Тренировки в домашни условия - 122

• 45 507
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Най-важното е обръчът да ти е удобен. Моят е декатлонски и ми служи вярно доста години.

# 601
Момичета, имам въпрос за хула обръчите. Купих си един от Лидл на Силвър крест и днес го пробвах. Подобен е на вид:
https://www.fitneshrani.com/masazhen-obrach-za-vartene-hula-hoop … armageddon-sports

Нормално ли е толкова да ме боли при въртенето? Сякаш е заради издадените части. Сега съжалявам, че преди седмица не си взех декатлонски. Да поясня, че говорим за нетрениран корем Simple Smile Стават ли такива обръчи за стягане на коремните мускули? Ако е очаквано да има такава болка ще я изтърпя. Въртенето на обръч ми е по-приятно от коремните преси...

И от декатлонския боли включително и там, където се удря в кокалите ми.

# 602
Аз имам обръча от Лидъл .При първите завъртания имаше болка и натъртено .Вече не го усещам ,правя всеки ден 1000 завъртания- по 500 в двете посоки.Много ми е удобен .Дай му шанс ,започни с малко и постепенно увеличавай бройките.

# 603
Аз съм много зле с обръчите, изобщо не мога да въртя.
Днес долна част от 5.0 на Хедър, десета седмица, всичко правих с 12.5кг и ми трепереха краката на края.
За тези почти 10 седмици съм надолу с по 3см от талия и корем (през пъпа), в първите седмици паднах с 2кг и оттогава поддържам същото тегло. И днес single leg glute bridge с 12.5кг, по три кръга от 45 секунди. А преди програмата, ако си спомняте, се оплаках, че със собствено тегло можех само 20 секунди да издържа и то веднъж. Много съм доволна, че постоянството и дисциплината дават резултат дори когато мотивацията е непостоянна величина Joy

# 604
Еха, 12.5кг!!! Аз за крака клякам с една 9. Браво!

# 605
  • Бургас/Пз
Агентче, можеш ли да пуснеш тренировката за задно бедро Simple Smile
Продължавам все още се Хедър 5.0, назад съм от календара. Мисля като я приключа да повторя Iron на Каролин. През април ми се очертават две пътувания, после Великденските празници , та сигурно няма да имам повече от 10 възможни дни за трениране , но от началото на май вече смятам да влизам в ритъм, че хич не ми харесва това трениране от дъжд на вятър.
Миналата седмица имам само 1 тренировка. Тази седмица днес трета , но от утре пак 4 дни няма да мога да тренирам. Много ми е тъпо така, но за момента това е положението. Иначе съм в движение нонстоп. 10000-15000 крачки , но друго са си тренировките

# 606
Аз страдам, че коремът ми не се топи със скоростта, с която искам. Хем имам супер малко излишна сланинка, ама само на корема.

# 607
Благодаря, момичета, за мненията ви за обръча. Ще му дам шанс. Дано му свикна Simple Smile

# 608
  • на брега на морето
При мен за корема решаващи бяха тези упражнения. Правя ги всеки ден.
https://youtu.be/5yDqg5sAMlI?si=X5riLUoPvQpOjJSd
Само 1 път в седмицата вместо тях правя тези.
https://youtu.be/VlOH_hq4aec?si=oy3I09-uAmkJa1D9
Така колкото и кг да качвам ( зимата винаги качвам 2-3 кг), коремът ми не мърда. Метърът си показва 69 см, което за мен е ок. Бил е и 67 см, но тогава бях прекалено слаба, така че така е по- добре.

# 609
Аз пък само на корем качвам, каквото лепна само там е. Ръце и крака клечки и коремче. Полудявам. Ще ги видя и тези Simple Smile

# 610
Днес отчитам тренировка глутеуси и задно бедро от приложението на Карълайн. Единична тренировка, пусната наскоро, не е част от програма. Видя ми се много интересна, затова я предпочетох пред ден 29 от INTENT, на която беше ред, но е кръгова, а напоследък направих много такива.

Не просто интересна - разкошна тренировка беше. Само 4 упражнения, по 4-5 серии всяко, като последната серия е дроп. Започна с хип тръст, после вариация на сумо клек, глутеус мост и едностранна румънска тяга.
Тежестите бяха сериозни, както се очаква при дроп серии, и съм много доволна, че се справих, без да компрометирам техниката.
За да се наградя за високото спортно майсторство (иначе казано, за Козирожкия инат) Joy, се "поглезих" и с разгъване за предно бедро на гладиатора, та и то да разбере от уникалната тренировка днес. В нейния дух го направих като 4 нормални и една дроп серия, с което краката бяха напълно изтощени.
Утре продължавам с ден 30 от INTENT - горна част с фокус ръце, както и 15 минути умерено кардио за допълнение. Подозирам, че няма да имам крака за нещо по-интензивно Grinning

# 611
Имам един тъп въпрос, не ми се смейте много. Откакто родих децата коремът ми много щръкна напред (имах малка диастаза, но не мисля, че е от значение, сега едва ли е над 1см). Самите мускули се отпуснаха ли, не знам.

