Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 416
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • София
pepina80, макар и малко вероятно на тези години, винаги започвам с тест за бременност при закъснение. Най-вече за собствено успокоение, пък и не е трудно или скъпо.

# 361
А не е ли по -точно да се търси причината за желязото, защо пада? Защо пада, когото се спре приема му? Аз имам изписано желязо заради желеюзодефицитна анемия, без да  е установено причината и.  Няма проблем докато приемам желязо, стойности  му се натрупват в организма, но спра ли го  феритин, желязо и т.н .. започват да падат.  Доктора каза, че не знае защо, аз сама си стигам до разни изводи

Според лекарите е от обилна менструация и аз вярвам, че е от това. Преди раждането нямах никакви проблеми, след това започнаха кръвоизливите и с течение на времето я установиха. Имам страшно обилен цикъл и обикновено е по-къс от 28 дни- да не каже винаги.

# 362
От обилната менструация беше при мен.
Отделно, ако липсва мед в организма, желязото не се усвоява. Аз си взех една опаковка и сега съм спряла желязото за почивка, и пия мед.
Не са еднакви и те,а и май няма универсално и там а да се открие "твоето". Освен и че някои предизвикват запек и хората се отказват да ги вземат или пък не да редовни заради това.
Фероградумета даже ми действа урегулиращо. Други железа пиех като бременна, леле няма такъв запек, беше ужасно.

# 363
Да взема да разкажа как е при мен. Тъй като едно лято почнах да имам чести крампи на краката, по късно установих че и болките при сърдечната област също всъщност са крампи (минах през ехокардиолог и нещата си изгеждат обичайно като за мен) си самопредписах магнезий. От аптеката си взех Магнум антиспазми.Това определено ми повлия и почнах да разреждам крампита и даже изчезнаха. Тогава по ТВ видях че се рекламира магнерич и следващата опаковка реших да е от него. Честно, нещо не ми допадна и всъщност си се върнах към първия избор. И сега, като почне да ми се появява крампа, веднага включвам Магнум антиспазми и всичко спира.

Гледах, че преди няколко дни писахте за обилен цикъл... И при мен от 2 г е така (сега съм на 46). Неконтролируем първия или втория ден (половината от деня). Течът е през 15 мин смяна на ултра дебел тампон и доволно напоена превръзка.  Последните 2 цикъла обаче дежуря нощем. Simple Smile Поне смяната е през 2 ч, но направо .... Че и цикъла се скаси на 26 дни... Последния път даже беше  24 Sad Впрочем пробвах да ползвам и чашка - пълен провал. Нея мога да я ползвам само когато цикъла ми не е много силен или много слаб, че и при слаб ми изпуска. Съответно винаги ползвам и дамска превръзка че знаели се... Обаче ще е идеално за приложение при ходене на море, стига да не съм в часовете с обилен цикъл. И да изпусне ще е нещо малко, а морето няма да ми е проблем, защото все пак ще съм сложила чашката, която уж е вакуумирала мястото.

Момичета, срам не срам, да питам. Като ви закъснее, не се ли чудите дали не сте бременни? Този месец за пръв път ми закъснява цяла седмица и много съм се притеснила. То зависи и от контрацепцията де, колко е надеждна. В крайна сметка днес си купих тест за бременност. Дано е от ЕГН-то, че не ми се мисли на тези години какво ще ми дойде до главата.

И аз се чудя същото. Ако почне да ми прескача все ще си мисля че е бременност. Sad Добре че има тестове.

# 364
От обилната менструация беше при мен.
Отделно, ако липсва мед в организма, желязото не се усвоява. Аз си взех една опаковка и сега съм спряла желязото за почивка, и пия мед.
Не са еднакви и те,а и май няма универсално и там а да се открие "твоето". Освен и че някои предизвикват запек и хората се отказват да ги вземат или пък не да редовни заради това.
Фероградумета даже ми действа урегулиращо. Други железа пиех като бременна, леле няма такъв запек, беше ужасно.

То в Тотема има и мед...никой не ми е предписвал това обаче. Май цялата менделеева таблица трябва да пием.

# 365
Аз пия от това желязо
Имах анемия от растяща миома, оперерах се, но пак ми е ниско. За първи път ще го пия, турско е. Сутрин на гладно взимам по една таблетка. Не ми дразни стомаха.
Магнезий също пия турски, разтворим е. Направо се осирам от него /с извинение/ Ето го
Пия го вечер и след 2 часа ме разхлабва.

# 366
  • София
На мен най-добре ми действаше сиропа Билкова кръв. Ама е толкова гаден....
Аз си правя тестове. То е ясно, че ще е една черта, ама друго си е да я видиш. 😁

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 19:50 от Rockstar

# 367
  • Б
Аз сега вземам само магнезий и еханицея за имунната система . Друго не.Последните кръвни изследвания бяха ок .След време ще проверя , кое пада, кое се качва, без прием на добавки, само с разнообразно хранене. Не искам да ставам зависима от синтетични добавки.

# 368
Здравейте, на някоя от Вас случва ли и се преди цикъл да има силна мигрена по три дни, на която не повлиява никакво лекарство? Моят цикъл много се промени, от четири дни сега вече е само два и толкова обилно кървене, че не знам на кой свят съм. Освен това преди да започне започнах да получавам много силни мигрени. Пих ОКИ, аналгин, кетонал и няколко други и никакъв резултат. А лошото е, че когато се случи по време на работа съм направо като жива-умряла.

# 369
gerinceto, а държиш ли непременно тази форма на магнезий да пиеш? Тя е най-малко усвояваната, освен че и още кой знае какво има набухано в тия таблетки за да стане и вкусно. Не изключвай и разхлабителният ефект да е отчасти и от някой от подсладителите или нещо друго в тях.

# 370
  • София
Vihra539, аз получавам такива мигрени, но като започне цикълът - най-често от втория ден, но може и от първия, както беше последния път. Понякога 3 дни съм аут, почти нищо не мога да свърша - болката само намалява леко от болкоуспокояващите и после отново се засилва. Боли ме от сутринта, даже понякога и по време на сън усещам главоболие. И това започна с пременопаузата, преди не съм била така.

# 371
  • Русе
Вихра, и аз съм точно като Миленка_д с мигрената с тази разлика, че аз от ученичка още съм с главоболие по време на цикъл. Гинеколожката казва, че е нормално мигрената да се увеличи в пременопауза. Аз не съм намерила за сега хапчето, с което да спирам главоболието. Освен това то главоболието понякога намалява от аналгин, но започвам да се чувствам като опиянена и замаяна. Чак понякога нямам сили да говоря в тези периоди.

# 372
Може би ще ви се стори глупав въпрос, но пробвали ли сте спазмалгон за главоболието?

# 373
Не ми се струва глупаво. На мен много възрастен невролог ми е казвал при мигрена 2 нош па или 2 спазмалгона.

# 374
И аз от невролог го знам.

Общи условия

Активация на акаунт