Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 330
  • 736
  •   2
Отговори
# 90
Жужу, изгледах видеото, интересно ми беше. Научих например за другите бозайници с мено, не знам какво да мисля за обяснението на д-ра, че менопаузата не е естествен процес.
Ама мн неприятно, макар и да не е далеч от истината може би е, че все едно се превръщаме в мъже или пък безполови, и тва заключение -"това влагалище вече не ви трябва" много грубо ми се стори.
Параход, ще ми е интересно какво имаш предвид под това, че си има свои цели. Аз таман се зарадвах, че поне някой е помислил комплексно по темата, дано не е всичко пак основно за пари, не че не заслужават да им се цени труда лекарите, но първо да е хуманността.
Анди, Ангелова кратко го описа- всички сме така. 🤗
Моята гад още я няма, имам на моменти болки в гърдите, много противно, чак ми се повдига, преди никога не са ме болели, даже малко ме е страх.

Аз също изгледах видеото и се впечатлих от факта, колко глупости може да изговори един доктор...

# 91
Andi_B, не прочетох да са изследвали електролитния баланс. Давам го, като съвет, защото при мен проблемите (пулс, кръвно, паник атаки, тревожност и някои други неща) се оказаха от дисбаланс. Има приемливи пакети за цялостен метаболитен панел. Ако бях реагирала по-рано, щях да избегна доста ядове, вкл. и лекарствата за сърце.

# 92
Andi_B, не прочетох да са изследвали електролитния баланс. Давам го, като съвет, защото при мен проблемите (пулс, кръвно, паник атаки, тревожност и някои други неща) се оказаха от дисбаланс. Има приемливи пакети за цялостен метаболитен панел. Ако бях реагирала по-рано, щях да избегна доста ядове, вкл. и лекарствата за сърце.

Не ,не съм изследвала. Какво се изследва? Те лекарите не те насочват,  всеки доктор си изписва неговите хапове и накрая се оказваш с пет вида различни лекарства. Аз имам и синдром на раздразнение черва и от две години храненето ми много се промени ,според какво ми понася.

# 93
# 94
На тази мадама изглежда сякаш й хлопа дъската, но пък си има много полезен канал за менопаузата. http://www.youtube.com/@MenopauseTaylor

# 95
Здравейте, Честита Коледа на всички! Да попитам, преди 4 дни започнах да пия Фемовита Форте и се чувствам по -зле и от преди. Възможно ли е да е от лекарството? Също тези симптоми с напредване на Менопаузата отслабват ли? Допреди 2 месеца ми нямаше нищо, а сега се чувствам ужасно. Тялото привиква ли към тези ниски нива на хормони?

# 96
Това не е лекарство ,а хранителна добавка.Всяка една добавка влияе по различен начин на всеки един организъм.Никой не може да каже при теб как ще влияе и дали симптомите ти са от добавката или естествения ход на времето или как ще се развият нещата в бъдеще.

# 97
Това не е лекарство ,а хранителна добавка.Всяка една добавка влияе по различен начин на всеки един организъм.Никой не може да каже при теб как ще влияе и дали симптомите ти са от добавката или естествения ход на времето или как ще се развият нещата в бъдеще.

Знам, че всеки организъм е различен и симптомите на всички да различни. Чудех се просто при момичетата, които изпитват сходни симптоми от по -дълго време , дали има някакво подобрение. При мен явно нещата сега започват да се проявяват.

# 98
  • Стара Загора
Честит празник и от мен.
Много е индивидуално това със симптомите на менопаузата. При мен лятото, в жегите беше ужас. Дойде есента и някак затихнаха нещата, но съм постоянно в очакване да ме ударят пак. На 48 съм. Вече ми прескача по 3-4 месеца цикъла.

# 99
Тя почти цялата тема е със споделени преживявяния и симптоми и може да попрочетеш назад да видиш,че не си единствена.Това е по-скоро тема за пременопауза,а има и тема за менопауза.

# 100
  • Пловдив
След 2 седм.пак съм с МЦ.. уж. Тръгна като такъв, но не е...по-скоро зацапване. Обаче корем подут, пъпки, болки в кръста като за нормално идване 🙄🥴
Май пак трябва да почна Примолут-а.

# 101
  • Русе
Здравейте, ходих на гинеколог. Изписа ми Примолут нор и взе проба за цитонамазка. Цитонамазката излезе добре, но се оказа, че имам бактериална вагиноза. Докторката изписа Арилин таблетки да пием аз и мъжа ми. След обикаляне по аптеките се оказа, че никъде ги няма. Писах на гинеколожката по Вайбър тя ми отговори да сменя лекарството щом го няма с Флажил. Само че забравих да я питам и мъжът ми ли трябва да пие Флажил. Сега по празниците ми е неудобно да й звъня отново. На упътването на Флажила пише, че задължително се лекува и партньора, но не знам и той ли с Флажил. Някой знае ли, дали и мъжът пие фражил?
Освен това ще се получи така, че по едно и също време трябва да пия Примолут Нор и Флажил. Това дали е някакъв проблем?

# 102
Здравейте, ходих на гинеколог. Изписа ми Примолут нор и взе проба за цитонамазка. Цитонамазката излезе добре, но се оказа, че имам бактериална вагиноза. Докторката изписа Арилин таблетки да пием аз и мъжа ми. След обикаляне по аптеките се оказа, че никъде ги няма. Писах на гинеколожката по Вайбър тя ми отговори да сменя лекарството щом го няма с Флажил. Само че забравих да я питам и мъжът ми ли трябва да пие Флажил. Сега по празниците ми е неудобно да й звъня отново. На упътването на Флажила пише, че задължително се лекува и партньора, но не знам и той ли с Флажил. Някой знае ли, дали и мъжът пие фражил?
Освен това ще се получи така, че по едно и също време трябва да пия Примолут Нор и Флажил. Това дали е някакъв проблем?
Да, с едно и също е лечението. Антибиотикът няма връзка с хормона.

# 103
Айде и аз с отчета. Още не ми е дошло, закъснява с 2 седмици, последните три дена съм с болки в гърдите, сега се мъчи да процапа, коремът като плондир, ще тръгне ли, няма ли - кой знае. Еднакво гадно да го има и да го няма, не знам вече къде е баланса и оправията, депресирана съм. 🤮

# 104
Аз проблеми с цикъла нямам. Обаче от два-три месеца виене на свят, сърцебиене, слабост... Ходих по невролози, кардиолози, УНГ, отоневролог, изследвания всякакви - всичко ток... Обаче на мен ми похлопва редовно нещо между слънчевия сплит и гърлото и турбо не се понасям 😵‍💫

Общи условия

Активация на акаунт