През АПРИЛ ще дойде бебче сладко, да зарадва мама, татко!

• 22 386
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро на всички хубавеещи мами, sun
Аз тази вечер се понаспах, явно бебе се беше изморило от последните 2-3 нощи и сега реши да поспи. Легнах си на високите възглавници, по ваш съвет и сега сме свежи.  newsm68
масажите, ето това е което аз имам, като по обща информация http://www.mamaibebe.com/?id=193, а преди време си взех една книжка от София-Славейков,със сигурост се наира и по големите книжарници, с много нагледен снимков материал, и разбираеми обяснения МАСАЖ И ГИМНАСТИКА ПРИ БЕБЕТО И ДЕТЕТО ЗА НАЧИНАЕЩИ. Автор Питър Уокър. В книгата има кога и какъв масаж може да се прилага, за различните бебешки възрасти до околко 3/4годинки. КАкто и приразлични заболявания........На мен ми е инетерсна.
за дрешките и това за сега е единственото, което сме взели досега -  няколко комплекта долни и горни дрешки за новородени, за първите 2 - 3 седмици.Като видим колко е  голям/а бебо, ще пазаруваме и следващите. Така и няма да се зариваме с никога необличани дрехи. (но от утре вече почваме и ние по списъка)
за киселините Това ми беше и на мен кошмара преди 2 седмици.......но акушерката ми каза, ако много ме притеснява и не мога да спя, да си взема хапчета, дъвчащи. Те създават накаква бариера на стомаха и действа като буфер. И ми казаха, че може да се ползват от бремнни и кърмачки. И сега като усетя, че евентуално може да имам пролем с киселини, взимам една профилактично преди лягане.
Слънчев ден на всички Simple Smile

# 91
Здравейте и от мен!
Мен от няколко дни ме гони нещо като депресия Rolling Eyes, аз се опитвам да и избягам,ама все не съм на кеф и доста честичко ми е мъчно за какво ли не Weary, а не мога да заплача (по принцип съм голяма ревла Cry).
Упойките: разбрах, че в нашето родилно не са много склонни да правят doctor, дори да си поискаш, казват ти, че колко други преди теб са раждали без, за какво сега Shocked......това не мога да си го обясня Crossing Arms, но ще видим, то зависи и в какво положение ще отида в родилното. При 6 см разкритие например няма време за упойка, поне на мен така ми обясниха #Crazy.
Коритце: ние сме с анатомично, това беше и първата покупка за беборанка smile3522, ще видим как ще се справяме. Тази седмица разбрах, че нашият тати няма да може да си вземе отпуска smile3516. Полагат се само 7 дни за бебче. Той не работи в нашия град и си пътува всяка седмица, от май месец ще ги местят насам и затова няма да има право на отпуска. Чудя се кой ще помага, защото и двете баби работят, дядото също newsm78.....май ще сме си само двечките и все пак си мисля, че някак ще се справя сама, пък и избор голям нямам. В общи линии от там май идва и лошото ми настроение cry. Просто ми е мъчно, че татито ще пропусне първия месец от живота на бебка.
Масажите: в книжката, която аз имам също пише, че е хубаво да се правят сутрин, като се започва от десетия ден. Аз съм сканирала страниците за първите 4 месеца и са в албумчето, ако някой има желание, може да разгледа  typeuu. Също така съм чела, че след къпане е хубаво да се маже бебо със нещо ,което е на водна основа и не е много мазно за да не запушва поричките. А сутрин при масажа може с бебешко олио, защото хем загрява, хем е по-леко триенето и стимулирането на мускулите,т.е. няма да протрием бебчовците newsm32.
Имената: Мая е много хубаво име, много нежно! Peace Ние сме се спрели на Ванина и Велиана, но преди малко ми сервираха и Катрин, обаче аз веднага го отхвърлих Crossing Arms, не знам защо, май от хормоните+доза инат. За момче имената ни са Кристиян и Калоян. Аз исках от самото начало да са на майката и бащата на татито- Ваня и Калин и така стигнахме до тези варианти, защото искам да има и нещо индивидуално за бебчо smile3521. Други мои любими имена са: Елора, Леонора, Далия, Дорина. Дъщеричката на моя приятелка се казва Дара и е такъв сладур, че просто името веднага ме грабна Grinning, малката е виновна, не мога да спра да се усмихвам като си мисля за нея newsm03.
За дрешките: ние купихме само от първа необходимост Simple Smile, а се започна и с подаръците и май добре постъпихме, защото като гледам беборанка ще има повече дрехи от мама и тати взети заедно Joy. Опитах да са в неутрални цветове, обаче не устоях на две роклички Whistling и ако се окаже момиченце дето да пишка право......не знам #Crazy
Приятен ден, милички и се извинявам за лошото ми настроение! smile3525

# 92
  • Пловдив
Сиси, за упойката - по-специално за епидуралната - на последната лекция беше един анастезиолог и каза, че може да се поставя след 4 см разкритие. То тогава се поставя катеръра и вече си вливат определеното количетсво упойка когато трябва. А може да се постави катетър почти до последно - както обясни и до активна родова дейност. То тогава май вече физически е невъзможно да се постави катетъра правилно, защото при яки контракции и конвулсии, я те уцелят, я не...
но самото вливане може да се прави през цялото време, дори и след самото раждане.
(пак се разпрострях на широко ама...  Blush )
Масажите - пак се обърках - в статията пише вечер, а аз (и не само) сме чули сутрин ?!?
айде мамите с опит да кажат Simple Smile

Последна редакция: нд, 11 мар 2007, 17:05 от benitta

# 93
Темата за упойките и мен много ме вълнува, защото отдавна съм решила да съм с упойка. Една мама, която роди преди две седмици в Майчин дом обаче ми каза, че са й отказали упойка, въпреки че изрично си е поискала още при 5 см. разкритие. Отгоре на всичко е била с много шевове и дори и при шиенето не са пожелали да й сложат каквато и да е. Тя каза, че и на други мами след нея не са слагали. Това страшно много ме притесни и озадачи. Аз не мога да повярвам , че нещо такова е възможно. Затова май още при влизането за раждане трябва да се започне с този въпрос. Пак повтарям, че това е информация втора ръка и е възможно да е някакъв частен случай, но е факт. Аз днес съм на преглед, така че ще разпитам подробно и довечера ще напиша какво е казал док, специално за Майчин дом.

# 94
  • Пловдив
Боби, може би в момента е нямало кадърен анастезиолог и за това са отказвали. Все пак не е проста манипулация newsm78

# 95
За упойките - знам, че епидуралната се слага до 5 см разкритие. Ако винаги я слагат и при поне 4 см, излиза че трябва точно да се улучи момента между 4 и 5 см  newsm78
Боби, май ти беше писала, че в Майчин дом упойката е безплатна. Където е платена, не могат да ти я откажат, освен ако нямаш противопоказания.

# 96
Здравейте,мами!Как сте днес?Виждам,че е имало безсънна нощ!Тъкмо щях да посъветвам страдащите от киселини да спя на по-високи възглавници и са ме изпреварили Simple Smile
Сиси,и мен в последно време ме тревожат гадни мисли като теб и изпадам в депресии,от които трудно излизам.Нашият тати нали е в чужбина и преди няколко дни разбрах,че ще си дойде като се роди бебчо най-много за 2 седмици и пак ще се връща...Много криво ми стана и може и затова да изпдам в разни депресии....

# 97
Бреййй, как сте се вторачили в това къпане Laughing
Аз къпах и сега ще къпя под чешмата, като професионална акушерка hahahaПък водата как не сменили, пък слагало ли се в корито , само намокрено ли било.Ми и само с водичка да го минеш-пак е добре, така че-не се вторачвайте толкова.Гарантирам ви, че и вие ще имате такива къпания-само да го облеете с вода в бързината.Не бъдете толкова критични де PeaceНе , че съм гледала предаването, но някак, като знам как и аз съм претупвала понякога нещата и детето ми е пак здраво и оцеляло, пък ако и камера ме е снимала-някоя може да каже, че съм незнам си каква заради подобни неща.
Хайде, ведро и бодро-няма несправила се майка, всеки си има начини и методи. Hug

# 98
А мен, като че ли ме е страх повече от упойката, от колкото от болките. Знам че не е опасна, и много майки казват, че благодарение на нея раждането не е било кошмарно, даже приятно преживяване. Но мен си ме е страх, все пак в гръбначния стъб я бият............Все има още месец и половина да го изгоня страха....

за масажите пак - Ако масажа е лек и спокоен, с бавни движения, действа усмокояващо на детето. Ако е по енергичен, с по дълбоко действие, ще е тонизиращ. Принципите са като за възрастни. В статията пише преди сън, което може и да е следобедния сън.  И найстина, майки с деца, моля да споделите опит, вашите деца по кое време как са реагирали на масажите. Аз мисля, че ако не му е приятно, детето ще си покаже.  Сисси  Много добра е идеята със сканираната на книжката. Голямо мерси . Сега съм се зачела в нея.
И горе главата момичета - ще се справите, не се давайте на тези лоши мисли. Мислете какви ангелчета растът във вас Simple Smile

# 99
Възможно е и наистина да не е имало кадърен анестезиолог в момента. Въпреки че на нея са й отговорили, че това било практика там. Обаче нали знаете, докато сам не провериш нищо не е сигурно. Аз днес ще питам и ще пиша.
Иначе епидуралната там е 100лв., не е безплатна. То май само при секцио е безплатна, макар че някой беше писал наистина преди време, че на някои места не се плаща.

# 100
Времето за къпане и масажи също е индивидуално. И на мен ми бяха казали акушерките, както на benitta от лекциите, но при нас не стана. В крайна сметка след няколко различни опита, стигнахме, до изводода, че ни е най-удобно да се къпем вечер, след като се прибере таткото и веднага след банята, докато се маже бебето, се и масажира........така си остана до края. Дори не чаках да е непосредствено преди кърмене, че много огладняваше и нямаше търпение да свършим процедурите, така че някъде между две кърмения вечер между 20 и 21 часа според зависи Simple Smile. Практиката с тези часове за къпане остана и до ден днешен и това е празник у дома - Руми буквално няма търпение за банята и бърза да се съблича преди да е напълнена ваната Simple Smile

Шезлонгче за къпане, хавлиено ползваше най-добрата ми приятелка и беше много доволна, аз съм я гледала как къпе бебчо и ми хареса - удобно е. Но снаха ми вече ме беше запалила по анатомичните ванички и затова се спрях на тях. Май няма значение пола, а индивидуалността на бебето. Снаха ми има две момчета и едно момиче и всичките си ги отгледа с анатомична ваничка.
Аз вчера купих нормална ваничка, голяма и дълбока, но за Руми - тя много си я хареса и тези дни ще дезинфекцирам нейната стара анатомичка, пък да видим, ако е момче, ще става ли работата

catty m, бебенцата изглеждат много крехкички, но са като гумени топки, не се притеснявай, всичко си идва от вътре - майчин инстинкт Simple Smile

bobi_ko, не би трябвало да ти откажат Упойка, ако искаш, да не говорим, че дори не мога да си представя да те шият без упойка (сигурно е някаква шега).
Аз лично раждах без упойка, но с някакъв венозен коктейл и бях малко като надрусана - аз го наричах болкопритъпяващо, но не и истинска упойка. Иначе после за четирите шева ме приспаха напълно ....... и така ме приспаха, че цял ден не се събудих, а трябваше да трае половин до един час - така че имам някаква непоносимост към упойките (за втори път ми се случва) и малко ме е страх да си искам.

За дрешките сигурно съм най-скучната мама. Аз отгледах до 6-месечна възраст Руми в бяло  и сега пак съм се приготвила по същия начин - лесно за пране, универсално за пола, пък и ми харесва бебенцето да свети в беличко Simple Smile))

Чао, че Руми се събуди и отиваме на общ рожден ден на февруарчетата от форума Simple Smile)), пък след време и с вас може да ходим на детски партита, като поотраснат бебоците Simple Smile

# 101
  • Пловдив
Гигилче, не е казано, че трябва да е между 4-5 см
Поне както разбирам може да кажем до към 8см, след това вече бебето ще тръгне и няма за кога. Анастезиолога каза, че трябват към 10-ина минути да подейства. Ама пак казвам, че първо се слага само катетъра на упойката и я вливат когато преценят и до когато преценят.
По принцип и аз много се страхувах от самото поставяне на този катетър в гръбнака, но лекцията ми подейства много успокояващо. Обясниха, че се поставя в точно определен слой на гръбнака, който е по-далече от зоната, в която могат да се засегнат двигателните функции.
Абе, всичко ще е наред ако имаш доверие в екипа и особено на анастезиолога Simple Smile

# 102
Упойка, ако искаш, да не говорим, че дори не мога да си представя да те шият без упойка (сигурно е някаква шега).
Стайл,не е шега.В провинциалните градове си е практика!!И мен затова най-много  ме  е страх от шиенето,а не от раждането! #Crazy

# 103
Права е Пенелопа какъв е този зор с това къпане ...  newsm78 Само гледайте да не го изпуснете на земята  Laughing
Като и с препаратите, какви прахове, пък какви препарати за чистене да се използват... Ми то и каквото да използваш в България живеем бе момичета, бонище е навсякъде, токсични препарати и найлончета се търкалят из цяла България... Да не говорим, че като си купувате жилища едва ли се запитвате с какви токсични материали се правят ...

# 104
Момичета, да ви се похваля - харесах си количка!
Ето тази:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=1620

Има си столче за кола и порт бебе. А на сайта на производителя има интерактивно демо, което показва екстрите! http://www.gracobaby.com/catalog/product.aspx?modelNumber=7B06KD … amp;CategoryID=12 Много съм доволна newsm44. През седмицата ще ходим да я купим!

Общи условия

Активация на акаунт