Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 35 342
  • 754
  •   1
Отговори
# 660

Реален ли е според вас този резултат, на изследването преди 2-3 месеца излязоха няколко вида бактерии и уреаплазма( направи се лечение за всичко, изчаках 6 седмици, за да изследвам отново).

# 661
Лотос както казваш, дозата си е за увеличение, отделно вит.Д е в дефицит, но мисля, че и желязото ти е като гледам тези ниски MCV , MCH и хемоглобин на долна граница. Така, че моя съвет е да пуснеш желязо за да се види колко точно е ниско. И Анти ТПО ти е завишен, тоест с Хашимото си, което винаги ми е било странно при отстранена жлеза, но се среща.

# 662
Mibobo, преди да я премахнат си имах Хашимото, също и Tg беше доста завишено, TPO и то беше доста по- високо. Чак се изумих колко са спаднали, но е факт, че Хашимотото остана. Благодаря, не знаех MCV и MCH за какво отговорят, бях стреснала, нo малко се успокоих 💐

# 663
Ясно. Нормално е да спаднат, като го няма органа който атакуват.

# 664
  • Варна
Лотос и аз съм без жлеза от 4г и още имам антитела, само че всеки път са все по-ниски - автоимунитетът си остава, имай го предвид и за други потенциални автоимунни заболявания.

# 665
Здравейте ! Изследването е на баба , която е на 76 по повод бучка в гърдата .  От написаното разбирам , че има тумор или бъркам ? Консултацията с личния и насоки ще са идната седмица

# 666
Не бъркаш, ето различните категории по BI-RADS https://zascho.koshachek.com/articles/kakv-e-kodt-na-bi-rads-i-k … izglezhda-na.html

5-та категория е с 95%  риск за злокачествено, препоръчва се биопсия

# 667
  • Burgas, Bulgaria
Здравейте ! Изследването е на баба , която е на 76 по повод бучка в гърдата .  От написаното разбирам , че има тумор или бъркам ? Консултацията с личния и насоки ще са идната седмица

Аз бях с Bi rads 4c и казаха над 90% злокачествено още на образната. Пратиха ме на хирург и след 3 дни ме оперираха . При баба Ви ,вероятно ще има първо биопсия.  Хирург ви трябва.

# 668
Още в понеделник сме организирали преглед при онколожка да даде насоки . И аз предполагах първо биопсия . Благодаря ви

# 669
Здравейте. При съмнение за хипофункция на щитовидната, какво се изследва?

# 670
lyatno vreme TSH, FT3, FT4, TAT, MAT

# 671
Здравейте,имам питане относно изследване на моето момченце на 5 години. Беше му назначено изследване за фекална еластаза. Първото беше на 26.04 в синево и резултата беше 26 при норма над 200. На 6.05 пуснахме пак в бодимед беше 56.Много се притесних,защото ни насочват към потен тест за муковисцидоза. Моля,кажете къде да го пусна за трети път с надежда да е бил грешен двата пъти. Благодаря

# 672
Здравейте,имам питане относно изследване на моето момченце на 5 години. Беше му назначено изследване за фекална еластаза. Първото беше на 26.04 в синево и резултата беше 26 при норма над 200. На 6.05 пуснахме пак в бодимед беше 56.Много се притесних,защото ни насочват към потен тест за муковисцидоза. Моля,кажете къде да го пусна за трети път с надежда да е бил грешен двата пъти. Благодаря
Аз не разбирам защо просто не направите потния тест, за да се(дай боже) отхвърли муковисцидозата, вместо да се надявате на 2 отделни грешки в различни лаборатории.

Пожелавам ви да е отрицателен, муковисцидозата е много сериозно заболяване. Но все пак не губете надежда, има вече генна терапия, която би трябвало да се покрива от НЗОК.

# 673
Ние сме пускали в Цибалаб и Бодимед. Проверете евентуално в Токуда? Някоя друга голяма болница, вместо частна лаборатория. Гледам и Геника го имат.

Но потния тест не е нещо кой знае какво, за което подкрепям по-горното мнение. Отивате вечерта в педиатрията, слагат на гърба на детето едно листче и после хубаво го залепят с найлонче, марли, лейкопласт (да не се отлепи и размести) и се прибирате у дома. На нас ни казаха детето да спи “добре завито”, да се изпоти. Моето и без да е завито се поти много. На сутринта (след 12 часа) отивате в педиатрията да го свалят и да си го изследват. Звъните по тел. за резултат (както обикновено чакането е далеч по-ужасно от останалото).

# 674
Здравейте,може ли помощ в разчитането на резултатите. Изследванията са на майка ми 70г. с Хашимото от 20години . Рязко напълня последните две години без промяна в храненето.

Общи условия

Активация на акаунт