32-ро училище София

• 824
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте,мамчета,
детето ми учи в 32-ро училище и мислех да продължи там, но тази година сериозно се замислям да го махам. Някой учители доста избирателно гледат на децата, уж искат униформи, а почти никой не е с униформа и като се нарочат някое дете ( като моето), се почват забележки за тази униформа,а самата седах пред учището да видя,колко деца са с униформа. Ами от 100 деца,20 може и да има. А има един учител по математика ,който му хич не му пука,че тази година са НВО, (освен 2,3 момиченца) в часовете му е пълен хаос и си пише забележки за щяло и нещяло. Щом и на мен ми писна от него……. Не знам,какво да правя? Какво е вашето мнение?

# 1
За униформите трябва да дискутирате проблема с директора на училището и да се изясни в крайна сметка задължително ли е носенето на униформи или не. Ако училището се опитва да наложи такъв модел, редно е родителите също да ударят едно рамо и да натиснат децата от тяхна страна.

За математиката, какво точно се очаква от учителя в случая? Би трябвало на децата най-много да им пука, че са на НВО, нали тях ще ги изпитват и тяхното бъдеще зависи от това? Ако на тях им е все тая, а от учителя се очаква да е звероукротител и да им налее знанията въпреки всичко, няма да стане. Трябва реална подкрепа от родителите и от директора.

# 2
Ако само на децата и родителите трябва да им пука, че има НВО, а на учителя не, то той за какво точно е в училище? За униформите - снимайте отвън входа на училището с влизащи деца без униформи и при следваща забележка, касаеща униформата, го покажете и попитайте дали има някакво специално отношение към вашето дете и трябва ли да подадете жалба по случая?

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 15:16 от Bonikova

# 3
Ако само на децата и родителите трябва да им пука, че има НВО, а на учителя не, то той за какво точно е в училище? За униформите - снимайте отвън входа на училището с влизащи деца без униформи и при следваща забележка, касаеща униформата, го покажете и попитайте дали има някакво специално отношение към вашето дете и трябва ли да подадете жалба по случая?

Не е законно да снима децата без тяхно знание и съгласие и може да си изпати жестоко от такова нещо.

Питам отново - според теб какво трябва да направи учителя за НВО-то? Неговото задължение е да преподаде материала и да ги подготви, като същевременно няма право да ги санкционира по никакъв начин освен със забележка, а те очевидно не желаят да бъдат подготвени, защото не си дават сметка колко е важно това.

# 4
Ако искате да е по законов ред, то може да се подаде жалба до съда, който по съдебен ред да изиска записи от камери в училището, които да показват, че има деца без униформи. Също така твърдението може да се докаже и със свидетелски показания. В публикацията пише, че в часовете на учителя по математика е пълен хаос. Явно наистина не му пука, а и той е поредният, който разчита на това, че родителите ще запишат децата си на частни уроци и школи, за да ги подготвят по математика. А той кротко ще си получава заплатата.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 16:38 от Bonikova

# 5
  • София
Здравейте,мамчета,
детето ми учи в 32-ро училище и мислех да продължи там, но …. Не знам,какво да правя? Какво е вашето мнение?
В средата на 7-ми клас време за изясняване на отношения няма.  Моят съвет е :
Гответе детето си за НВО - и в къщи, и с допълнителни уроци/курсове. Изберете друго средно училище следващата година - сега е  подходящия момент да се откъснете от средата, към която сте развили непоносимост. Безмислено е да се влиза в конфликт, изгубеното времето за подготовка и похабените нерви никой не може да възстанови.

# 6
Аз до колкото знам не се носи изцяло униформата, а част от нея. Или само тениска или само горнище и т.н. Не знам как можете да видите дали децата са с униформа навън в студа докато са със зимно яке. В повечето случай под якето си носят тениската с логото или сличера. Като не желаете да има детето забележка просто му облечете униформата. Ако я носи никой няма да му пише забележка. Колкото до учителя той не е звероукротител. Масово децата унижават учителите. Как по точно си представяте един учител да усмири 30 невъзпитани деца. Да, не всички са такива, но във всеки клас има деца с нулево възпитание. Човекът няма как за 40 мин да предаде урока и да усмири всяко проблемно дете. Като искате дисциплина се борете за по-малобройни класове или пък да бъдат изключени проблемите деца. Това не зависи от учителя, а от образователната система.

