Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 354
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
В случая лигавица и е показен при жени, които не са в менопауза.Правят се 3 процедури и се прави поддръжка.За съжаление още не съм го направила.

# 136
Много странно, ДХЗ. На мен лекар ми е казвал за тези упражнения.

# 137
Освен ТСХ,Фт3,Фт4,ТАТ,МАТ.Ето оптималните стойности

Хубаво е да си пуснеш кръвна захар ,инсулин и гликиран хемоглобин.

Пуснах захар и гликиран хемоглобин, всичко е в норма.

# 138
  • Бургас
И моят гинеколог си купи някакъв лазер и се опита да ми пробута процедури, ама гаранция нямало какво ще е подобрението, та реших да не се харча излишно, ако се влошат нещата- по-добре направо пластика, аз съм на 50 и менопаузата чука на вратата, чудодейно стягане и подмладяване няма как да очаквам, иначе упражненията могат да се правят и на сухо, просто стягате мускулите все едно много ви се пишка, но трябва да стискате и след няколко секунди пускате, и така доста пъти

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 18:30 от bur02

# 139
  • Бургас
Една рускиня казва, че при приседания-клек до позиция все едно сядаш на стол има ефект за тазовото дъно. Казва аз присядам всеки път като отивам до тоалетна по 10тина пъти. Иска ми се и аз да си създам такъв навик.

# 140
Или в оптимални нива?Инсулин?

# 141
Захарта беше 5.2, а гликирания хемоглобин 4.8. Инсулин не съм изследвала.

# 142
Здравейте, От време на време ви чета, тъй като и аз преминавам през този период на промени. Преди 2 години започна да ми прескача месечния цикъл, но преди година минах през ужасен период през който ме диагностицираха с няколко болести.
Автоимунен хепатит, придружен с артрит, диабет, анемия и жлъчно-каменна болест.
Вече съм много по-добре и стойностите ми са в норма. Ревматолога ми каза, че болките и изгарянията в китките на ръцете може да са от пред-менопаузата.
В темите не съм срещала да описвате такива. При някой случва ли се да го болят малките пръсти на ръцете все едно вътрешно са възпалени/горят?  Освен тази болка, ме болят и китките, но там е все едно някой ме дърпа (пронизваща болка).

# 143
Andi_B чудесно,чак ти завиждам благородно BlushА ако имаш възможност пусни го с щитовидните.Спомена корем,възможно е и от това да е.

Stryper не знам какво означава "да горят".Аз имам проблем с китките отдавна(повече от 20 години-синдром на карпалния тунел)
Изтръпвания,болки(както ги описваш) ,а понякога и като преминаване на ток през ръцете ми,като притиснати в менгеме .Понякога по цели нощи не мога да спя.

# 144
Stryper,
много съжалявам за проблемите, които са ти се струпали. За пръстите - можеш да прочетеш за еритромелалгия (Erythromelalgia), това е автоимунно съдово заболяване. Аз имам синдром на Рейно, който е обратното, но знам за еритромелалгията, защото понякога го съпътства като симптоматика. Виж дали няма да се разпознаеш случайно.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 19:41 от Параход

# 145
Еритромелалгията е синдром, съпътстващ ревматологично заболяване.
Измерете си и костната плътност, може оттам да са тези болки.
Кажете ми, моля, колко вит. Д приемате, с колко магнезий, по кое време?

# 146
Параход, благодаря ти! Вече съм добре. Моите болежки са бял кахър в сравнение с много по-тежки случаи. Ще поискам от ревматолога да ми назначи изследвания за остеропороза и ще потърся за еритромелалгия, но на първо четене го нямам.

# 147
Аз взимам вит. Д 10 000 единици на ден с Омега 3, магнезий цитрат 700 мг вечер, далече от вит. Д.  Отделно сутрин вит. Ц и цинк.

# 148
Stryper наистина доста ти се е събрало за кратък период. Хубаво е поне, че са успяли да открият и установят кое, какво, а не са те прехвърляли един на друг без диагнози. Описанията на усещаниета и болките са много индивидуални, и нерядко объркващи. Мен много остро ме боляха фалангите на пръстите, даже имах възелчета миналата година, но всичко премина. Така ме пронизваше, че изписквах от болка и уплах. Явно беше от вируса, който изкарах и ме срина, но точно с възелчетата не се заимавах. Изтръпвания на малките пръсти на ръцете си имам от врата. Понякога, ако по-дълго са били "обезкървени" ги усещам, като болезнени. Но, дали е същото, нямам представа.

malika$, сега е зима и пия поддържащо количество, по малко (10 капки Вигантол) на ден. При последните изследвания беше влязъл в норма, иначе ми бяха изписали доста висока доза хапчета. Има тема за витамин Д с информация кое, как, защо и колко, но там са доста напреднали и съответно- смели с количествата и комбинациите.   https://www.bg-mamma.com/?topic=1714171. Лично аз не смея да се забавлявам сама с витамините, но си чета, за да съм информирана.

Та, това е от мен...в 3ч през нощта Simple Smile Кукувица. От 2 дена нещо се будя по никое време, уж от запушения нос, после заспивам пак и на сутринта не знам къде съм. Подозирам капките за нос, които определено предозирам ( имат ефедрин), за да мога да дишам. А утре съм на работа и вечерта ще се посреща Новата година. Доста грим и старание ще трябва да положа Simple Smile Хубав ден, момичета и весело посрещане на Новата година!

# 149
Кои капки за нос имат ефедрин? В България отдавна не се продават такива, а ми вършеха отлична работа.

Общи условия

Активация на акаунт