Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 35 302
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
Краят на коментара е напълно излишен и даже обиден.... Жената е млада майка и е нормално да се притеснява за бебето си. Също така, тя затова пита тук, защото не знае тези неща незначителни ли са или не...и трябва ли да се притеснява или не.
Съжалявам, просто ми се стори абсурден въпроса “кажете кои стойности са нормални” след като си пише на самите резултати кое е нормално и кое не. Не е полезно за здравето и психиката на човек да се притеснява за една стойност, увеличена с 4%, на фона на това всичко друго в изследванията да е перфектно. Има разлика в това да си загрижен, и това да се притесняваш.

# 106
Краят на коментара е напълно излишен и даже обиден.... Жената е млада майка и е нормално да се притеснява за бебето си. Също така, тя затова пита тук, защото не знае тези неща незначителни ли са или не...и трябва ли да се притеснява или не.
Съжалявам, просто ми се стори абсурден въпроса “кажете кои стойности са нормални” след като си пише на самите резултати кое е нормално и кое не. Не е полезно за здравето и психиката на човек да се притеснява за една стойност, увеличена с 4%, на фона на това всичко друго в изследванията да е перфектно. Има разлика в това да си загрижен, и това да се притесняваш.

Когато става въпрос за детето ти загриженост и притеснение са взаимно заменяеми . Както казах , благодаря за коментара и отделеното време , но понякога даже и да сте компетента , по- добре подменете поста !

# 107
Аз не виждам никакъв проблем в изследванията на това дете. Щом само МСНС има незначително отклонение.

# 108
Здравейте.Някой би ли могъл да помогне с разчитане на изследвания на жена на 38 г.Виждат се високи стойности,дали има нещо много обезпокоително? Или към какъв специалист да се насочим?

# 109
Здравейте.Някой би ли могъл да помогне с разчитане на изследвания на жена на 38 г.Виждат се високи стойности,дали има нещо много обезпокоително? Или към какъв специалист да се насочим?

Ако няма симптоми, най-вероятно нищо ѝ няма. Все пак възможно е да има някаква вирусна или бактериална инфекция, но високите лимфоцити не са специфични за конкретно заболяване.

# 110
Напротив. Повишени са левкоцитите също така, което е абсолютен маркер за възпалителен процес в организма.
Някакви оплаквания има ли жената? По какъв повод са пускани?

# 111
Напротив. Повишени са левкоцитите също така, което е абсолютен маркер за възпалителен процес в организма.
Някакви оплаквания има ли жената? По какъв повод са пускани?
По повод болки в долната част на корема ниско долу и в кръста.Не са постоянни (през няколко дена)Съмнение за пясък в бъбреците.

# 112
Резултатите на чинка ми, която е на 43 години . Два неуспешни опита за инвитро, правени са четири дни преди МЦ. PRL - пролактин, OESTR - естрадиол, TESTO - тестостерон.
Като допълвам има и TSH -1.97.

# 113
Резултатите на чинка ми, която е на 43 години . Два неуспешни опита за инвитро, правени са четири дни преди МЦ. PRL - пролактин, OESTR - естрадиол, TESTO - тестостерон.
Като допълвам има и TSH -1.97.

Нормални са изследванията.

# 114
Тези изследвания не се правят 4 дни преди цикъл, а на 3-ти ден от цикъл (LH и FSH), а прогестерон след овулация. Тогава стойностите са най-показателни за това как работят яйчниците. От показното може да се интерпретира само пролактина и тестостерона, които са ок. Да кажем, че и естрогена.

# 115

Прати ми и тези, които би трябвало да са на трети ден.

# 116
Хормоналните резултати най-добре се тълкуват от Денис в нейната тема (подфорум репродуктивни), на мен FSH ми се струва малко завишен - може да е от годините вече,  антимюлера също. Останалите са добре.

# 117
Здравейте.
Моля за мнение за резултатите на тези изследвания

# 118
Какви са оплакванията?
Кръвната картина е като на болен човек, леко обезводнен. Със сигурност е бактериално и трябва да се лекува, надявам се вече?
GGT е повишено, приемат ли се постоянно някакви лекарства за хронично заболяване? Или как е жлъчката?
Снимката е като за не особено сериозен бронхит, тъкмо изкаран или активен такъв в момента.
Ехото на гърдите е ок, вкалцяването не е онкологично. Какво каза преглеждащия?

# 119
Оплакванията са повишена температура, отпадналост, липса на апетит.
Приемат се постоянно лекарства за диабет, кръвно и сърце.
Жлъчката е извадена.
Назначени са изследвания за бактерии в стомаха и преглед при гасто.
Тези изследвания след лечение с антибиотик за настилка/вирус.
Какви са оплакванията?
Кръвната картина е като на болен човек, леко обезводнен. Със сигурност е бактериално и трябва да се лекува, надявам се вече?
GGT е повишено, приемат ли се постоянно някакви лекарства за хронично заболяване? Или как е жлъчката?
Снимката е като за не особено сериозен бронхит, тъкмо изкаран или активен такъв в момента.
Ехото на гърдите е ок, вкалцяването не е онкологично. Какво каза преглеждащия?

Общи условия

Активация на акаунт