Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 34 573
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Хубаво е да ограничите, сладкото, тестото и мазното, аз бях с почти същите стойности

# 76
Така и така са ви тровили с глюкоза, поне и инсулина да ви бяха изследвали. Глюкозата ви е в норма.

# 77
Здравейте,Жена на 40 г съм, диагностицирана с Хашимото и хипофункция на щитовидната жлеза от 2 год.От 6 месеца приемам еутирокс 75 мг и хормоните ми влезнаха в норма, но продължавам да изпитвам следните симптоми - липса на всякаква енергия, постоянна ленивост и желание за сън.Постоянно ми се спи, толкова много, че треперя докато не си легна.Трудно изкарвам деня.Освен това получавам и световъртеж, много ниско , лошо настроение и нервност .Косата ми пада или по точно се къса, а ноктите буквално се рушат( не се чупят, а всякаш се разпадат ).Тези симптоми започнаха след като родих и спрях да кърмя (преди около 4 год )Почти около година приемам вит Д ( 3000 is на ден ).
Не консумирам никакво месо ( само при мисълта и ми прилошава) , но консумирам всякакви други животински продукти ( мляко , яйца и т.н ). Имам обилен цикъл.Според вас, нужно ли е допълнителен прием на желязо и вит.Б12 ?

# 78
Да, нужно е според мен! Вит. Д спиран ли е преди изследването? Изследвали ли сте инсулин и кр.захар?

# 79
Спрях вит.Д три дни преди това, просто забравих да го спра по- рано. Изследвания инсулин , но април месец, не сега.

# 80
Значи резултата на Д не е реален и е още по-нисък. Какъв препарат вземате?
Ами като сте правили обременяване, е трябвало и инсулина да е трикратен, винаги се правят и двете...само са ви натоварили организма, обикновено проблема тръгва първо от инсулина. Тази последната захар е доста ниска, което навежда на висок инсулин. Често проблема не се вижда при сутрешния а след обременяване.

# 81
То и втората КЗахар е ниска... след прием на такова количесво глюкоза първо се вдига, а после се връща на първоначални нива... Ако са спазени условията да няма движение между измерванията, то Инсулина би трябвало да е доста висок, че да я свали така Thinking

# 82
Приемам спрей Д+К Better you ( 3 вп.на ден ).
Мисля , че спазих правилото за недвижение- не съм напускала лабораторията, през цялото време седях на стол, ставах само за пробата.Когато изпих глюкозата, се почувствах като замяна, щях да заспя на стола.

# 83

Момичета, на 36г. Бременна в 25г.с, без фамилна обремененост и оплаквания към този момент

# 84
С хипофункция си, отиди на ендокринолог да ти изпише хормон, да има достатъчно щитовидни хормони е много важно за бебето.

# 85
Здравейте, може ли разчитане на тези резултати от микробиология?

# 86
С хипофункция си, отиди на ендокринолог да ти изпише хормон, да има достатъчно щитовидни хормони е много важно за бебето.

Да, по назначение на лекар съм пуснала, в петък съм на вторичен и коментар отностно резултати при ендокринолога.
Благодаря ви.

# 87
Здравейте, това са резултатите на дъщеря ми, на шест месеца е. Има ли нещо притеснително? На доктор сме на 17.12

# 88
Здравейте! Бременна съм в 22г.с.
Прикачвам изследвания от:
08.11 (по мнение на АГ са нормални)
08.01 (на преглед съм в идния понеделник и реших да се консултирам набързо тук)
Надявам се някой с познания да даде съвет тези показатели индикират ли нещо притеснително?
Не съм боледувала от нищо през бременността (настинка, вирус, грип, да са ме болели очите,  бъбреци, единствено носа ми сутрин понякога има кървави нишки като издухам), а микробиологията ми през ноември също беше отлична. Благодаря предварително!

# 89
Левкоцитите при бременните често са малко завишени.
Витамин В12 е нисък, трябва да е над 500-600 за възрастни, а при бременност си е доста важен за развитието така, че моя съвет е да си вземете, но форма минаваща през лигавица - спрей, подезични таблетки, както и форма - метилкобаламин или хидрокси, но не и най-обикновените от аптеката цианкобаламин.

Общи условия

Активация на акаунт