Тренировки в домашни условия - 122

• 44 046
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за новата тема Hug
Днес ще го пиша почивен, не можах да спя изобщо от 2 до 5ч се въртях и съответно като ми звънна алармата не знаех къде съм. После от бързане си катурнах  обяда на пода, разлях си и кафето. На работа компютъра не ми се включи, абе да минава днес и утре - нов ден и нов късмет.
Аз имам гребен тренажор вкъщи, добре че мъжът ми го ползва отвреме навреме, че иначе ще събира прах. И аз като Мери предпочитам да изляза навън, ако ще времето да е отвратитерно. Отколкото да греба на затворено вкъщи.

# 16
Зависи от мускулната треска ,ако е много силна само ходене и колело,стреч.По трудният начин разбрах ,че възстановяването е винаги по-добрата идея.
Днес Iron -hamstrings.Ще добавя после интервално ходене. Аааа и стреч сутринта.

# 17
  • Пловдив
Ами ето, хората сме най-различни. Аз навън не искам да излизам за никакъв самостоятелен фитнес по две причини - студ или дъжд и не искам хората да ме гледат, но пътека не си купувам също по две причини - с моите кила и възраст бягането ще ми допрецака коленете, с едното от които отскоро имам някакъв хроничен проблем, и глезените, които открай време са ми слабо място; а ако толкова ми се добяга пред телевизора, което не ми се е случвало, мога и на място. Имала съм степери, един велотренажор (не спининг) и кростренажори.
Но да, за който може спокойно да го прави навън, пътека не е нужна. Който пита, вероятно не иска навън. Wink

# 18
Никой не бяга по пътеките или поне аз не познавам такъв,това е яко прецакване на ставите  ...само ходене -интервално  ,назад,настрани ...абсолютно достатъчно е .
Тези неща няма как да ги правя навън,а ходенето назад ми спаси кръста.Но за просто ходене винаги излизам вечер по алеята 20-30 Мин да си направя крачките ,ако не е много горещо или не вали ,никакъв студ и погледи не ме плашат.

# 19
  • Перник
Никой не бяга по пътеките или поне аз не познавам такъв,това е яко прецакване на ставите  ...

То и за бягането навън така казват... Бегачите си бягат, и още как - Христо Цветков (Ицо пак тича), който печели "Витоша 100" 5 пъти прави голяма част от тренировките си именно на пътека. И ние със сина ми си бягаме, все пак е "пътека за БЯГАНЕ". За мен пък, ако е само за ходене няма смисъл, защото си правя без проблем 10 000 крачки в ежедневието.

# 20
  • Плевен
Никой не бяга по пътеките или поне аз не познавам такъв,това е яко прецакване на ставите  ...

То и за бягането навън така казват... Бегачите си бягат, и още как - Христо Цветков (Ицо пак тича), който печели "Витоша 100" 5 пъти прави голяма част от тренировките си именно на пътека. И ние със сина ми си бягаме, все пак е "пътека за БЯГАНЕ". За мен пък, ако е само за ходене няма смисъл, защото си правя без проблем 10 000 крачки в ежедневието.
Абсолютно съм съгласна.Ако е само за ходене,изобщо няма нужда да хвърляш толкова пари за пътека.Имаме много хубава природа,все сезонно  при това.Много по-добре ми действа на тонуса,настроението и на мислите една бърза/или не толкова бърза разходка в парка.Обичам да съм навън сред природата.И да,има доста хора,които  тичат на пътеките,включително и аз преди години,когато ходех все още на фитнес.Тичането на пътека се различава от бягането навън.Второто е много по-ефективно поне според мен.Тичала съм и на пътека(поне 10 години съм го правила),и сега от 15 години тичам навън,второто е много по-ефективно и добро от първото,определено.

# 21
  • Bristol
Аз имам впечатление, че бягането по пътека в къщи е по-щадящо за ставите. Покритието им е специално и омекотява стъпването, за разлика от асфалта и бетона. За колене на трева е по-добре да се тича, но там пък е хлъзгаво, особено сега зимата и аз се притеснявам да не хлътна в някоя дупка, която не съм видяла.

# 22
Тука не става въпрос за или против бягане навън или на пътека или за природа .Механизмът на бягане на пътека е много по-различен от навън ,по-простата причина ,че това нещо се движи срещу тебе и се набиват прешлените на кръста.На мен ми е категорично забранено от кинезитерапевт.1300 лв не са толкова много пари при положение ,че си правя рехабилитационни упражнения и всякакви проблеми с кръст ми изчезнаха от ходенето назад ,което не виждам как ще стане навън безопасно.Да знам ,че хората бягат ,но аз нямам познати с пътеки ,които бягат ,т.е имам една и тя завърши със проблеми в гърба ,лекар е и от нея знам никога да не бягам.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 13:17 от No_frame bitch

# 23
Защо да няма смисъл от пътеката, ако се ползва за ходене? Аз основно за това я ползвам и виждам огромен смисъл Blush Бягам много рядко, не повече от 15-20 минути като кардио след силова тренировка за горна част на тялото. Но пък много ходя - бързо, под наклон. Това няма как да го правя редовно навън, особено сега, през зимата. Много ми е приятно след работа да нахлузя анцуга и маратонките и да се метна на пътеката за едно спортно ходене, докато си слушам/гледам нещо интересно в YouTube.

