Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 35 353
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте.
Готов е  резултата от носния секрет и антибиограмата.
Остава гърлен секрет който още не е готов.

# 601
Здравейте.
Готов е  резултата от носния секрет и антибиограмата.
Остава гърлен секрет който още не е готов.
Ако имате оплаквания, можете да се лекувате с някой от антибиотицитe, маркирани с S. Горните 2 са само инжекционни, долните 2 ги има на таблетки.

# 602

Здравейте, много ме притеснява завишаването на 60та минута. Много ли е лошо?

# 603
Здравейте.
Излезе резултата от носния секрет
Направих комбиниран тест за ковид и грип отрицателен е.
Много ме притеснява резултатите.
Някои дали се е борил със тези бактерии.
И как се е лекувал.
На лекар съм във Вторник.
Весели празници.

# 604

Здравейте, много ме притеснява завишаването на 60та минута. Много ли е лошо?
Кое му е завишеното? Нормално да се повиши кръвната захар след като издумкаш 100 грама глюкоза. Работата на инсулина е да я свали, както и е станало.
Здравейте.
Излезе резултата от носния секрет
Направих комбиниран тест за ковид и грип отрицателен е.
Много ме притеснява резултатите.
Някои дали се е борил със тези бактерии.
И как се е лекувал.
На лекар съм във Вторник.
Весели празници.
Какво точно е много притеснително? То си пише с какво се лекуват, по-нагоре и аз написах.

# 605
Здравейте искам да попитам има ли нещо притеснително в тези резултати .Става въпрос за дете на 2 години

# 606
Здравейте искам да попитам има ли нещо притеснително в тези резултати .Става въпрос за дете на 2 години

Чак притеснително не, но може да има някакъв алергичен процес.

# 607
Здравейте! Някой може ли да даде мнение за тези ужасно високи резултати на дете на две години и половина? Днес вдигна Т 39,5 и веднага посетихме педиатър (който в момента не ми отговаря) и направихме тези изследвания. Винаги когато е болно детето резултатите са разбъркани и с ЦРП над нормата, но такива стойности не съм виждала и то с ЦРП в норма… Преди 2 седмици също беше болно, но не с такива резултати, дори левкоцитите бяха в норма… Звънях и в лабораторията където казаха, че са пускали няколко пъти кръвта и е все така висока, тоест не е грешка. Много съм притеснена да не е някоя страшна болест…

# 608
Какви са оплакванията на детето? Урината готова ли е?Днес рязко вдигна 39.5 или предишни дни също е имало някакви неразположения? Изследванията с изключение на CRP говорят за много сериозна бактериална инфекция, по-скоро за венозен антибиотик, отколкото за нещо през уста. И то в спешен порядък. Отивайте някъде за прием. Или поне за повторни изследвания в друга лаборатория. Но аз не бих се мотала, събирам багажа и към болница. Пишете после какво е станало.

# 609
Няма други симптоми за момента, само температурата, която е от тази сутрин/обяд (беше си на градина и от там ми се обадиха), тоест рязко се е вдигнала тази Т…
На 13.04 беше болна отново с 39,5, болки в гърлото, кашлица и лека хрема, но премина за 4-5 дни. АБ не е пила тогава, правихме изследвания през 48 часа, които се подобряваха и стойностите изобщо не бяха такива…
Ще приложа и старите изследвания от 14.04 и 16.04, но те не знам дали имат общо с настоящото състояние.
Скрит текст:
14.04.

16.04.
[spoiler/]

# 610
Здравейте!
При профилактични изследвания се оказа, че има стойности, които са извън референтните.Имам леки болки в кръста понякога, но не съм предполагала, че може да са бъбреци.Записала съм час за лекар за другата седмица, но ми е малко притеснено - ще се радвам, ако можете да ми помогнете с разчитането 🙂

# 611
Aneliakad Спокойно, щом не сте със силни болки, проблемът не е чак толкова сериозен. Така като гледам, или са камъни в бъбреците, или някаква инфекция.

# 612
Darling, излезе ли урината?

# 613
Здравейте,
Може ли да дадете мнение за тези изследвания?
Има ли инсулинова резистентност и проблеми с щитовидната жлеза?
А високи триглицериди на какво може да се дължат?

# 614
С функцията на щитовидната не, но е хубаво да се следите пак във времето, че едните антитела са над средата на границата. Иначе инсулинът е висок за мен, в нормалните лаборатории границата е до 10, а иначе е хубаво да е до 5-6 сутрин на гладно.

Общи условия

Активация на акаунт