Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 34 529
  • 754
  •   1
Отговори
# 30
Бихте ли коментирали ? Поводът са леко подути лимфни възли в областта на гушата . Правени са около 2 седмици след боледуване с гърло .

# 31
Здравейте,как бихте коментирали тези резултати? Причината за изследването е високо кръвно

# 32
Имате автоимунен тиреоидит на Хашимото, това показват завишените антитела. Относно работата на самата жлеза, прилична е функцията, въпреки че се вижда вече, че тръгва една лека хипофункция и в предвид атаката на антителата ще се задълбочи във времето. Не мисля, че кръвното е от това, но не мога да съм сигурна разбира се.

# 33
Здравейте Честита Коледа! Вчера с детето бяхме до лабораторията и днес получих резултатите.Трябва ли да се притеснявам?

# 34
По какъв повод са правени, има ли някакви симптоми? Принципно няма нещо притеснително, хемоглобина е по към долната граница, може да проверите евентуално желязото как е. Иначе завишените тромбоцити може да са от недостатъчен прием на вода, понякога при желязодефицитна анемия също се повишават, ако има някаква инфекция/възпаление в организма също, левкоцитите и те отиват към горна граница, те също реагират при инфекция/възпаление. Болно ли е детето?

# 35
Здравейте, имам парене след уриниране , воднисто вагинално течение и чувство за недоизпразнен мехур. Възможно ли е да е причинено от Стафилококи във влагалището?

# 36
  • Бургас
Здравейте, след LEEP процедура от CIN 2-3 съм CIN 1, мога ли да правя опити за бебе и според Вас има ли място за притеснение от резултата?

# 37
По какъв повод са правени, има ли някакви симптоми? Принципно няма нещо притеснително, хемоглобина е по към долната граница, може да проверите евентуално желязото как е. Иначе завишените тромбоцити може да са от недостатъчен прием на вода, понякога при желязодефицитна анемия също се повишават, ако има някаква инфекция/възпаление в организма също, левкоцитите и те отиват към горна граница, те също реагират при инфекция/възпаление. Болно ли е детето?
Не се е оплаквала от нещо.А и температура няма.

# 38
Здравейте, може ли някой да ми помогне с разчитане на резултати от микробиология. Какво ще рече единични левкоцити? Благодаря!

# 39
Нормална находка.

# 40
А за тази ?

# 41
Здравейте! За първи път правя изследване на хормони на щитовидна жлеза. Насочването е от кардиолог поради учестен пулс. Жена 33г.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 17:37 от Katq1234

# 42
При хиперфункция, т.е. повишена функция на жлезата има учестен пулс. При това състояние Т4 и Т3 са над норма, а ТСХ е под норма. В твоя случай само Т4 е над норма и то съвсем малко, т.е. не може да се каже, че има типична хиперфункция, но вероятно от това е сърцебиенето.

# 43
Имай предвид, че какъвто и фитопрепарат да пиеш сега, то ще повлияе на стерилното изследване на урината. Просто да се вземе предвид. Ако си решила да пиеш Неоринал, спомени на доктора.
Урината пускаш 2 седмици след Нитроксолина. Сутрешен тоалет (аз се измивам с интимен гел, но някои с вода само), най-добре в клек поза в банята да пуснеш малко урина и събираш в контейнера средна порция урина, без да прекъсваш струята. Носиш възможно най-скоро в лаборатория.
Най-добре да не си ходила по малка нужда около 8 часа, но ако не издържаш поне 4-5 да има.
Находките в микробиологията не подлежат на лечение, поне на този етсп. Малко коки и спори, но си остава съмнение за теб.
Явно търсиш гинекологична причина за уринарната ифекция. Разбираемо е. Но след тоя Нитроксолин не ме учудва ни паренето, ни находките. На много хора помага, на мен играта ми разказа.
И пробвай щипка сода във вода. Пий и сутрин, пий и вечер. Чисти урината. И пий и фитопрепарати. БЕЗ червена боровинка.

Katq, може и да е започнал автоимунен процес. Проследи се. Тоест може да провериш пак хормони след 2 седмици и пусни и AntiTPO (MAT).
Изписаха ли нещо за пулса, да не стоиш така? Колко ти е?

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 21:02 от Merelenda

# 44
Много благодаря за изчерпателния отговор !Значи Неоренал и всички билкови препарати влияят на стерилната урина? Не съм сигурна гинекологичен проблем ли е или проблем с пикочните пътища,защото всичко започна с много обилно вагинално воднисто течение в много големи количества. Вече съм много отчаяна, имам чувството че просто не ми се засичат бактериите. Не мога да спя добре .. ало ги спра ужас е.

Общи условия

Активация на акаунт