Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 34 536
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
Влияят, да.
По твое описание има явен проблем. Обясняваш ли си с нещо появата на това течение? Полов контакт, връзка с менструация, боледуване, настинка, нещо изобщо като фактор?
Защо изобщо изписаха Ципрофлоксацин?
Докторката влагалищен секрет ли взе или и цервикален?
И за хламидия трябва да те проверят. Особено щом не се изолира нещо масово в урина и секрет. Да, има разни единични неща, но на тая база не знам дали е добра идея да пиеш или слагаш нещо за тях, да не предобриш нещата. Става кекава история и лекуваш едно, лепваш друго.

# 46
Ами аз си го обяснявам със спад в имунитета, застудяване.. Забелязвам че ми се обостря състоянието при течение , климатик,много е странно. Съмнява ме или Уреаплазма или Стафилококи. При изследването Фемофлор ми излезе Стафилококи 10 на 4.8 . Според гинеколозите не подлежи на лечение. Нямам Хламидия. Два пъти пусках цервикален за уреаплазми пак нищо . Пусках също урина в Геника уреаплазма микоплазми. Имам чувството че там нещо не са уловили. Пред цялото време обаче съм пила различни добавки червени боровинки, Д маноза. Лекарите казват че това не влияело на изследванията. Тотално се обърках вече. Попринцип имам Стафилококи ауреус в гърлен секрет, не знам дали това може някак да се е предали във влагалището. Имам съмнение и за уреаплазма в гърлен секрет , заради целувка. Още не съм се изследвала.

# 47
На ЛС, че дълго стана разчитането.

# 48
Благодаря за съвета за проследяването! За пулса нищо не са ми изписали. Стойностите,които и в къщи меря са от 95 до 110.

# 49
Ако ще пускаш антитела, пусни си и двата вида - ТАТ и МАТ, едните може да са в норма а другите да не са... също така е хубаво да се провериш за дефицити на витамини - желязо, В12 и Д.

# 50
Здравейте! Резултатите са на дете на 6 години и са погледнати от педиатър. Обяснено ми бе, че всичко е наред, но не ми стана ясно защо са високите стойности на показателите при диференциалното броене на левкоцитите. Детето е с кашлица, която не отшумява повече от един месец, затова са пуснати изследванията. Ще бъда благодарна ако някой може да ми разясни повече.

# 51
Здравейте,

И аз да питам за едно детенце - 4 г. Вдигна 39 температура, сваляме я, но после тя пак се вдига. Лекарката каза, че гърлото е зачервено, но без налепи. Детето няма никакви оплаквания освен температурата. Тестът за Ковид и грип е отрицателен. Лекарката не вдига телефона и сме много притеснени. Трябва ли антибиотик и какъв? Благодаря предварително!
СУЕ е 25, а CRP е 18

# 52
Повишените левкоцити и неутрофили говорят за бактериална инфекция, макар ЦРП все още да е сравнително ниско. На кой ден от разболяването са направени? Стрептококов тест правен ли е?

# 53
Повишените левкоцити и неутрофили говорят за бактериална инфекция, макар ЦРП все още да е сравнително ниско. На кой ден от разболяването са направени? Стрептококов тест правен ли е?
На 25 късно вечерта вдигна температурата, а изследванията са направени на 27 в 9 сутринта. Значи почти 2 дни. Сега пак вдигна 39.5. Нищо друго й няма - игрива е, казва, че нищо не я боли Sad Бактериална инфекция значи антибиотик, нали? Стрептококов тест не е правен. С натривка от гърлото ли се прави?

# 54
Да, но има и бързи тестове - би трябвало и в аптеките да има за домашно тестване.
Ако и утре няма подобрение, в понеделник отидете за контролни изследвания и нов преглед.
Иначе да - бактериалната инфекция се лекува с антибиотици. Има почитатели на всякакви алтернативни методи, но аз съм от старата школа. Разбира се, далеч не препоръчвам антибиотици за щяло и нещяло, а когато се налага. Проблемът с антибиотичната резистентност ще ни споходи съвсем скоро, независимо от трето (или дори четвърто) поколение антибиотици, които се произвеждат. Множество и от вътреболничните инфекции са крайно неподатливи дори на меропенем, което тепърва ще се превръща в голям проблем. Отклоних се от темата 😃

# 55
Благодаря the doors! Аз не си падам по алтернативните методи също, но ми се щеше да избегнем антибиотика. Чух се с ЛЛ и каза Сумамед 3 дни по 5 мл дневно (тя е 16 кг) и както Вие казахте - бактериална инфекция. Въпреки че е Сумамед Форте суспензия, как само за 3 дни ще й мине?!:rolling_eyes:

# 56
За 4-годиштото момиченце само с температура и раздвижена кръвна картина съветвам да пуснете урина.
 Не разбирам защо това хем е супер очевидно, че само повишена температура насочва към съмнения за уроинфекция,  хем масово не се пуска.
 Преди 2 години 4месечната ни дъщеря вдигна рязко от нищото висока температура.  Двама педиатри- в спешното на пирогов, а в последствие и личния педиатър не успяха да се сетят да ни насочат към изследване на урина, при отрицателни тестове за ковид и грип и никаква др. Симптоматика. Ние на своя глава пуснахме и се оказа това.
Не казвам, че при вас е същото,  но го имайте предвид и занапред Simple Smile

# 57
Дамата е писала, че детето е с червено гърло. На 4 години вече децата са вербални, тъй че при ИПП обикновено могат да си кажат, че ги боли/пари като пишкат, или имат болки в коремчето/кръста. При по-малки деца и бебета, особено все още на памперс, температура без други видими признаци, ВИНАГИ трябва да води и до пускане на урина с кръвните изследвания. Но при ИПП ЦРП-то щеше да е тройно, поне.

# 58
Здравейте, извинете, че съм Ви подвела, скрийншотът не показва СУЕ, ЦРП и урина и затова първите две ги дописах, урината е добре. Lola92, благодаря за наблюдението, надявам се при Вас нещата вече да са добре, но сте права,  урина и ЦРП ние си пуснахме на своя глава, явно за лекарите не са от първостепенно значение. Мен ме ядосва, че при ЛЛ, допълнителено здравно осигуряване и т.н. трябва да разчитам на познати със сходни проблеми и на Вас, за да се изкажете по-адекватно затова бактериална инфекция ли е, или вирус. Anguished А за Сумамед така предписан някакви мнения? Имам и 7-годишно момче, трябва ли нещо да се пази от сестра си? Ама то вече свършен факт Sad

# 59
Моля за мнение ,става въпрос за баща ми на 64г 😔

Общи условия

Активация на акаунт