрехи и то в неутрални цветове (бяло, прасковено, жълто, зелено), а после като се разбере пола на бебо, ще докупувате. Аз лично съм заложила на малко дрешки в началото, защото всички ми казват, че децата много бързо израстват тези първи месеци и ще пазаруваме като се наложи. А и не забравяй, че ще ви подарят и много други неща като идват роднини на гости.

Лек ден от мен.  Hug

# 81
Добро утро  preggo!
Виждам, че праймтаймът в нашия форум се е изместил в нощните часове  Laughing! Явно безсънието ще ни е най-голямата мъка през последните дни. Макар че аз лично тази нощ си спах като бебе (само с едно пиш-ставане, което си е супер).
Прословутото къпане в "Такъв е живота" предизвика небивал интерес - да си призная не го гледах предаването, защото хич не си падам по такива сълзливи и елементарни тв-форми (в същата графа слагам "Море от любов", "Имаш поща" и т.н.) Смятам, че много по-полезни са филмчетата на Дискавъри например, които са изчистени от всичките "ах" и "ох" и поднасят само чиста информация. И пак, подчертавайки, че не съм гледала въпросното къпане, само искам да ви кажа, че в телевизията има едно понятие "екранно време" и то е различно от реалното време. Т.е. това, че ви се струва, че са къпали бебето 2 минути и са го полели две пъти, не означава, че в действителност е било така, може хората и половин час да са го плацикали - просто при монтажа отпада голяма част от суровия материал, иначе предаването няма как да се вмести във времевия си формат. То е като с манджите на Иван Звездев например - на екрана той пече кекс за 3 минути, а всъщност му трябва поне половин час. Ех, тази сутрин влязох в ролята на лектор-просветител, дано не съм ви досадила  Peace
Одеалца и аз не съм купила. Мисля да взема две. Сега като прочетох мненията ви, реших, че ще са от "испанските"  Wink
Ваничка сме взели обикновена и допълнителна анатомична седалка, за да я махнем, когато беби почне да седи.
Днес ще ходим на лов за колички. Чао и весел ден! Flowers Sunflower  Kissing Heart

# 82
  • София
За това къпане: то че им беше за първи път им беше, сигурно и мен ще ме е страх, ама да сложат бебето ж корито на което седеше етикета на дъното - явно още не мито ме ужаси. Кой знае къде се е валяло. То първо таткото ми каза, ама аз викам - е те ако няма да го слагат в коритото, а само го ползват за събиране на водата става. Да ама не - направо си го сложи в коритото и най-странното го изми с падналата вече мръсна вода. Хич не съм съгласна, то по-добре да го лъпя под чешмата отколкото по този начин.  Rolling Eyes

# 83
neci, сега видях какво си написала за упойката. Ама разбира се, че ще си поискам и аз упойка! Не ме интересува кой щял да ме помисли за лигла  #2gunfire! Нали за това е измислена упойката! Сигурна съм, че докторът, който е накарал момичето да се срамува да поиска е бил мъж - какво разбира от контракции  #Cussing out! Аз лично не смятам, че ако изтърпя часове наред всички мъки и болки, ще съм по-добра майка, отколкото ако си ги спестя  Peace! Така че от сега съм предупредила анестезиолога да ме чака с готова епидурална  Sunglasses

# 84
  • Beyond the Frontiers
Добро утро,
За мен купуването на всякакви дрешки и пособия е най-приятната част, да не говорим, че действа доста разсейващо и не ми позволява да мисля за разни неприятни неща. Колкото за пола на бебето - въпреки че знам, че е момче /или поне ми показаха нещо, коет би трябвало да е мъжки атрибут Laughing/ не робувам на виждането, че момчетата трябва да са в синьо. Накупила съм дрешки в светло зелено, оранжево, бяло, жълто - въобще всички възможни цветове на дъгата baloni. Така хем си правя удоволствието да пазаря, хем не се притеснявам от евентуални изненади.

# 85
  • София
И аз съм така с дрешките. Въпреки, че до сега са ми казвали все, че ще е момченце, почти не съм купувала сини дрешки. А всякакви други цветове. Просто избягвам розовото  Crazy

# 86
Привет и  от нас!
Къпането в "Такъв е  животът" беше само намокряне,ако питате мен.Хем не знаят,хем таткото изгони бабата преди да е проявила желание да влиза.
А за гостите,които посрещаха , много странно ми се видя.Бебето нямаше и 20 дни,според мен,защото майката спомена,че на следващия ден са на първата консултация.Незнам сега на кой ден се прави,но си спомням със сина ми,че беше около 20 ден.
Моят син като се роди го къпа майка ми ,докато стана на шест месеца.Те живеят наблизо и си идваше всяка вечер,а през нощта ставаше мъжа ми да мие на..........ното  дупе.Аз само асистирах.
Страчи,името което сте избрали е страхотно,но важното  е на вас да ви харесва.Избора на име става спонтанно,трябва да ти хареса от раз.
Снощи ,като никой път досега, гледах "Имаш поща" -много добро впечатление ми направи доктор Стаменов,когото бяха поканили двете мами.Това не е ли доктора при който роди и нашата Ая?

# 87
Др. Стаменов е докторът на Ая - да, и на много мами от проблемното. И аз гледах като никога "Имаш поща" и пак реееев Blush

# 88
Да, това е доктора, който изражда Ая, и нашия доктор с бебко. И наистина е такава душичка, както го описаха двете мами и е съпричастен с проблемите на всяка негова пациентка.   bouquet   bouquet  bouquet

Последна редакция: нд, 11 мар 2007, 21:18 от bobche_78

# 89
  • Пловдив
Sorry, 4e pi6a na latinica, no edva sega si instaliram kirilicata. Ot v4era sme s nov PC i nqmah internet, zatova 4ak sega se vklu4vam.
Pozdravqvam BENITTA za novata temi4ka, strahotno se e spravila i iskam da i blagodarq, 4e me e vklu4ila v lentata na aprilskite beb4eta.

4estiti mom4enca na AYA, da sa i givi i zdravi, samo da radvat mama i tatko i da bydat mnogo poslu6ni beb4eta!!!!!
Sno6ti i az gledah Ima6 po6ta i taka si poplakah na istoriite na dvete momi4eta. Smqtam, 4e tozi doktor e mnogo dobyr, nadqvam se da ima pove4e takiva hora v BG.

Общи условия

Активация на акаунт