Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 35 349
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Не, не успяхме да вземем днес в работното време на лабораторията… много трудно ни се получава с урината винаги. Утре ще занесем.

Darling, излезе ли урината?

# 616
  • Пловдив

Може ли малко коментар...
Благодаря.

# 617
Здравейте! Някой може ли да даде мнение за тези ужасно високи резултати на дете на две години и половина? Днес вдигна Т 39,5 и веднага посетихме педиатър (който в момента не ми отговаря) и направихме тези изследвания. Винаги когато е болно детето резултатите са разбъркани и с ЦРП над нормата, но такива стойности не съм виждала и то с ЦРП в норма… Преди 2 седмици също беше болно, но не с такива резултати, дори левкоцитите бяха в норма… Звънях и в лабораторията където казаха, че са пускали няколко пъти кръвта и е все така висока, тоест не е грешка. Много съм притеснена да не е някоя страшна болест…

Лекува ли се вече с антибиотик? Температурата, левкоцитозата и неутрофилията подсказват за сериозна бактериална инфекция. Ако след курса с антибиотик не се оправят нещата, тогава вече може да минава мисълта за нещо по-страшно, недай си боже.

Здравейте,
Може ли да дадете мнение за тези изследвания?
Има ли инсулинова резистентност и проблеми с щитовидната жлеза?
А високи триглицериди на какво може да се дължат?

Триглицеридите са покъртителни, пуснете си пълен липиден профил, вероятно имате проблем с липидната обмяна, може да е генетично или да е поради нездравословен начин на живот. Другото изглежда окей.

Може ли малко коментар...
Благодаря.
Всичко е наред.

# 618
Med123, да, започнахме антибиотик. Междувременно все пак пуснах изследвания в още една лаборатория, от които някои резултати се припокриват, други са съвсем различни… защо се получава така?
Иначе свалихме Т още по обяд и от тогава не е вдигала…

Като цяло някой срещал ли е такива високи стойности и то без повишено ЦРП при инфекция?

Прилагам изследванията и от другата лаборатория (за съжаление са без ЦРП и СУЕ, защото лабораторията извършваше само ПКК толкова късно):

# 619
Med123, да, започнахме антибиотик. Междувременно все пак пуснах изследвания в още една лаборатория, от които някои резултати се припокриват, други са съвсем различни… защо се получава така?
Иначе свалихме Т още по обяд и от тогава не е вдигала…

Като цяло някой срещал ли е такива високи стойности и то без повишено ЦРП при инфекция?

Прилагам изследванията и от другата лаборатория (за съжаление са без ЦРП и СУЕ, защото лабораторията извършваше само ПКК толкова късно):

Може и да е лабораторна грешка. То единствено тромбоцитите виждам да са съвсем различни. В рамките на един ден няма как от 500 да станат 200 без някакво сериозно кървене, а хемоглобина не е мръднал.

Като цяло, има малък шанс, без да искам да ви плаша, ако има бласти (незрели лимфоидни клетки), това да интерферира върху машинното броене на тромбоцитите, поради подобният им размер.

Мисля, че ще е добре да се консултирате с хематолог. Автоматизираните методи обикновено не могат добре да разпознаят незрелите клетки, и се налага и микроскопско броене от специалист.

# 620
За каква инфекция ви лекуват сега, с какъв антибиотик, в болница или у дома? Урина пуснахте ли?

# 621

Трябва ли да се притеснявам за пролактина?
Изчетох доста неща по темата,и от това което успях да разбера е на стресова основа и най-вече че трябва да се направи между 5-7 #ден от месечния цикъл.
По препоръка на гинеколожката ,аз го направих на 21 ден от мц.
И ся не знам какво да мисля

# 622
  • Варна
Спазихте ли условията за покой в лабораторията?

# 623
Не,точно понеже за първи път правя пролактин.
Обясниха ми че трябва да лежа 20 мин в покой,при кое аз бях вътрешно леко под напрежение ( правя ремонти дейности и главата ври малко) и рязко станах от кушетката да си сваля горнището,за да ми вземат кръв,а то не е трябвало после ми обясниха в че трябва да е в пълен покой,иначе ми влия на резултата.

# 624
При Феритин 47 (в реф.граници 04-100)
и Д3 - 50 (в реф.граници 30-100)
Има ли нужда да се пие нещо? В нормалните граници са, но трябва ли да са повече по-принцип или тези числа са добре?

# 625
Не,точно понеже за първи път правя пролактин.
Обясниха ми че трябва да лежа 20 мин в покой,при кое аз бях вътрешно леко под напрежение ( правя ремонти дейности и главата ври малко) и рязко станах от кушетката да си сваля горнището,за да ми вземат кръв,а то не е трябвало после ми обясниха в че трябва да е в пълен покой,иначе ми влия на резултата.

Не трябва и да е правен секс поне 24-48 часа, да не са стимулирани гърдите, покой поне 20-30мин.

Drama Llama при тези граници моята ендокриноложка ме кара да поддържам Д около 70.

# 626
Здравейте,
От 20 години се боря с кожни проблеми (псориазис), който бавно се влошава. Храня се нормално, но винаги стоя слаба, нямам никаква енергия. От скоро деня преди цикъл доста ме боли главата.
Последните резултати, които пуснах, всичко изглежда в норма (хистамина още не е излязъл).
Феритинът и трансферитинът са с добри резултати, но пък желязото ми е много ниско. Не знам как да интерпретирам това и на какво би се дължало.
Може ли някой да помогне…?

# 627
Цикълът обилен ли е? Гинекологично всичко наред ли е - изключени поликистозни яйчници, ендометриози?
Хормоните на кой ден от цикъла са пускани?

# 628
Първите 2 дни е обилен, но нищо, което да ми се струва извън нормата. На 3тия до 7мия ден е вече много лек.
Изследванията са пускани на 4ти ден от цикъла. На 9ти май съм на преглед при гинеколог.
Последно бях на рутинен преглед и цитонамазка преди година и половина и лекарката каза, че всичко ми е чудесно.
Цикълът обилен ли е? Гинекологично всичко наред ли е - изключени поликистозни яйчници, ендометриози?
Хормоните на кой ден от цикъла са пускани?

# 629
Желязото е нисичко, хемоглобина как е? Вит В12 и Д са нисички и те, бих суплементирала със сигурност - Билкова кръв, повече червено месо, дроб, вит Д и В12 на капки, пръскалки или каквото прецените.
От кога е умората? Съчетание от пролетна и занижените стойности по-горе може да е едно от обясненията. Как сте със съня? Той е изключително важен за цялата психомоторика. Аз съм с малки деца, и понякога така се завъртат нещата с недоспиване и константата преумора, че не мога да се изчегъртам от дивана. Как сте със стреса? Нерви, проблеми?
Казвате, че се храните нормално, какво означава това? Достатъчно протеини, въглехидрати? Месо, яйца, риба (особено мазна), сирене, плодове, зеленчуци? В нормален по размер порции? С корема как сте, някакви проблеми там?

Общи условия

Активация на акаунт