# 24
  • Плевен
Хората сме различни,само това ще кажа.Ако за вас няма начин зимата да намериш баир и ходиш бързо,за мен винаги има начин,стига са искаш.Не само го мисля,но го и правя.Знам тук в града ни един такъв баир и то в парка.Дълъг е около километър и половина и всеки ден го тичам.И да,дори и зимата.Предпочитам да слушам птички или природни шумове,отколкото музикални канали/песни/клипове.Различни хора,различни начини да разпускат.Приемам твоя начин за разпускане,просто споделям че аз не бих го правила защото не е моя начин.Няма лошо време/сезон-има неподходящо облекло.Студ или не,е прекрасно да си освежиш главата рано сутрин,поне за мен е така.

# 25
Хората сме различни,само това ще кажа.
Напълно съгласна! И точно затова обобщения като
Цитат
Ако е само за ходене,изобщо няма нужда да хвърляш толкова пари за пътека.
са безпредметни Blush
Това, което няма смисъл за един, е изпълнено с дълбок смисъл за друг.
Затова съм против генерализациите.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 13:54 от Vetrena

# 26
  • Bristol
Механизмът на бягане на пътека е много по-различен от навън ,по-простата причина ,че това нещо се движи срещу тебе и се набиват прешлените на кръста.На мен ми е категорично забранено от кинезитерапевт.
Различно е тичането на машина от това навън, но нещо обяснението, защо е по-вредно на машината, не го разбирам 🤔 Ако имаш такъв проблем, то и бягане навън не ти е препоръчително.
Набиването на прешлените може да се получи, ако не бягаш правилно, независимо на машина или навън. Примерно, една от често срещаните грешки, ако предният ти крак е изтеглен пред тялото и реално се приземяваш на петата (overstriding). Тогава ударът е по-силен за цялото тяло и натоварваш много кръста. Това ли е имал в предвид специалиста?
Ходене назад, навън наистина е трудно, освен ако нямаш партньор за тренировки. Виждала съм да тренират така навън по двама и се канех да гугълна, защо го правят 😊 Ти внесе светлина по въпроса, благодаря 🤗

# 27
Винаги съм мислела, че бягането на машина е и по-лесно и по-безопасно за коленете. Но аз не съм бегачка и никога не съм навлизала в детайли. Но покрай ходенето ми по фитнес зали открай време зная, че най-любими и предпочитани за мен са машините със incline/decline наклон - колкото по-големи, толкова по-добре! Някой ден и в къщи, милото е уведомен да работи по въпроса!

Иначе изключително активно си ползвам машините - имаме кростренажор, гребен тренажор и отскоро и спининг. Колко сериали, снежни бури и ужасно време съм оползотворила, колко контент по социалките съм изслушала/изгледала Grinning На гребната машина съм на около 8500 км изгребани и ако на някой му се вижда нищо работа (като на сина ми), то това скромно разстояние ми е отнело около 40 денонощия (40*24 часа = 960 часа) от средата на 2018 насам.

# 28
Механизмът на бягане на пътека е много по-различен от навън ,по-простата причина ,че това нещо се движи срещу тебе и се набиват прешлените на кръста.На мен ми е категорично забранено от кинезитерапевт.
Различно е тичането на машина от това навън, но нещо обяснението, защо е по-вредно на машината, не го разбирам 🤔 Ако имаш такъв проблем, то и бягане навън не ти е препоръчително.
Набиването на прешлените може да се получи, ако не бягаш правилно, независимо на машина или навън. Примерно, една от често срещаните грешки, ако предният ти крак е изтеглен пред тялото и реално се приземяваш на петата (overstriding). Тогава ударът е по-силен за цялото тяло и натоварваш много кръста. Това ли е имал в предвид специалиста?

И на мен не ми е много ясен механизма на травмата  ,но ми беше обяснено ,че това движение на лентата обратно на посоката на твоето движение не е добре .Може да се поизчисти с по-голям наклон .Нещо такова

П.С. Говоря за дълго системно бягане и аз се затичвам да си довърша силовата или ей така да вдигна пулса преди тренировка ,но това е от дъжд на вятър .

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 16:52 от No_frame bitch

# 29
  • Bristol
Frame bitch, да, точно overstriding имат в предвид. Явно на машината по-често се допуска тази грешка. Обяснили са й как да се избягва, а в края на видеото са снимали на зелен терен перфектна илюстрация на стъпване на пета. При спринт, тези стъпки се ползват след като се мине финалната линия, за да спреш.
Извинявайте, че така отклонихме темата. Аз лично обичам да знам такива детайли, за да се предпазя кръста и ставите.
Дъщерята примерно ме хвана, че правя грешно RDL и натоварвам кръста. Съответно сега ги правя с по-малки тежести, за да коригирам грешно заучената форма 😔

Общи условия

Активация на акаунт