Тренировки в домашни условия - 122

• 45 501
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
59/99 Lake Inniscarra Short, Sharp Sprints Row + IRON Series 30 Min Upper Body Workout - Shoulders, Back, Chest | 2

Zone 2 Training For Mental Performance And Creativity
Скрит текст:
It’s rare in the fields of medicine, health, fitness and performance to have one recommendation that almost everyone approves of. Enter Zone 2 training. From a medical perspective cardiologists are suggesting it for heart health. Primary care doctors are suggesting it for weight loss, prevention and treatment of type 2 diabetes. Neurologists for dementia. Oncologists for cancer patients undergoing chemotherapy and radiation. The list goes on.

Zone 2 is a form of low-to-moderate intensity training that is performed within a certain range of heart beats-per-minute (bpm) that is specific to the individual person depending on age and conditioning. This is not quite right though. The benefits of Zone 2 training actually have less to do with the specific heart beat range and more to do with what type of fuel your muscles and brain are using during the exercise. I won’t get too granular here but the basic idea is that in higher levels of intensity, the muscles and brain are using glucose (sugar) as fuel. This happens in the form of a sugar called lactate (lactic acid). Lactate is a great fuel for intense activities like sprinting, weight lifting, etc. It’s not a great fuel for longer endurance activities like running, cycling, etc. because it gets used up quickly. Also, one of the byproducts of lactic acid is excessive hydrogen which makes the muscle cell acidic and contributes to soreness, fatigue and reduced coordination for fine motor skills.

Fat is actually a better fuel to use for these longer endurance activities and is the fuel that is used almost exclusively during Zone 2 training. This is good because fat utilization has amazing benefits for the brain, heart, blood vessels and almost every aspect of your physiology. It is also good for those who are trying to lose fat mass because when we are Zone 2, our body mobilizes fat from our fat stores to be used as fuel. This is especially important for people who have a lot of fat stored around their organs. This condition called visceral adiposity contributes to systemic inflammation, inefficient metabolism, and a whole slew of health issues...

https://joshuagraner.medium.com/zone-2-training-for-mental-perfo … vity-94ff626556d2

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 16:01 от Agent Provocateur

# 616
Тоест, ако правилно разбирам кардио в зона две е сейф...това е добре ,защото при мен ежедневие ....
Днес дупе и задна част с Хедър +гребане и спининг .

# 617
Отчитам днес пак хайк с група, катерихме Сноудън, вторият по височина връх в Кралството. 18км като цяло. Краката ми са гумени след долна част в сряда и два хайка Stuck Out Tongue Winking Eye
Утре само разтягане и ин йога планирам

# 618
Срам ме е да включа, но да си кажа понеже вече ви занимах с моя обръч Grinning Днес го пробвах и не ме болеше така като първия път. Повъртях го 7-8 минути, доволна съм като за първи път Smiley

# 619
  • Варна
И аз при вас Simple Smile
По ковидно време се бях хванала с предизвикателствата на Хриси Парова, но после зарязах всичко.
От началото на този месец обаче се оборудвах и няма вече отказване. За сега 3 дни седмично правя по час тренировките на Руми за начинаещите, 2 дни пилатес на Памела и 2 дни почивам.
Гледам и поне 3 пъти седмично разходка от час бързо ходене.
Целта ми е не толкова сваляне на кг (172см, 60кг съм) колкото стягане, заздравяване на мускулите и елимиране на започнали болки в гърба.

Доста неща ми се поизясниха, но не и съвсем с добавките. На повечето места има доста информация, но е най-вече за фитнес и силови тренировки.
Приемате ли нещо?
Някои плащал ли е абонамент при Руми Илиева? Дали ще има нещо повече от общодостъпните й тренировки в Ютуб?

# 620
  • Bristol
Да се отчета понеделнишки, вече три седмици от как запопнах и съм на ден 12 от Express програмата на Хедър.
Уикенда го ударих на кардио сред природата, около 50 км с колелото и около 20км поход. Добре ме разтоварват тези излизания, но днес сутринта бях като изсмукан лимон... Едвам се събудих сутринта и дотътрих с колелото до работа. Вчера за десерт, след похода, добавих 30 мин гърди и гръб с Хедър. Днес мисля да почивам.

eli, успех с начинанието. Руми има и една 90 дневна програма безплатна. Пробвай я й нея, преди да се обвързваш да плащаш. Не всичко нейно е в YouTube, но има и много други треньори в YouTube, които имат хубаво структурирани безплатни програми. Само желание и постоянство да имаш.

# 621
Iron ден 2 горна част +спининг .Зарязвам Хедър на четиридесет и някой ден.Стресът и драмата  в животът ми ми идват в повече и имам нужда от нещо стегнато, познато и минималистично  .Ще добавям кардио и стреч.

