Тренировки в домашни условия - 122

• 45 508
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте. Чета ви от известно време пак. Преди около 7 г благодарение на тази тема започнах програми вкъщи, основно Синди, Джилиън и Деби.  Тъкмо започнах да виждам резултати и забременях, налегна ме огромен мързел и спрях.
Вече обаче съм на 43 г, в предменопауза, с отпуснати корем, дупе, крака и ръце, също и с шипове на врата и дискова херния на кръста. Споменах ли и 8 кг наднормено тегло? 😅 Свалила съм 20 кг със Зоната, от 3 г съм на нея.
Обичам да ходя, ще се придържам основно към това, но ми се ще да включа и някоя кратка програма вкъщи.

# 586
  • на острова на мечтите
И със счупена ръка направих лека тренировка. Доволна съм от мене си.

# 587
Добро утро!

Бях обещала да напиша кратък анализ на програмата REV през моите очи...Останала ми е последната тренировка, която планирам да направя в петък или събота. Междувременно работя по седмичните предложения в приложението. На първи март се разболях от грип, който ме стовари за 5 дни и още нося последствията му, но не се предавам Simple Smile. Програмата за мен беше предизвикателство поради няколко причини. Първата е, че Карълайн предложи нов за мен метод на комбиниране на упражненията, като в тренировките се смесваха супер сетове, дроп сетове, клъстър сетове, упражнения със собствено тегло, ластик, топка и т.н. Последните са ми особено любими и винаги ме изчерпват до краен предел. Второ - появи се кардио, но не типичното за предходните програми, а с тежести. Пулсът ми на моменти скачаше до 155. Трето - във всяка тренировка за долна част имаше сет от 3 упражнения за корем. Това за мен също е нов подход, тъй като досега коремът се комбинираше с горна част. Аз правех модификации на hip lift и reverse crunch, защото много силно ги усещам в кръста, а не искам напрежение там, предвид проблемите които имам с тази зона. Най-тежката тренировка за мен - ден 25. Дали ще направя програмата наново? С удоволствие, но предвид постоянните новости в приложението, надали ще стигна скоро до повторението й.

Тази седмица изненадата е нова мини серия от 5 тренировки със собствено тегло тип калистеника, както е и наречена. Аз ще ги правя традиционно една седмица по-късно, т.е. другата седмица. Чакам ги с нетърпение, както и новата програма от април.

Успешна и здрава нова седмица на всички!

# 588
И моето усещане за REV е същото, Деа Blush
Много хубава програма, като на мен единствено голямото разнообразие ми дойде вповече. Ако това може да се смята за недостатък, де. Може би просто съм скучна и затова програми като IRON и INTENT са ми най на сърце.

Аз продължавам с повторението на INTENT, като този път заменям някои упражнения с други, които са по-ефективни при мен или просто са ми интересни и искам да опитам.

Днес например правих ден 27 - долна част. Тренировката се състоеше от три "блока":
- български клекове, комбинирани с напади и 2 два дъмбела
- 4 серии хип тръст
- почти същото като първа част, но с 1 дъмбел и в суперсерии
В последната част замених българските клекове с един интересен вариант на степ-ъп - с един дъмбел, другата ръка е допряна/хваната за опора, торсът е с лек наклон напред, а неработещият крак стъпва възможно най-далече от пейката. Тази вариация е с акцент върху горната част на дупето. Много добре се получи, особено в суперсерия със степ-ъп със собствено тегло.

За утре пък ще сменя сериите с частични изпълнения на флайсове за задно рамо с по-солидно упражнение за гръб. Понякога Каролинка прекалява с упражненията за делтоидите Grinning
В утрешната тренировка е пълно с такива, а единственото "сериозно" упражнение за гръб е пуловър. Имам нужда от повече, затова ще направя замяна в полза на гребане на долен скрипец.
Пък и частичните повторения не са ми особено любими. Да - напомпват, да - предизвикват онова парещо усещане, но не съм особено убедена дали са толкова ефективни колкото пълните повторения.

# 589
54/99 Upriver Mukambi Lodge Keep the Pace Row + Furka Pass Endurance Ride Part 2
55/99 Интервално ходене 5.5 км + 55/99 Honolulu Threshold Row

# 590
Днес - 9 км прибиране пеша от офиса + 30 минути Ейми, мартенската програма (ден 6)

# 591
Момичета, я кажете някоя тренировка за корем, която ако не ги правиш, както трябва, не натоварва кръста. Нещо не се справям и го натоварвам, а не бива.

# 592
Момичета, я кажете някоя тренировка за корем, която ако не ги правиш, както трябва, не натоварва кръста. Нещо не се справям и го натоварвам, а не бива.
Пробвай standing abs тренировки. Каролайн имаше такава със сигурност, правила съм я на времето Joy Мисля, че мернах и при Хедър подобна.
Аз в неделя не можах да спя и вчера бях толкова изморена, че в обедната ми почивка заспах на дивана. Освен това ми се доядоха боклуци и хляб, ясно че направо съм била скапана. Легнах си с кокошките и днес компенсирах с дву разово трениране. Горна част сутринта и пилатес корем/ядро + 11км следобеда.

# 593
  • Bristol
И аз да се разпиша. Тъкмо коленете ми се поуспокоиха след ските, на танците миналия четвъртък практикувахме джайв. Има едно завъртане на десния крак, което от преди забелязвам, че натоварва дясното коляно и затова и специални танцувални обувки си взех, да нямат уж голямо съпротивление. Обаче в петък сутринта, като започнах клекове и страшна болка в дясното коляно. Та пропуснах тренировката в петък Sad
Съботата беше великото изкачване, 1000м катерене и слизане, коляното беше ок.
Неделя мързелувах и в понеделник пак пробвах сета от петък, този път успешно го завърших, но пак коляното се обаждаше. Купих си едни елементарни ластични ръкави за коляно, които мъжът оплю и каза, че никаква работа не вършели. Днес 30 мин с Хедър бедра, сума ти клякания, нищо не усещам! Дали е минало или ръкава помага, ще разбера по-нататък. Много съм доволна, че не усещам болка.
За утре планът е корем и интервално тичане в парка Simple Smile

# 594
Пробвай standing abs тренировки. Каролайн имаше такава със сигурност, правила съм я на времето Joy Мисля, че мернах и при Хедър подобна.
Аз в неделя не можах да спя и вчера бях толкова изморена, че в обедната ми почивка заспах на дивана. Освен това ми се доядоха боклуци и хляб, ясно че направо съм била скапана. Легнах си с кокошките и днес компенсирах с дву разово трениране. Горна част сутринта и пилатес корем/ядро + 11км следобеда.

Ееее, много яко, мерси! Не знаех, че има такива, ще разгледам.

# 595
Имаше и една серия на Румяна Илиева за възстановяване след раждане. Ако не, dead bugs винаги са опция, и както и нагоре са предложили - standing abs

# 596
Имам брутална МТ на задно бедро след силова с Каролина онази вечер. Ако успея днес да се класирам за йога ще е добре.

56/99 Castello di Mesocco Recovery Ride + 20 MIN GLUTES & HAMSTRINGS WORKOUT with Dumbbells | No Repeat
57/99 Mizen Head Endurance Ride (Ireland) 60 min

PS Слушам с половин ухо в момента една стара позната... превключих от новините, че ми пращат кортизола в небето!

В резюме:
Скрит текст:
Cardio vs Weights After 40 (Wish I Knew this Sooner)

Muscle Building and Fat Loss

Consume 1 gram of protein per pound of ideal body weight daily for optimal muscle growth, typically 150 grams for a 150-pound goal.

Zone 2 cardio is the quickest way to melt fat for women over 40, allowing for optimal fat loss with minimal joint impact and inflammatory markers.

Strength training is crucial for building muscle and improving longevity, but requires adequate muscle replenishment time and sufficient protein intake.

Overtraining and Hormonal Balance

Excessive cardio and strength training can lead to muscle loss, hormonal imbalances, and inflammation, hindering weight loss and muscle building.

Chronic endurance training can mimic Cushing's Disease, causing increased cortisol levels and body fat accumulation around the midsection.

Effective Training Strategies

Zone 2 cardio (walking, cycling, kickboxing) is more effective for fat burning and muscle building than high-intensity endurance workouts.

Weighted vests can increase bone density by 3% in under 12 months with just 20 minutes of Zone 2 walking thrice weekly.

Full-body workouts 2-3 times weekly, combined with Zone 2 cardio and adequate protein intake, can significantly improve body composition in a month.

Summary for: https://youtu.be/5MuJHV1XHxE by Noiz — https://noiz.io

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 15:46 от Agent Provocateur

# 597
"Chronic endurance training can mimic Cushing's Disease, causing increased cortisol levels and body fat accumulation around the midsection. "
Това как го разбирате ? Open Mouth
Отчитам хаотични и леки ,но редовни тренировки последните няколко дена  -пилатес ,спининг ,гребане,пътека,йога една силова ,мобилити.Напук на целият хаос около мен явно дава резултат защото изшлувах с показателите ,особенно ме радва сънят който е много добър за мен .

# 598
  • Там където
"Chronic endurance training can mimic Cushing's Disease, causing increased cortisol levels and body fat accumulation around the midsection. "
Това как го разбирате ? Open Mouth
Отчитам хаотични и леки ,но редовни тренировки последните няколко дена  -пилатес ,спининг ,гребане,пътека,йога една силова ,мобилити.Напук на целият хаос около мен явно дава резултат защото изшлувах с показателите ,особенно ме радва сънят който е много добър за мен .
Ами много правилно и според мен е в пълна сила за дамите над 40. Обаче не мога да си позволя аз лично почивен ден с моите прегрешения в храненето и застоял живот. Може би компромисна схема е 3 силови + 2  йога или пилатес и 1/2 кардио тренировки на седмица.

# 599
Момичета, имам въпрос за хула обръчите. Купих си един от Лидл на Силвър крест и днес го пробвах. Подобен е на вид:
https://www.fitneshrani.com/masazhen-obrach-za-vartene-hula-hoop … armageddon-sports

Нормално ли е толкова да ме боли при въртенето? Сякаш е заради издадените части. Сега съжалявам, че преди седмица не си взех декатлонски. Да поясня, че говорим за нетрениран корем Simple Smile Стават ли такива обръчи за стягане на коремните мускули? Ако е очаквано да има такава болка ще я изтърпя. Въртенето на обръч ми е по-приятно от коремните преси...

Общи условия

Активация на акаунт