Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 526
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Обсъждали сме подобни проблеми. Има и друг вид стягане.  Дори давах линк към Фемина, че разполагат с апарата. Но май няма изпробвали го.

# 421
  • Пловдив
Да, това в много важно, аз съм се замислила за Kgoal, освен упражненията на Кегел, които си правя. Малко скъп уред е, но съм чела че някои са доволни.

# 422
хубаво е да се четат и по-стари теми, в тях има много иполезно инфо. Писала съм няколко пъти. Аз споделих за инконт. при спорт, скачане, кихане. Направих 3 процедури с вагинален лазер Мона Лиза. Реших си проблема. При нужда се прави подръжка веднъж  годишно.

# 423
  • Пловдив
хубаво е да се четат и по-стари теми, в тях има много иполезно инфо. Писала съм няколко пъти. Аз споделих за инконт. при спорт, скачане, кихане. Направих 3 процедури с вагинален лазер Мона Лиза. Реших си проблема. При нужда се прави подръжка веднъж  годишно.

В какъв период ги направихте и като цена колко ви излезна.

# 424
Процедурите се правят по схема. Макс до през 5 седмици между тях. Аз се повлиях от 3, но може и 4 или 5 да се наложат. Правих ги в Германия, цената е различна , може би, но ако настоявате  ще ви я кажа. Видях , че в Белисимо Сф май имат също такъв лазер.
Лазера не е само за инконт. има и много други ползи, прочетете ...

# 425
  • Стара Загора
Аз да ви се оплача с моите цистит от последните две седмици. Писах по-горе, че изпих цели 3 дози АБ и пак се появяват болките и симптомите и ЛЛ ми изписа този понеделник някакво лекарство с умъртвени е.коли, което действало подобно на ваксина и карало организма да се бори сам с патогенните. Започнах го още в понеделник и учудващо болките спряха, но не и честите позиви за уриниране. Добре, че работя вкъщи и това ми позволява свободно да си ползвам тоалетната.
Обаче във вторник се появи кръв. Реших, че ми идва (и без това ми е 68ми ден от предишния цикъл), но количеството е доста малко и се отделя основно при пишкаме, което ме навежда на мисълта, че вероятно няма да е цикъл, а нещо от самия цистит.
Имате ли идея дали може да се разпознае по нещо?
Той и цикълът ми последните пъти е скромен (отива на приключване явно). По-скоро е розово на цвят...

# 426
  • София
А гледаха ли ти бъбреците на ехограф? Защото дъщеря ми беше с подобни симптоми и бактерии (но не бяха E. coli), след АБ имаше подобрение и после симптомите се върнаха - отидохме на уролог и се оказаха песъчинки в бъбреците.

# 427
  • В полите на Пирин планина
Принципно има много полезни упражнения ( доста от тях от йогата), които са за стягане на тазовото дъно.

Аз харесвам тази дама, която дава много полезни съвети:

https://www.instagram.com/estera_menomove/

# 428
  • Стара Загора
А гледаха ли ти бъбреците на ехограф? Защото дъщеря ми беше с подобни симптоми и бактерии (но не бяха E. coli), след АБ имаше подобрение и после симптомите се върнаха - отидохме на уролог и се оказаха песъчинки в бъбреците.
Не съм, но едва ли е това. Просто знам защо се появи цистита първоначално и може да се смеете, ама беше от секс. Не е за първи път и затова знам. Явно тази пременопауза и там ме кара да прекалявам 😁

# 429
  • София
Може и така да е, но по-добре да отидете на уролог. Личните лекари не са много силни по тези инфекции, от опит го казвам

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 14:00 от миленка_д

# 430
  • Стара Загора
Да, мисля да изчакам до края на седмицата и ако няма подобрение другата седмица ще се наложи да отида. Поне болката изчезна откакто ги пия тия хапчета, че тя сериозно ме мъчеше...

# 431
Да, мисля да изчакам до края на седмицата и ако няма подобрение другата седмица ще се наложи да отида. Поне болката изчезна откакто ги пия тия хапчета, че тя сериозно ме мъчеше...

И аз препоръчвам уролог, който да види бъбреците и пикочния мехур с ехограф, щях да умра преди две седмици, мислех че е цистит, бяха камъчета в бъбреците.

# 432
  • София
Аз цял живот не знаех какво е цистит, преди 2 години хванах. Май беше покрай една пауза.

Между другото, като че ли всяка следваща пауза е по-лека. Този път съм абсолютно спокойна, потя се малко повече и това е.

# 433
Не съм, но едва ли е това. Просто знам защо се появи цистита първоначално и може да се смеете, ама беше от секс. Не е за първи път и затова знам. Явно тази пременопауза и там ме кара да прекалявам 😁

Няма кой да ти се смее, това се случва при секс. Аз също страдам често от цистити, при мен е когато не приемам достатъчно вода. Облекчава ме чай от червена боровинка, спазмалгон и чай от мечо грозде. Когато съм имала кръв направо почвам Ципрофлоксацин, пия едно две и минава. Обаче вече се изписват с рецепти. Приемането на много вода е от съществено значение за развитието на бактерии. В последно време взимам  Фемин на Булгарбиотик и не съм имала такива проблеми от доста време. При даване на изследване не откриваха нищо в урината.

# 434
Ципрофлоксацин е от групата на флуорхинолините, където попада и левофлоксацина. И двете имат такива странични ефекти (има тема тук във форума за левофлоксацина), че по-добре е че не можете да си го вземате без рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт