Шестокласници 2024-2025 - тема 3

• 20 518
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Моята дъщеря решила тая година да пише писмо до Дядо Коледа, ама наблъскала вътре 14 желания... Много държеше да ни го даде ние да му го предадем Grinning
В крайна сметка за Коледа получи проектор и електрически екран за нейната стая, една пижама, еърплъг слушалки и 6 книжки от поредици, които чете. Две от книжките дори вече ги прочете.
Ваканцията го е ударила яко на мързел, нищо не ѝ се прави. Едвам я накарах да си напише домашните.
А за четки - вкъщи всички сме с електрически четки на Филипс от доста години насам. Определено има разлика с нормалните четки, но плака пак си се трупа малко или много, въпреки четки, конци за зъби и вода за уста.

# 121
  • shumen
Радвайте се,че имате четящи деца.Моя четеше много,но с тоя телефон развали дисциплината.Играят някакви игри,което аз не одобрявам,но пита ли ме някои.Добре,че лятото прочете задължителната литература и понаучи стихотворенията,че иначе сега щеше да е голяма мъка.

# 122
Честито Рождество Христово!

Лято, съжалявам за првживяното, дано не е взето навътре. Моят син също следеше на Флайт Радар шейната. И точно това запали у него искрицата, че нещо ще намери под елхата, извън поръчката на някаква надстройка за игра.
Намери по едно одеало за себе си и сестра си, хубав шал, че наскоро загуби два, и пак за него и сестра му по една красива купичка за плодове.
И като отчетох белите кахъри на нашия единствен пишещ татко в темата, сътворих едно стиче в бяло. Забележете, че в него таткото е някъде в миманса, за да се изяви и Мама.

На какво ухае снегът?

Поиска Мечо да узнае,
похапвайки от медна пита
снегът навън дали ухае
и сънен майка си попита.

- Мецанчо, щом си любопитен
и сън съвсем не те лови,
излез и виж света различен
и снежна топка направи.

Обу си Мечо чифт ботуши,
наметна своя вълнен шал.
Отхапа две-три жълти круши,
които сам си бе набрал.

Пристъпи плахо, студ усети  -
нали по нрав е поспалан?
Загледа белите конфети,
с които дворът бе застлан.

Снежец събра за Мама Мечка,
подуши, близна на шега.
Уж само сладолед на клечка,
а гърло го боли сега.

Мецанчо пак заспа дълбоко  -
в съня му  - курабийки с мед.
А Рудолф гледа от високо
и пусна му ги  - за късмет!

# 123
  • shumen
Blueeyes,поне носи шапки и шалове твоя син.Моя не ще и да чуе.Уж слага качулката ня якето и суитчера,но докато ми види гърба и ги маха.
Стихчето е супер.

# 124
честито Рождество Христово! Всички в семействата Ви да са здрави и много топли моменти заедно, въпреки пуберските изблици😃
При нас моята каза, че иска да я изненадаме и аз след дълго мислене успях. Купихме фотоапарат за моментни снимки с цял наръч аксесоари... Виковете ѝ от щастие стоплиха сърцето ми. Малката получи Къща за кукли, която се оказа доста интересна и за каката. Двете получиха по едни Лего, което ще им хареса. Голямата е фен на серията Ботаника и това беше вторият изблик на щастливи викове. Книги за голямата за подарък вече не купувам. Тя вече е завладяна от магията на четенето и постоянно си купува книги, които ѝ харесват. Засега купувам само за малката, дано и тя последва пътя на кака си.
Иначе моята съм я оставила сама да решава какво да прави през ваканцията. Мисля, че ѝ беше достатъчно натоварено, за да я тормозя и през ваканцията. Единствено ѝ казах да си избере от моята детска библиотека книга на български и да я прочете. За моя изненада зебра "Оливър Туист". Каза, че и харесва и добави, че ако не ѝ се сърдя после ще я прочете и на английска, за да не пропусне нещо от историята...
Като цяло единственият проблем през ваканцията е, че минава много бързо😂🎅🦌🍀

# 125
За моя изненада от всички подаръци най-голямо щастие предизвика едно синджирче за дънки за 2 лева от шейн 🥹

Кажете какво четат децата, че се чудя какво да купувам? След като изчете всичко на Риърдън и ‘Игрите на глада’, мина на Холи Блек. Сега се чудя какво друго да й предложа.  Класиката не върви за съжаление.

# 126
  • Варна
На моя му предложих “Призрака на Ляно Естакадо” 😁 Умира си за битки, оръжия, скривалища и т.н., реших, че може да му хареса. Първото, което направи, когато прочете първата глава, беше да построи Хелмърс Хоум в майнкрафт 😂😂😂

# 127
Моята вече сама си ходи в книжарница и си избира. Харесва фентъзи - магии, дракони, но харесва и Манга. Вкъщи вече не знам колко има. Тя ги гълта за отрицателно време, после си препрочита. В общи линии отказва да чете това, което аз предлагам. Затова я оставих сама да избере от моята библиотека. Радвам се, че се запозна с Дикенс. Надявам се да посегне и към други негови произведения, а и към други класици.

# 128
  • у дома

Тази поредица също "Дерек Ланди | Ozone.bg" https://www.ozone.bg/author-derek-landi/

# 129
  • София
У нас в момента се чете Богомил Райнов и инспектор Боев. “Войната на таралежите” чете скоро, преди това май “Дюн”.
За себе си планирам “Демон шосе” на Дерек Ланди, само да приключа “Буркани” тези дни.

# 130
"Войната на таралежите" я чете много отдавна. В техния клас имаше някаква инициатива на Асоциация Българска книга, нещо от сорта Известни личности четат на деца. Та тогава Деси Стоянова от бТВ чета на класа тази и книга и моята реши да си я прочете. Тя е малко инатлива и трудно може да я накараш нещо, а после трудно си признава, че ѝ харесва. Обаче ако друг ѝ го предложи е малко по-лесно.
Аз пък се разсейвам с леки романи като за ваканция. Открих от няколко месеца и Сторител и сега времето прекарано в кухнята е свързано със слушането на Роман....

# 131
  • shumen
"Войната на таралежите"и моя я чете и му хареса.
Гиги,и аз чета леки романи и открих сторител и понякога и аз така прекарвам времето в кухнята.

# 132
Моята дъщеря следи 15-на поредици и между тях си взима от библиотеката каквото си хареса.
Някои от поредиците, които следи: Деца на гората (тази май я завършиха), Царството на драконите, Сърцебиене (това е някакъв комикс), Последните деца на земята, Малки легенди (точно излезе нова книга от нея), Семейство Болд (тази е някаква по-забавна и лежерна, пак излезе нова книга наскоро), Полунощният час, Шапкарите, всички книги за Ванилия, Магическата аптека (и тази май я завършиха), Невърмур, Град на име съвършенство, Мастилен свят, Любов, захар и магия + още 4-5 поредици, които тя си ги следи.

# 133
Моята също много хареса първоначално "Последните деца на земята" обаче след 5 или 6 каза, че се е загубил чара на историята. Беше си набелязала още няколко поредици, но си остана само с първа книга. Иначе любими са ѝ "A tell of magic" - три книги до момента. И някаква за дракони, най че "Планината на драконите", около четири книги мисля до момента. Обаче ще и кажа и за другите посочени от теб поредици може нещо да ѝ хареса.

# 134
  • у дома

Тази също я препоръчвам.

Общи условия

Активация на акаунт