Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 35 345
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
Някой има ли представа какво значи този резултат от колпоскопията. Сериозно ли е?

# 646
Здравейте, след направени кръвни изследвания, от лаболаторията ми обърнаха внимание на повишената стойност на Fe /желязо/. При референтни стойности 6,60-26 , моят резултат е 32,40. Хемоглобинът ми е 133. Не приемам никакви добавки. Има ли проблем при стойност на Fe над нормите?

Моля за мнение

# 647
От кръвната картина как са MCV и MCH?
Иначе е възможно при одраскване на вената да се получи хемолиза и завишен резултат.

# 648
  • Sofia
Може ли мнение за тези резултати на урина ,на 3год.дете?

# 649
Има ли оплаквания?
Как е взета урината?
Ако не са спазени правилата за измиване и т.н. резултатите не са реални.
Ако са спазени - виждате сама, има много бактерии, както и кръв, кетони и завишено тегло. Инфекция, обезводняване, не добро хранене последно време (при деца и 1-2 дни са достатъчни). Изненадва ме липсата на увеличени нитрити и левкоцити при наличие на бактерии масово.

# 650

Здравейте, може ли някой компетентен да разясни има ли проблем?

# 651

Здравейте, може ли някой компетентен да разясни има ли проблем?
Да, според снимката имате бронхит

# 652
  • Sofia
Има ли оплаквания?
Как е взета урината?
Ако не са спазени правилата за измиване и т.н. резултатите не са реални.
Ако са спазени - виждате сама, има много бактерии, както и кръв, кетони и завишено тегло. Инфекция, обезводняване, не добро хранене последно време (при деца и 1-2 дни са достатъчни). Изненадва ме липсата на увеличени нитрити и левкоцити при наличие на бактерии масово.
От 5дни е с хрема,кашлица,а от снощи и днес почти цял ден е с висока темп.-39,5…спада до 38-37,7 с панадол или нурофен.
Бил е на преглед и там са дали за изсл.урина.
Утре ще пуснат и стерилна.
Предписан му е Уринал акут-сироп.

Благодаря за отговора 🍀🍀🍀

# 653
Кръвни изследвания пуснати ли са?
След като дадете урина за микробиология, детето трябва да започне антибиотик, високата температура с тези изследвания на урината говорят за пиелонефрит. По принцип зависи от тежестта, но и болнично лечение е на дневен ред.

# 654
  • Sofia
Не са пускани кръвни.
Какво е добре да се изследва?

# 655
Здравейте!
Може ли заради това, че от няколко дена пия малко вода (около и малко над 1 л ) уреята да е завишена?
Ще помоля за коментар за всички показани изследвания.

# 656
  • София
Здравейте,
какво значи тази ниска стойност на МАТ?

# 657
Това са антитела, колкото са по-ниски толкова по-добре!

# 658
  • София
Това са антитела, колкото са по-ниски толкова по-добре!
Ох, имаш една голяма почерпка от мен, да знаеш! Hug

# 659
Момичета помогнете с разчитането 💐
От 2г съм с отстранена щитовидна жлеза, приемам хормон 100мг, виждам че трябва да се повиши дозата. За тромбоцитите отново трябва да започвам кортикостероидите, но до там съм с разчитането, чакам доктора да ми отговори, но вече е извън работно време и до утре може да откача. Прилагам снимка на изследванията, благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт