Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 457
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Биотин ще помогне ако проблемът е от недостиг на такъв, то какво да направи за нас ако косопадът е от липса я на желязо, я на витамин Д, я на друго... След ковид точно тия две ми бяха за оправяне, съвсем очаквано към 3 весеца след като се разболях стана страшно с косата ми. Не само ме капеше, ами и по-нататък и се накъсваше точно в частта от косъма която е расла по това време. Доста биотин изпих, но освен пъпки като предобрих с него, друга разлика не видях Grinning А за мен дори 5000 микрограма на ден си бяха предобряне, за 10к както ме съветваха и фризьорки не си и помислям. Този от 5к го доизпих през ден за да не продължават пъпките и повече не си купих такъв. Не ми е толкоз нужен явно. Проблемът с високите дози само биотин по спомен беше че се конкурира за рецептори с Б5 и реално пречи на усвояването пък на него. За което видимият признак е акнето.

# 466
Такаа, от супер редовен на 28 дни цикъл, за трети месец ми закъснява, предишните два пъти с по точно три дни закъсня, сега ще видим.

# 467
На мен ми писна от лекари и лекарства. За косопада си правя варена коприва и поливам с прецеден разтвор. Бях си взела ампули за косопад и видях, че основната съставка беше коприва.
Да попитам дали да очаквам обилна менструация ако последните 3 са съвсем слаби? Вече 3-ти месец ми идва едва-едва. На 49 год. съм. Не съм имала горещи вълни. Кога се появяват те?

# 468
Всичко може да очаквате, а горещи вълни може пък да не ви споходят.

# 469
Тези косопади в повечето случаи не са ли хормонално обусловени? Почти всички,които познавам с такъв проблем е било така....

# 470
Хормонално или от недостиг на витамини, минерали. Внимавайте и с прекомерни фибри. Че и с тях си се блокира усвояване на какво ли не. Понеже нали навсякъде се проповядва салата и пълнозърнести неща, като суперхрани едва ли не.

# 471
Здравейте,започнах да пия Клименум още от първото хапче никакви вълни все едно с магическа пръчка изчезнаха,за сега съм изпила половината от опаковката много съм доволна,но искам да питам дали няма да има някакви странични ефекти и колко време могат да се пият,уж са безвредни ама съмнявам се.

# 472
Е, то за пълнозърнестите не е да ядеш само хляб и салата 🙂 Протеинът е много важен.

# 473
  • Пловдив
... След ковид точно тия две ми бяха за оправяне, съвсем очаквано към 3 весеца след като се разболях стана страшно с косата ми.
И при мен беше така след ковид. Не стига, че ми отключи хиперфункцията на ЩЗ, ами и зверски косопад. Половината ми коса изчезна. Беше страшно.

# 474
Хормонално или от недостиг на витамини, минерали. Внимавайте и с прекомерни фибри. Че и с тях си се блокира усвояване на какво ли не. Понеже нали навсякъде се проповядва салата и пълнозърнести неща, като суперхрани едва ли не.
От салата не е дерт, няма от нея да си докара човек дефицити. Виж това зобене допълнително с пектин, хуск, трици и подобни дето го пробутват че било много полезно си е за притеснение. А толкова хора го правят редовно...
Но то такова нещо е неестествено, ти от нормална храна толкова фибри и то само тях няма как да погълнеш. Смешно ми е как едни и същи хора са големите светци дето не пипват прероботени храни, а хвалят тия неща. Сякаш те не са преработени също, за да се отделят само фибрите или само пектина от целите храни...

# 475
  • Бургас
Stryper, при мен последната година станаха мижави нещата и даже и след прескачания не съм имала после обилни цикли, аз даже очаквам тази година- скоро ставам на 51г.  съвсем да се разредят и намалеят като количество

# 476
Записвам се в темата, защото май вече съм в пременопауза (на 40г съм).
Последните години цикълът ми се скъси (от 28 стана на 26-27 дни) и стана доста оскъден.
Последните няколко месеца започнаха и аномалии - 32 дни, 19 дни, 27 дни и сега май ще е 18 дни, та предполагам това е началото.
Имам и нужда от съвет - последна М на 1ви януари. Вчера започна зацапване, но е мнооооого осъдно. Искам да пусна хормони, но нямам идея дали това е цикъл или зацапване от хормоните.  Само с преглед (запазила съм час за другата седмица) ли може да се разбере какво точно се случва и това цикъл ли е или не е?
Благодаря! Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 10:21 от Dara77

# 477
Tinita, видях назад в темите, че използваш биоидентичен прогестерон,  на Биовеа ли е? Може ли да споделиш как, кога и къде го мажеш, колко време и кога усети подобрение? И аз мисля да взема него, имаше и още една дама, която писа, че го използва, ако може да се включи.
Моите симптоми са ужасна мозъчна мъгла, нещо като мигрената при някои от вас, в тези дни просто не мога да мисля, да работа, да се движа, абе нищо не мога, няма истинска болка, но мозъка ми става на боза, пълна каша и лошото е, че е не само по време на цикъл, а и покрай овулация. Имам още сухота в очите и гаден сърбеж в интимната зона, ако имате решение за него ще съм благодарна.
На 43г. съм до преди 2 години не съм имала никакви проблеми с цикъла, но сега май ще се навксва 😡😵‍💫😡

# 478
Моля, някоя дама, която има болки в тазобедрена става да сподели опит, специалисти, изследвания, че почвам да се сблъсквам с такива проблеми.

# 479
  • Стара Загора
Моля, някоя дама, която има болки в тазобедрена става да сподели опит, специалисти, изследвания, че почвам да се сблъсквам с такива проблеми.

Ето тук https://bg-mam.ma/p/1716219/49151104 и в няколко поста надолу споделям за моята драма с тазобедрените стави. Започнаха преди 3 години, точно когато смятам, че влизах в пременопауза.

Общи условия

Активация на акаунт