Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 35 394
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, моля за помощ за разчитането на тези резултати. Пускани са на 3ти ден менструация, преди взимането на кръв бях 10-15 минути в покой заради пролактина. Притесняват ме завишените стойности на Б12 и фолиевата. От хормоните като цяло не разбирам дали са ок.

# 496
Вземаш ли/вземала ли си скоро някакви витамини?

# 497
До преди седмица пиех Б12, фолиевата не съм я спирала преди теста.

# 498
Може ли малко помощ за моите резултати, бременна съм в 36г.с

с

# 499
Здравейте на всички.
Това са резултатите на малкия които е на 4 години.
Излезнали са резултатите от изследванията.
Единственото не  е готов резултата да Видим към какъв антибиотик е чувствителна бактерията.
Вече незнам .
При всички случаи ще го отпиша от градината.
От Октомври месец боледува.
Сега сме почти края на Март месец.
Това продължава вече половин година едно след друго.
От 22 ри Февруари си е вкъщи болен .
Днес сме 22 Март.
Що за градини са това допускат болни деца да посещават и разболяват здравите.
Щом едно дете е болно а ми да се лекува във вкъщи.
Нямам нищо против децата но мъката е голяма до като го излекуваш се мъчи не само майката но и самото дете.
12 дни е пил антибиотик От последния ден на Февруари до 11 ти Март.
И от Края на Януари 10 дни включително и Февруари месец.
Вече много ми става с тези антибиотици..
Аз искам да попитам следното.
Дали личната лекарка пак ще му изпише  антибиотик през устата или само антибиотични капки.
Според вас за тази бактерия трябва ли отново да пие Антибиотик през устата.

# 500
  • Пловдив
Какъв АБ е пил ?
Ако няма изразена симптоматика изчакайте антибиограмата и изберете капки - например Моксифлоксацин или левото виждам че ги има стига да са чувствителни.

# 501
Какъв АБ е пил ?
Ако няма изразена симптоматика изчакайте антибиограмата и изберете капки - например Моксифлоксацин или левото виждам че ги има стига да са чувствителни.

От 28 ми Февруари до 11 Март е пил Панцеф х 8 мл на 24 часа.
Февруари пуснах ме пак носен и гърлен секрет.
Като гърлен секрет беше чист.
А носния секрет
Това са резултатите му от Февруари месец.
Сега има само едната бактерия.

# 502

В този случай резултатите са нереални и не носят никаква информация, само сте си дали парите. В лабораторията не питаха ли дали не пиете?
Всякакви витамини и минерали се изследват след поне 10-14 дни спиране преди изследването.  За В12 даже се изискват 30-40 дни.

# 503
  • Пловдив
С Панцефа сте се отървали от моракселата , но не и от пневмокока.
Има вероятност антибиограмата която чакате да е със същата чувствителност като тази от февруари , а това не е хубаво , защото S.pneumoniae е много резистентен.
Учудвам се , че не виждам хлорамфеникол в АБ , а са заложели антибиотици от тежката кавалерия за носен секрет на амбулаторен пациент.
Изчакайте антибиограмата за да видите чувствителността на антибиотиците.

# 504
С Панцефа сте се отървали от моракселата , но не и от пневмокока.
Има вероятност антибиограмата която чакате да е със същата чувствителност като тази от февруари , а това не е хубаво , защото S.pneumoniae е много резистентен.
Учудвам се , че не виждам хлорамфеникол в АБ , а са заложели антибиотици от тежката кавалерия за носен секрет на амбулаторен пациент.
Изчакайте антибиограмата за да видите чувствителността на антибиотиците.
Диди  какво да кажа.
Вече ми писна със това негово боледуване.

# 505
  • Б
Какво мислите за тези изследвания? Девойката е на 20 години.

# 506
А според вас хормоните в норма ли са?

В този случай резултатите са нереални и не носят никаква информация, само сте си дали парите. В лабораторията не питаха ли дали не пиете?
Всякакви витамини и минерали се изследват след поне 10-14 дни спиране преди изследването.  За В12 даже се изискват 30-40 дни.

# 507

Прикачвам резултати от тази сутрин.  Бях много притеснена и не знам дали това изобщо играе някаква роля ,но споделям за всеки случай. 
Преди време бях правила обременяване с глюкоза и показаха предиабетно състояние.  Тежа около 48 кг .
Обременяване няма да правя скоро пак тъй като не желая да причинявам това на тялото си скоро отново. 
Храня се нисковъглехидратно.  Бяла и каквато и да е захар не пипам . Ям с подсладители.  Ако е хляб ..то винаги е пълнозърнест .
Стресът и недоспиването са ми в повече ,но до колко пък това може да е фактор не знам. 

Моля за мнение.

# 508
  • Варна
Не може да се каже кой знае какво. Този инсулин на гладно е висок по принцип, но не нещо фрапантно чак. КЗ на гладно също е висока, но не биха я определили като диабетна все още. Предвид гликирания хемоглобин (нисък) вероятно имате ИР и след хранене инсулинът е висок, което намалява много КЗ, тя пада и съоветно гликираният (показва всички стойности на КЗ за последните 3 месеца) е нисък - защото има и високи (на гладно) и ниски (след храна заради високия инсулин) стойности. Нещо в режима и начина на живот не е ок. Но все пак трябва да се види при обременяването (и предишното е ок, за да правите промени и вече да следите по КЗ и инсулин прогреса).

# 509
Здравейте, бременна съм в почти 20седм и напоследък започнах да усещам леко придърпване в кръста/бъбреците и струята ми на пишкане стана значително малка... от време на време се появявя и болка, пуснах изследвания и излезе белтък и кристали пикочна киселина. Излючихме преекламсия, нямам отоци, нямам главоболие, кръвното ми е супер и съм си правила тест и рискът беше 1:20 000. АГ ме посъветва да посетя първо нефролог, което направих и той не видя нищо притеснително преглеждайки ме. И двамата ми казаха да пусна стерилна урина, което направих, но докато чакам резултата без лечение само се притеснявям.... имам усещане, че е цистит, но ще се радвам да чуя и вашите предположения...

Преди по-малко от месец пусках ПКК и урина и всичко беше наред.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 16:49 от P1994

Общи условия

Активация на акаунт