Семейни модели при разведени родители?

• 7 159
  • 167
  •   1
Отговори
# 45
anonymiss, Nevena, Бояна,
Благодаря Ви мили дами за куража и подкрепата може би не случайно се регистрирах тук в този момент за да прочета всякакви истории дори и по -тежки от моята…
На авторката пожелавам да слуша сърцето си и да вземе най-правилния избор! Колкото до мен мисля, че ще се справя въпреки всичко милата ми малка дъщеричка не заслужава това и най-вече заради нея ще направя и невъзможното възможно този филм да има благополучен край! Не искам да я лишавам от бащина грижа затова ще споделя още нещо с Вас. Мъжът ми има още една дъщеря от предишна връзка без брак (били са почти 13 год. заедно)  сега детето им ще направи 6 години, запознахме се с него когато тя беше на почти 2 г. виждах отношението му към нея обич, загриженост,внимание, взимахме я първа и трета седмица в месеца и ваканциите като имаше период в който беше доста време с нас,
(когато баща и почина тя се обади, че не може да се грижи за детето,тъй като е в ужасен траур), заобичах я като мое детенце станахме си приятелки и до ден днешен,когато ме види ме целува и прегръща, казва ми колко много ме обича, но откакто се роди малката някак забелязвам ревност. Беше много щастлива, че ще става кака, но последния път се държа странно с много въпроси като “Како ти не ми обръщаш внимание”, Како ти купуваш неща само на Али” а това не е така разбира се и обясних, но не ме разбра! Не знам кога и дали ще я видя скоро, но знам че
я отгледах с много любов и мъжа ми винаги е треперил над нея и тя
много го обича. Това е и причината поради която  не искам да прекратявам сега връзката им с моето дете! А колкото до бившата му през тези четири години имах много проблеми с нея и сега наскоро прочетох едно съобщение в което му беше написала, че го кани на гости когато вземе детето да прекарат тримата заедно целия ден и да остане да спи при него, след което беше цитирала любовта песен и отдолу написала муцииии, явно така са си говорили на галено. Историята е дълга, но след като намерих подкрепа във Вас реших да Ви разкажа всичко за да добиете ясна представа за ситуацията… И причината за тяхната раздяла е да си направят на пук хванала си е детето на годинка и половина и се изнесла на квартира точно до неговия блок близо. Там мисля, че не е имало побоища а просто от инат, тъй като тя имаше много властен баща, който за този малък град няма човек който да не го познава говоря за хора с много,много пари! Затова и нейното отношение към мен беше изключително арогантно имаше случай в който искаше да ме бие аз съм 155см/42 кг а тя два пъти по голяма от мен и се заканваше, да ми счупи главата да ми разбие устата това пред нейното дете, при което аз запазих самообладание и и казах, че така не е възпитано да се говори на човек, който не познава детето и е там и слуша! А заканите бяха защото защитих тогава ситуацията в която мъжа ми ме постави. Мога още много да разказвам, но няма смисъл да Ви занимавам повече всеки има проблеми и за всеки неговите са най-важни затова отново мога да кажа едно голямо благодаря! Heart

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 09:37 от Ivelina_B

# 46
  • София
Няма шанс насилник да не е бил и предишните си жени. И не само това, но и излязла тя лоша, за да си знаеш, че като те бие и ти си в грешка. Това е типично за манипулативните насилници. Както и образът на мил и чувствителен човек, но това е само образ, може да ти е трудно да приемеш, че е лъжа много от това, в което вярваш, но като се възстановиш ще го приемеш. И сега имаш Стокхолмски синдром и само се чудиш какво оправдание да намериш, за да го допуснеш обратно. Не го виждай повече този човек, потърси закрила, и като се избистрят нещата ще се реши със специализирана помощ кога и как ще общува с детето.

# 47
Мили момичета ( и на 20 и на 30х2)
Трябва всяка майка да учи дъщеря си да бяга от насилника веднага след първия път без значение колко звезди, цветя и обещания ще получи след това.
Важно е и синовете ни да знаят, че ще изгубят жената до себе си ако упражняват насилие над нея  - без значение физическо или психическо. Липсата на любов и емпатия също води до отдръпване и раздяла.

Към авторката - прецени можеш ли да осигуриш спокойствие и любов за себе си и детето в тази обстановка.

За момичето с побоите - спазвай съветите от темата и нито милиметър назад към насилника.

P.S. ако мислите, че можете вие да променяте хората, които ви действат зле сте в Голяма Грешка. Вземайте важните решения мъдро, но и максимално бързо, защото има не само разбити нерви и депресии но и куфари, оръжия, фолио и ужасни ужасии, за които чуваме прекалено често.

Относно модела в семейството -  може да се повтори( дано е бил добър), но може и да бъде напълно противоположен - случва се и в двата варианта.

# 48
Здравей Бояна,
Точно така много си права и аз съм на мнение, че във времето съм развила този синдром затова и утре ми е часът за психолог/психотерапевт! Надявам се скоро да преодолея този проблем и отново да бъда онази усмихната, позитивна и лъчезарна жена, такава каквато бях преди, защото всичките ми близки казват, че тази трансформация,която се случи с мен се дължи на неговото отношение бавното и целенасочено въздействие върху психиката ми, внушенията, че от мен нищо не става и съм никоя, непрекъснатото следене на телефона-беше разбил дори профила ми във ФБ и ме провокираше постоянно, караше ме да се обяснявам защо ми пишат приятели, след което следваха неправомерни обиди и всичко се превърна  в един кошмар!!!

# 49
  • София
Здравей Бояна,
Точно така много си права и аз съм на мнение, че във времето съм развила този синдром затова и утре ми е часът за психотерапевт! Надявам се скоро да преодолея този проблем и отново да бъда онази усмихната, позитивна и лъчезарна жена, такава каквато бях преди, защото всичките ми близки казват, че тази трансформация,която се случи с мен се дължи на неговото отношение бавното и целенасочено въздействие върху психиката ми, внушенията, че от мен нищо не става и съм никоя, непрекъснатото следена на телефона беше разбил дори профила ми във ФБ и ме следеше постоянно, караше ме да се обяснявам защо ми пишат приятели, след което следваха неправомерни обиди и всичко се превърна  в един кошмар!!!
Хубаво е това с терапевта. Сега си прочети и предишния пост, в който го хвалиш колко добър баща е и каква е бившата му. Той е насилник, насилниците не са добри хора.

# 50
  • Далечният изток
Мда... Ще се самоцитирам

Баща, който бие майката на детето си, добър баща ли е според теб?!

# 51
Ivelina_B, изключително си глупава и заблудена.

Съжалявам, че го казвам директно, но просто ми е жал за детето. Ако се разделиш с баща му, той няма да умре и тя пак ще си има двама родители и бащина грижа. Но утре като милия и чувствителен мъж те цапардоса малко по-силно на неподходящото място, детето наистина може да остане с един родител. Спирам дотук, че ми прекипя.

# 52
  • София
При мен психическият тормоз е постояннен. И ми е докарвал дори нервен срив, защото ти се опитваш да му обясниш нещо, за което явно той няма капацитета да осъзнае.. За физическа саморазправа, даже и изневяра бонус, нямаше даже да пиша тук, а направо щях да си хвана пътя. То е достатъчно унизително и без това.

Може ли да дадеш някакъв пример, за нещо, което ТИ се опитваш да му обясниш и той не може да осъзнае.

# 53
Здравейте B2022,
“Ivelina_B, изключително си глупава и заблудена.“
Съгласна съм напълно сте права с изказването си- така е това е факт!
Разбрах много неща и май съм започнала да ги осъзнавам, сега трябва да събера всички разбити парчета от мен самата и да ги сглобя в един напълно нов живот!
На авторката поднасям извинения за това, че се включих в нейната тема пожелавам успех на всички, бъдете здрави и щастливи желая Ви прекрасни и невероятни Коледни празници. Спирам с тази тема време е за нещо хубаво!
Време е за ново начало!

Специални поздрави на всички невероятни дами във Вас намерих подкрепа….
ПП:
И да няма случайни неща в този живот всичко се случва с причина!

# 54
При мен психическият тормоз е постояннен. И ми е докарвал дори нервен срив, защото ти се опитваш да му обясниш нещо, за което явно той няма капацитета да осъзнае.. За физическа саморазправа, даже и изневяра бонус, нямаше даже да пиша тук, а направо щях да си хвана пътя. То е достатъчно унизително и без това.

Може ли да дадеш някакъв пример, за нещо, което ТИ се опитваш да му обясниш и той не може да осъзнае.

Ставам аз 2 часа преди него и започвам цялостно почистване на апартамента, става  след мен той и без да е питал какво съм правила преди това се вдига скандал, защот нищо не е сложено за ядене. При положение, че е свободен и почивен ден за двамата. Обяснявам му какво съм правила, той спори, че съм имала достатъчно време  И да сготвя. Тази картинка се е повтаряла няколко пъти поне.
Моите пари са общи, които изкарвам, а неговите само за него си и си ги инвестира в негов бизнес само. Останах без работа за няма и 2-3 месеца докато намеря нова, веднага ми се пили на главата как ме е издържал. И в семейството всичко е 50/50. Обяснявам МУ, че никога няма да е 50/50, заради всичко, през което една жена минава като работеща майка и домакиня, но човекът смята, че сме много разглезени в днешно време и затова стават всички проблеми. Та такива ти истории

# 55
Постави си условията, вместо да бягаш. Домакинството се дели по равно, разходите също.

# 56
Постави си условията, вместо да бягаш. Домакинството се дели по равно, разходите също.
О, той пък като се съгласи, ще плеснат с ръце и ще се прегърнат.

# 57
О, той пък като се съгласи, ще плеснат с ръце и ще се прегърнат.

Точно там е проблемът. Аз приказката съм му я казала много пъти.

# 58
Оооо я за*би.... На комплексирани мизогинистични тъпанари няма кво да се обясняваш.
Много ме тригърва мен това. Аз бях тормозена, защото не влизам в тоя "модел" и постоянно исках да се включва. Примерно заебавам мръсните чинии - ако каже нещо, казвам да ги мие кат му пречат, после два часа тиради ква съм егоистка и аз само "мммда, такава съм, мммдобре" и пр. Това докато се дистанцирам достатъчно емоционално и най-после да бия шута окончателно. Никви глезотии за некав си дето ме обижда с грозни думи и ми агресира! Ще му чистя и готвя аз пък то да ме обижда кое как не било правилно направено. Мхм.. и един мърмот... Айде у лево!

# 59
Оооо я за*би.... На комплексирани мизогинистични тъпанари няма кво да се обясняваш.
Много ме тригърва мен това. Аз бях тормозена, защото не влизам в тоя "модел" и постоянно исках да се включва. Примерно заебавам мръсните чинии - ако каже нещо, казвам да ги мие кат му пречат, после два часа тиради ква съм егоистка и аз само "мммда, такава съм, мммдобре" и пр. Това докато се дистанцирам достатъчно емоционално и най-после да бия шута окончателно. Никви глезотии за некав си дето ме обижда с грозни думи и ми агресира! Ще му чистя и готвя аз пък то да ме обижда кое как не било правилно направено. Мхм.. и един мърмот... Айде у лево!

Май говорим за един и същ модел поведение, просто различни мъже 😅

Общи условия

Активация на акаунт