Сега като правя упражнения и мускулите ми след тренировка се стегнат, изглеждам много добре и се харесвам, но ако се отпусна пак се издава напред. Чудя се може това въпрос на здравина на мускулите ли е да можеш да си си постоянно с прибран корем, все едно си държиш мускулите стегнати? Или е въпрос на стойка? И как си мерите талията, като стегнете корема или не?

# 612
Агентче, можеш ли да пуснеш тренировката за задно бедро Simple Smile
Ani, заповядай:

Aз се почнах със дедлифтове за да видя дали дясната ми китка е обратно в строя и след 4х15 със 20 и 30кг реших, че трябва да направя пълноценна тренировка и си избрах тази. Вчера бях абсолютен робокоп на йогата и въпреки, че ръката ми беше ок с тежестите като се наложи да я извия за позите с опора си боля пак та правих downward dog на юмруци доколкото можах Sad

"Chronic endurance training can mimic Cushing's Disease, causing increased cortisol levels and body fat accumulation around the midsection. "
Това как го разбирате ? Open Mouth
Аз също споделям мнението, че нон-стоп средно и високоинтензивни и изтощителни кардио тренировки вдигат кортизола (и това може да доведе до акумулиране на мазнини в областта на талията). Помниш ли, че когато Ветрена постна тук лекцията на Dr. Sims, която препоръчва да се правят високоинтензивни тренировки пак коментирахме как точно трябва да изглежда микса (особено на нашата възраст) за да има достатъчно стимул за изграждане на мускул, но да не отиваме във претрениране и стрес (и реално нискоинтензивното кардио - Зона 2 - да се ползва за възстановяване и mental clarity, без да се елиминира).
https://bg-mam.ma/p/1646151/48607097
https://bg-mam.ma/p/1646151/48863115
https://bg-mam.ma/p/1646151/48863115
Ето го видеото пак, ще му генерирам и едно съмари, тези изкуствени интелекти трябва да се използват все пак!

Скрит текст:
Women's Training and Nutrition
🏋️‍♀️
Resistance training 3-4 times per week with compound movements (squats, deadlifts, rows, presses) is ideal for women of all ages, promoting strength, power gains, and longevity.

🍽️
Women need 35g high-quality protein within 45 minutes post-resistance training, increasing to 40-60g for peri/postmenopausal women due to anabolic resistance.

⏱️
Polarized training for women includes 3-4 days of high-intensity resistance training (45-75 min) and 1-2 days of low-intensity cardio or sprint interval training, optimizing body composition, metabolic control, and cortisol management.

Скрит текст:
Hormones and Menstrual Cycle
🌙
Women should track their menstrual cycle and adjust training based on how they feel, with the luteal phase (days 1-14) optimal for high-intensity work and PRs, while the follicular phase (days 15-28) is better for recovery.

🧠
Kisspeptin neurons in the brain, controlling appetite and hormone regulation, are perturbed by fasting and daily stress in women, leading to disregulation of thyroid and luteinizing hormone within 4 days.

Nutrition and Supplements

Caffeine can cause anxiety and hypoglycemia in women, especially during menopause, so it's important to monitor intake and adjust based on individual tolerance and sensitivity.

💊
Creatine (5g monohydrate daily) improves brain, mood, and gut health in women of all ages, with CreaPure being a preferred brand due to its water-based wash production process.

Age-Specific Recommendations
👵
For women over 50, jump training, heavy resistance training, and sprint interval training are key for maximum health span and longevity benefits, along with 1-1.2g of protein per pound of body weight.

🏃‍♀️
Women in their 20s-40s should focus on resistance training and strength gains, incorporating high-intensity interval training (HIIT) with 30-second all-out efforts followed by 10-15 seconds of rest for brain health and lactate metabolism.

Recovery and Stress Management
🧘‍♀️
Adaptogens like ashwagandha, tulsi, and shilajit can help reduce cortisol levels and improve sleep when taken in the late afternoon (4-5pm) or early evening.

🔥
Post-resistance training sauna exposure increases red blood cell count, leading to improved cardiovascular performance and blood volume due to passive dehydration from training.

❄️
Deliberate cold exposure of 10 days over 3 menstrual cycles, starting at ovulation, attenuates endometriosis by dampening inflammation and creating a response that learns to reduce inflammation.

58/99 Йога 60 мин

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 22:01 от Agent Provocateur

# 613
  • Бургас/Пз
Много благодаря , Агент. В събота ще я направя Simple Smile

# 614
Днес хайкинг с група, пресечен терен, 17км.

Общи условия

Активация на акаунт