# 7
Този учител, щом не е звероукротител и не може да обучава, защо стои в училище и получава заплата?

# 8
А учениците, които не желаят да учат, не спазват правилата и пречат на учебния процес защо ходят на училище? Ако на ученик не му се учи защо майка му го води на училище само да пречи?  Всяка майка иска вишист, а децата ги мързи да гледат. Докато в образователната система има ученици, който нямат място в училище ще има и такива учители.

# 9
Учениците ходят на училище, защото образованието е задължително. За учителите не е задължително - те сами избират своята професия и ако не могат да се справят, не е необходимо да я практикуват.

# 10
Възпитанието идва преди образованието. За жалост много родители нямат време и желание да възпитават децата си и разчитат, че училището ще свърши тая работа вместо тях, докато същевременно ги образова.

# 11
Сега пък родителите ли трябва да са виновни за това, че учителят не може да преподава? Спокойно, те са свикнали, че за обучението на децата си трябва да разчитат предимно на частни уроци, но не и на високото "педагогично" отношение и професионална "компетентност" на учителите в училище. Те, учителите, не са учили педагогика и не трябва да умеят да работят с деца.

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 01:48 от Bonikova

# 12
Не са виновни, че учителят не може да преподава, а че не са си възпитали децата и той отнася последствията от това и не може да си върши работата. Да, има некадърни учители, но далеч не всички са такива. Частните уроци пак се водят от учители, но там играят пари, децата са сами и има повече натиск върху тях от страна на родителите.

# 13
Бихте ли споделили впечатленията си от училището иначе? За първи клас става дума. Всяка актуална информация ще ми бъде от полза.

# 14
За униформите трябва да дискутирате проблема с директора на училището и да се изясни в крайна сметка задължително ли е носенето на униформи или не. Ако училището се опитва да наложи такъв модел, редно е родителите също да ударят едно рамо и да натиснат децата от тяхна страна.

За математиката, какво точно се очаква от учителя в случая? Би трябвало на децата най-много да им пука, че са на НВО, нали тях ще ги изпитват и тяхното бъдеще зависи от това? Ако на тях им е все тая, а от учителя се очаква да е звероукротител и да им налее знанията въпреки всичко, няма да стане. Трябва реална подкрепа от родителите и от директора.

Относно униформите: всички родители на родителската скочиха, че се изискват в училище,но не се контролира,дали ги носят,а ние си ги плащаме и когато се пише забележки да е на всички. А когато ги видях,бях с класната и зам. директорката на входа и нямаше нужда да доказвам аз на никой нищо. Също така нямам нищо против да се насят, но няма как да мотивирам детето си да ги облече,а и то веднага ме оборва,че никой не ги носи и е така.
Относно учителя: аз не смятам,че детето ми е звяр,че да има нужда от звероукротител. Смятам,че учитела е педагог и трябва да се държи,като такъв,а не в часовете му да се крещи,гримира,а той да си обяснява 3,4 момиченца и хич да не му пука. Нарочил си е няколко деца и те са нон стоп със забележки за абсолютни глупости. И директорката е уведомена,разбира се,а аз все още се старая да запазя добрия тон за да са всички добре. И мила госпожо,това са деца-тинейдъри,едни свити,които той трябва да ги социализира,други темпераментни, които трябва да ги сложи на място по правилния начин. Деца различни,а той е педагога и няма да стане само родителите да си наказваме децата,а той да им позволява да си правят каквото искат в час,да им говори на “тоя няма да му отоворя”,тая да не се обажда”. Не знам за какви зверове ми говорите изобщо,но това не е педагог и да, добре,че мога да си позволя частни уроци,иначе на “тоя” ли да разчитам? Ами,ако му дойде на”тоя” едно дете със специални нужди,какво ще прави?

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 20:47 от LADLAD

Общи условия

Активация на акаунт