# 622
  • Перник
Идвам да споделя, че на 42-я ден от EPIC II https://www.youtube.com/watch?v=wj79DgaiG8E&list=WL 5-килограмовите дъмбели ми се видяха тежки Disappointed Пред цикъл съм, в неделя някаква гад ме ухапа и по двата крака, в резултат имам зачервявания, отоци и болки при първите стъпки след ставане сутрин. Всяка пролет ми се случва това, докато се сетя да ползвам спрей против насекоми. Зимата се завърна, синът ми се опитва да се разболее, а в неделя сме на състезание, за което той е много надъхан... Всичко е чудесно иначе Grinning

# 623
60/99 Antelope Island Progressive Ride
61/99 Lake Inniscarra Pyramid Row
62/99 Lake Avis Threshold Target Row
63/99 Stroke Rate Focus and Lower Body Strength

Тоест, ако правилно разбирам кардио в зона две е сейф...това е добре ,защото при мен ежедневие ....
Правилно разбираш, сейф е, но и Трейси и всички други каки, наши пери-наборки твърдят, че не е достатъчно за поддържане на наработеното досега, та трябва да се суплементира със тежести и за СИЛА (т.е. фокусът се попремества от хипертрофията) и със кратки високоинтензивни бърстове. А Зона Две да е за възстановяване и баланс ментален. Та пак стигаме до едно качествено и здраво РАЗНООБРАЗИЕ от типове тренировки!

# 624
Ние сме на ски тази седмица и отчитам 6-7 часа дневно каране. Ски условията не са от най-добрите, но атмосферата, хората, градът - прекрасни, а удоволствието да откриваш нови места - емоционално зареждащо и необходимо за поддържане на младия дух!

Незнайно как съм запазила хотел без фитнес зала. Имах намерение да бягам поне за поддържане. Имам половин маратон в началото на май и не беше добра идея да правя 10 дни прекъсване точно сега, но какво да се прави. Аз няма да го бягам за скорост, така че ще го преживея.

# 625
След 4 дни почивка от тренировки днес правих горна част - ден 32 от INTENT на Карълайн.

Не обичам да правя такива паузи, освен ако не е заради приятно пътуване, но този път се наложи. Появи ми се много неприятна болка в кръста, продължаваща по лявото предно бедро. Въпреки това през два от тези 4 дни бях много активна и напълно отдадена на новото ми хоби - градинарството Heart Eyes Правих и кратки йога практики за болки в кръста и гърба.
Малко трудно се справих, наистина много ме болеше. Вчера бях на невролог, състоянието не е силно обезпокоително. Получих инжекция, назначи ми лекарства за една седмица и временно намаляване на натоварването на засегнатата част. Така че в следващите няколко дни упражненията за долна част ще са по-леки, щадящи.
Радвам се, че попаднах на тази дама ("моят" невролог отсъства тези дни) - не е от онези специалисти, които като чуят "фитнес", "тежести", веднага ги забраняват за дълъг период. Напротив, зададе ми много въпроси и стигна до извода, че в случая тежестите са невинни Grinning

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 11:21 от Vetrena

# 626
Ветрена ,относно паузите, понякога всяко зло е за добро. След моята голяма пауза съм нов човек, преливам от енергия и нищо не ме боли.
Пак ще си дам почивка, когато усетя, че имам нужда и няма да се чувствам виновна.

Бързо и трайно възстановяване!

# 627
  • на острова на мечтите
След мотивиран и много позитивен старт, днес съм Ко. Нападна ме грип и ме тресе от студ. Не ми стига навехнатата ръка, а и грип ме хвана 😥Надявам се да мине бързо🤞
Успешен ден ви желая!

# 628
Като говорим за паузи и почивки; и на мен ми трябваха цели 3 дни възстановяване след планинското катерене. Само една 8км равна разходка в неделя направих. Освен това оставих две тренировки от миналата седмица. Като свърши програмата ще ми трябват две седмици да наваксам, че в първата фаза правих по 4 на седмица, не 5.
Вчера обратно по график - ден 52 от 5.0 на Хедър, горна част. Днес ден 51 долна част.
Грижете се за себе си, момичета! Бързо да минават травмите Hug

# 629
Да се впиша в отбора с ужасно болезнена мускулна крампа в областта на левия трапец. Ревнах от болка тази сутрин, та ММ набързо ме маза с лидокаин и си намерих запасите от Оксикодон и Ендосет (тежката артилерия я пазя за специални случаи, но не успях да открия Аулина)

Бързо оздравяване и възстановяване на всички! Ако някой е борил подобен проблем ще съм благодарна за съвет!

64/99 Wire Masa Speed Play Ride
(вчерашната тренировка)

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 14:57 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт