Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 439
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Вихра,
и аз в последните години започнах да получавам главоболия около цикъл. (Никога през живота ми не ме е боляла глава, освен когато съм болна от грип.)
За щастие не са толкова силни и не пия никакво болкоуспокояващо. Помага ми да махна екрана (но аз съм на екрани 12-14 часа дневно), да сваля очилата и да постоя на тъмно или поне със затворени очи половин час.

# 376
И при мен е така с главоболието много е силно по време на цикъл ,но аз съм и с мигрена.Пия Имигран или Хедан.И това 4,5 дни един след друг.

# 377
И при мен се появи, два дена преди цикъл започват болките. Пия повечко магнезий, засега ме отпуска и си лягам рано.

# 378
И мен винаги ме е боляла главата преди цикъл. Аталгин ми помага.

# 379
  • София
При мене също се появи мигрена в перименопаузата. Надявам се да съм приключила вече след десетгодишен период. Миналата година имах епизодични появи на мигрена, но много леко. То и веднъж ми дойде и няколко зацапвания. Та, предполагам му се вижда края.

# 380
При мен преди да спре цикъла последният път главата ме боля 3 дни, пих нурофен и след няколко часа пак започна. Оставих се да мине сама болката. По принцип ме боли преди цикъл, сега беше в края.

# 381
gerinceto, а държиш ли непременно тази форма на магнезий да пиеш? Тя е най-малко усвояваната, освен че и още кой знае какво има набухано в тия таблетки за да стане и вкусно. Не изключвай и разхлабителният ефект да е отчасти и от някой от подсладителите или нещо друго в тях.
Не държа да е точно тази форма на магнезий. И наистина не съм сигурна колко се усвоява от организма. Единствения плюс, че поне сега не пия разхлабително както преди. То разхлабителните не ми действат така прочистващо както този магнезий Satisfied  Освен да правя някаква реакция от някоя от съставките му и затова да има този ефект.

# 382
При мене също се появи мигрена в перименопаузата. Надявам се да съм приключила вече след десетгодишен период. Миналата година имах епизодични появи на мигрена, но много леко. То и веднъж ми дойде и няколко зацапвания. Та, предполагам му се вижда края.
А какви са Ви симптомите при мигрена. Аз също съм в перименопауза и имам главоболие, болки в очите и все ми се "повдига", но не повръщам. Записах си час за ЯМР, но докато ми дойде датата за прегледа, да потитам и тук!

# 383
  • Пловдив
Момичета, според мен имате естрогенна доминантност с тези мигрени. Особено ако са придружени с зацапване седмица преди цикъл, кисти или фиброаденоми на гърдите, пъпки преди цикъл. Направете си тест, бях споделила по напред как се прави. Пускат се хормони и с един онлайн калкулатор се изчислява съотношението естроген, прогестерон. Аз го имам същото откак родих, отне ми 10 г да осъзная какво се случва и да се усетя, че при цикъл и овулация съм извън релси. Да, от нищо не се повлиява, по 3 дни съм била на легло. Искам тишина и тъмнина. Имала съм периоди с по 2,3 дни повръщане. Страшно е. Неадекватна в тези моменти. Пила съм много неща, Помогна ми добавка ДИМ или Див Ям, биоидентичен прогестерон вагинално, хапчета Авмигран от Турция в началото на болката, като усетя, че ще е мигрена. Винаги се усеща, друго нищо.

# 384
  • Стара Загора
Аз да се "похваля" с диагнозата, която вчера ми постави един ортопед -  двустранна тазобедрена дисплазия и коксартроза. Оказва се, че и това е по някакъв е свързано с пременопаузата и поне при мен симптомите с болки, дълбоко в тазобедрените стави започнаха преди около 3 години. За щастие не са постоянни болките, но по 2-3 пъти през студените месеци имам сериозни кризи, при които движението ми е доста затруднено, а болката на моменти - непоносима.
Та, ще трябва и това да боря в следващите години или поне да го поддържам така, че да отложа или дори ако може напълно да спестя смяна на ставите...

# 385
  • Пловдив
А какво лечение или профилактика ти предписа?

# 386
  • Стара Загора
А какво лечение или профилактика ти предписа?
Препоръча ми да пия 2 пъти годишно по 2 месеца Пиаскледин, което е лекарство с масла от авокадо и соя и подпомагало регенерирането на хрущяли и да избягвам активни тренировки със сътресение, т.е. край с бягането. Също и да контролирам стриктно теглото и да не допускам напълняване.

# 387
Ако не е правено ЯМР, съветвам да направиш, за да се потвърди че е от това.
Често се оказва че болката може да е свързана с дискови хернии, притискащи нерв, както и някакво изкривяване на гръбначния стълб, което натоварва ставите заради неподходяща стойка на тялото.

# 388
  • София
Мен също от няколко дни ме боли едната тазобедрена става и подозирам подобен проблем, но ще не съм се наканила да отида на ортопед. Май ще трябва.

# 389
Моята колежка /49 г./ в края на миналата година отиде на диетолог, поради нейни неразположения със стомаха. Той изтеглил теглото й на някакъв по-специален кантар и й казал, че има съмнения за ниска костна плътност и й препоръчал да отиде при специалист.
Миналата седмица отиде и познайте - остеопороза на двете тазобедрени стави. На гръбначния стълб няма. Тя не усеща нищо. И сега ще я подложи на лечение, въпреки че не знам това дали се лекува изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт