Тренировки в домашни условия - 122

• 45 575
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Днес ден 25 от 5.0 на Хедър. Бицепс, трицепс и рамо. И 2х10км ходене. Имам над 20 хил крачки. Това ми беше тренировка номер 6 тази седмица и се чувствам уморена,но пък ми се тренираше. Апетитът идва с яденето.
За сутиени и аз не мога да помогна Sweat Smile Аз съм чашка B, дори като бременна и кърмеща повече от C не станах.

# 406
Мога ли само да попитам… как намирате време за 20 км ходене в ежедневието си? Както и да се разпределям времето абсурд да успея.

# 407
Аз от години ползвам ето този сутиен на Лулулемън: Lululemon Energy Bra
High Support
, B–DDD Cups. Имам няколко в различни цвята. Ползвала съм и други по-обикновени, но не държат добре и след няколко изпирания се разтягат. Този издържа много, поддържа добре бюста и си заслужава парите.

# 408
  • Някъде по Дунава
Привет! Миналата седмица правих три тренировки от HR 12 week 4.0 и днес продължавам с ден 12 - глутеус. Не усетих голямо натоварване, но сега нямам време за допълнителни упражнения. Надявам се довечера да успея.
https://youtu.be/lI5wrhEMdx8?si=RXgFnNyY29kkfYv2
Спорна седмица!

# 409
Днес направих май 18 -та тренировка от програмата с Хедър -със собствено тегло (калистеникс-мразя ги...😒) Поради разни обстоятелства имам само две тренировки м.с. и сега съм като ръждясала....ставите ми сковани и т.н. В този смисъл аз изобщо не ги мисля тези неща какъв тип съм и как да тренирам според това .Контузена съм -намалих тежестите ,гледам да тренирам ,разтягам ,малко кардио ,повече чист въздух и по-малко премисляне и стратегии ...ако ядях по-малко въглехидрати и повече протеини щях и да съм по-слаба определено .

# 410
Мога ли само да попитам… как намирате време за 20 км ходене в ежедневието си? Както и да се разпределям времето абсурд да успея.
Аз ставам в 4:30-5, събуждам се сама, лягам си най-късно в 8ч. Това е всеки ден с малки изключения, ако спя до 6-7 през уикенда.
Правя си тренировката и излизам за работа в 7ч в понеделник, четвъртък и петък. В тези дни разхождам кучето в парка до работата ми за 30мин и почвам работа в 8:15. Втора разходка от 1ч в обедната почивка. Обяда го ям в 15ч, когато имам админ почивка. Свършвам работа в 19ч и в 19:30 съм вкъщи. Дъщерята се е прибрала от училище, яла е и се е изкъпала и ме чака по пижама. Виждаме се за половин час и си лягаме. Тя е на 9 години и самостоятелна. Във вторник и сряда работя от вкъщи и започвам в 9ч. Така че имам време да си направя тренировката и да изляза за 7км примерно. Оставила съм закуска за детето, то пак се оправя само и излиза за училище в 8:20. Аз съм се прибрала от разходката до 8. Ако времето е супер кофти, не излизам сутринта, а към 2-3ч.
Събота - тренировка, 10к разходка, карам детето на плуване. Докато е там правя седмичния пазар. Прибираме се, готвя обяд, ядем и излизаме заедно за още 10км.
Неделя,тренировка>разходка 10км >закуска с детето. Готвя за седмицата и прибирам в кутии. Докато готвя оправям прането, ако мъжът ми е в командировка. После излизаме заедно пак за 10км. Прибираме се, още пране и т.н.
Когато мъжът ми е вкъщи той води на плуване и оправя  прането и ако има за гладене. Също готвим заедно за седмицата напред.
С чистене не се занимавам или много рядко, ако има нещо малко. Имам жена, която идва веднъж в седмицата.
Пране и гладене както казах са задължения на мъжа. Детето има задължение да изпразвни миялната.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 12:04 от Costa

# 411
Хубава програма сте си направили, Costa! Организираност, дисциплина, а явно и на това учите детето си. За здравето е добре да се ляга по-рано. Понякога това също има значение за килограмите.

# 412
От мен днес - Dig Deeper, Имам 2 седмици до края на програмата. Покрай празници, боледувания, пътувания, танци, ски, т.н. съвсем я протегнах тази програма. Програмата много ми харесва и смятам да я направя още веднъж. Започнах да бягам по малко. Записах се на един половин маратон през май, за да имам стимул да съм постоянна.

# 413
В този смисъл аз изобщо не ги мисля тези неща какъв тип съм и как да тренирам според това .Контузена съм -намалих тежестите ,гледам да тренирам ,разтягам ,малко кардио ,повече чист въздух и по-малко премисляне и стратегии ...ако ядях по-малко въглехидрати и повече протеини щях и да съм по-слаба определено.
И това е напълно нормално, Бич, но често тук в темата сме имали ситуации в които съфорумки тренират религиозно, следват си хранителния режим (дефицит/профицит спрямо целите им) стриктно и въпреки това резултатите им не са това, което би трябвало да са. Та чак тогава влизат в играта този тип стратегии, независимо дали правиш въглехидратни ротации като Дез или вдигаш сериозно протеина като Ани, етц. етц.

Ако се чувстваш (и/или изглеждаш) както искаш да се чувстваш на нормалния си рацион и тренировъчен режим  разбира се, че не е нужно изобщо да си усложняваш живота!
Много хубав подкаст!
345: How to Match Your Food and Fitness to Your Unique Female Ph … . Stacy Sims, PhD

Още нещо полезно и абсолютно незадължително Simple Smile

Summary:
🏃‍♂ Vigorous exercise reverses heart aging by nearly 20 years.
🧠 High-intensity workouts boost brain health and neuroplasticity.
💪 Improved blood pressure from exercise rivals that of medications.
🔬 Lactate produced during exercise supports brain function and cognition.
🏋‍♀ High-intensity training leads to increased BDNF, vital for memory.
🩺 Vigorous exercise helps kill circulating tumor cells, reducing cancer risk.
🌟 Regular intense workouts can enhance mood and cognitive performance.

32/99 Henley Regatta Tuning and Tempo + Matterhorn Interval Ride Part 2 + Chamonix Ride, France
33/99 Lake Inniscarra Pyramid Row + Old Saigon FTP Ride + Интервално ходене 6 км

PS Абсолютно съм зарибена с тренировките на iFit (колоездене и гребане) - това да си синхронизираш гребането със световни и олимпийски шампиони или да караш под Матерхорн, а на следващия ден да продължиш по улиците на Сайгон заобиколен от моторетки. На 9-тотo небе от кеф съм Grinning

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 18:42 от Agent Provocateur

# 414
Costa Благодаря, че сподели ежедневието си, беше ми много интересно да го прочета. Аз работя основно от вкъщи и се боря със себе си да съм постоянна с домашните тренировки (30-60 минути), и за съжаление дори това не ми се получава оптимално. Аз си знам, че няма какво да мрънкам, а трябва да действам, де, но ти със сигурност си по-заета от мен, а се справяш прекрасно! Аз дете все още нямам, куче също, само работата е множко и вечер след нея нямам въобще сили (а и според опита ми, не мога да заспя ако спортувам вечер така или иначе) Simple Smile

# 415
  • Bristol
На мен ми е трудно да включа тренировки, когато ходя в офиса, децата са ми големи вече, едното дори не живее с нас. Та като ходя в офиса, не знам до колко може да се брои 5 км колоездене до гарата и катерене сутрин и на обед до 5тия етаж, асансьор не ползвам, защото реално не ме натоварва това. Вечер в къщи, ако успея да се изолирам в някоя стая и мога да направя 10-15мин пилатес. Много ми липсва помещение, което да е само за фитнес, това преди време го дискутирахме.
Като работя от вкъщи или уикенда, навивам алармата и ставам преди другите. Така успявам да вместя 30 мин упражнения с гирички, а в обедната почивка мога да вместя 30 мин тичане в парка до нас или ако ми е писнал парка, обикалям кварталните улици.
През уикенда пък дебна за подходящо време и компания и тогава правя по-сериозни походи пеша или с колело.

Агент, то си е като компютърна игра това. Моя приятелка, с която излизахме с колелата редовно, се зариби и сега много рядко излиза и кара навън 😞 Много ми липсва, защото хем ми беше супер мотивация, хем прекрасни спомени имам от преходите ни с колела. Аз правех малки дистанции, преди да я срещна, до 20 км. С нея първо излизане ме натисна и направих първите си 40 километра, а по късно и стотака стигнахме няколко пъти. Като машинка е, аз кретам след нея, а е по-възрастна от мен 🤣

# 416
Здравейте, момичета! Имам нужда от стягане на цялото тяло, стягане на коремните мускули и за изправяне на стойката (нямам изкривявания, но често се изгърбвам). Не искам да отслабвам, може и да имам някой килограм в излишък, но се харесвам така. А и отслабването няма да се отрази добре на лицето ми. Може ли да препоръчате някакви кратки тренировки в домашни условия, които са и по-лесни като за начало? Знам как звучи, хем да са кратки, хем лесни, но много бързо се обезкуражавам и отказвам. Затова ми трябва нещо, с което да "захапя" и с което да си осигуря постоянство... Имам две гирички по кило, кило и половина. Надявам се, че не са неизпълними желанията ми 😬 Нещо на Руми Илиева? Гледам, че има програми за начинаещи.

По-късно мога да пусна една снимка за кратко Blush

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 11:03 от Барбалена

# 417
Аз бих препоръчала Pamela reif като избирате low impact, те почти всички са и по 10-15 минути. Мен лично обаче, това което ме държи мотивирана е да имам програма и да знам, че за всеки ден имам тренировка, а не да се лутам из ютуб какво да си пусна. При мен това се получава с Heather Robertson, като тя има няколко варианта - в плейлистите ѝ в ютуб погледнете thedaily10 Workout program- 10 минути на ден. Поне в началото според мен е важно да свикнете с навика изобщо да тренирате. Също има и плейлист Beginner 28 day challange.
Аз лично започнах по време на пандемията с нея с HR12 Week 1.0 - с HIIT тренировки, за мен беше добре структурирано и с напредване на сложността на упражненията и времето. Средно около по 30 минути са. Има и още 4 програми по 12 седмици. Може би HR 12 week 2.0 е свързано повече с увеличаване на силата, може да ги разгледате 🍀

# 418
Здравейте, момичета! Имам нужда от стягане на цялото тяло, стягане на коремните мускули и за изправяне на стойката (нямам изкривявания, но често се изгърбвам).

За стягане на коремните мускули и изправяне на стойката пробвайте с Пилатес. Любимата ми треньорка е Tracey Mallett, сигурна съм че има и много други в ютюб.
Иначе може да пробвате Caroline Girvan - програмата и Epic Beginner в ютюб е безплатна, всяко видео е по 30 минути.

# 419
Агент, то си е като компютърна игра това. Моя приятелка, с която излизахме с колелата редовно, се зариби и сега много рядко излиза и кара навън 😞 Много ми липсва, защото хем ми беше супер мотивация, хем прекрасни спомени имам от преходите ни с колела. Аз правех малки дистанции, преди да я срещна, до 20 км. С нея първо излизане ме натисна и направих първите си 40 километра, а по късно и стотака стигнахме няколко пъти. Като машинка е, аз кретам след нея, а е по-възрастна от мен 🤣
Абсолютно като игра e, Мери! Апликацията ти променя наклона и трудността автоматично за да съответстват на маршрута от видеото (но не и на гребната ми машина, която е на различен производител). И най-забавното е, че аз която съм абсолютно индиферентна към игри се запалих толкова, но съчетанието от дневна доза раздвижване/спорт и гледки и разкази от места където съм била или мечтая да отида да видя за мен е неустоимо!

Но задължително напомни на дружката, че има задължения към теб като към приятел и си ги скеджулвайте предварително! Така удоволствието е двойно - хем ще се видиш с приятел, хем ще се чувстваш добре след хубава тренировка! Аз си имам една такава руска кака, с която се виждаме на йога, кънки, кино, колела и концерти.

Дневната доза спортна мотивация:

Днес пълнолунието ми разказа играта и съм станала в 5 ам. Поне успях да си направя тренировките.
34/99 Lake Lucerne Endurance Pyramids Rowing + Tower of Pisa Recovery Ride

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 18:40 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт