Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 439
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Покрай мен предимно са за кратко време с такива прескачания и закъснения, почне ли така да прави скоро спира съвсем.
Познавам жени, които са по 4-5 години в такъв преходен период - ту идва, ту не. На майка ми пък е спряло от раз на 49 години, не е имала моите проблеми с миоми, силни кръвотечения и т.н.
И аз ги навършвам след месец и половина, та се оглеждам Simple Smile Освен всичко друго, съм имала менструация много по-дълго от нея, защото ми е започнала няколко години по-рано + имам само едно раждане, след което се възстанови на втория месец въпреки кърменето.
Все още нямам пропуснат месец, нито дори закъснение след 32-рия ден (по-скоро са ми по-кратки от средното интервалите през целия живот).

# 541
  • 1st floor

...лигавицата ми е 9,8мм, което било доста дебела лигавица...
Аз сега погледнах моите изследвания от
август и видях, че е дебела 13,5 мм и също ми каза, че не е добре. Наблюдава се просто, така че според мен няма за какво да се притеснявате. Просто като ви свърши веднага идете, да се види дали се чисти по време на цикъла. Ако се задържа вече е проблем.
Едва ли нещо се чисти. Съвсем леко зацапване имам. Ходя си спокйно с ежедневни превръзки.

# 542
Моето дъъълго почти месечно зацапване (20тина дни със спиране и пак цапане), завърши с много обилен цикъл... Нещата са водопадни 🙄 не знам кое се чисти, какво се случва ама явно такова ще е вече. Неритмична история..
Много ме дразни, защото пътувам доста и става много неприятно, като искам да планирам, особено разни дълги изпълнения....

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 21:31 от duhi_puhi

# 543
  • София
...Започнах Инозитол и метафолик…
Мислиш ли, че метафолика може да е предизвикал цикъл? Започнах го преди няколко дни заедно с витамин В и имам усещане, че ще ми подрани доста този месец.

# 544
  • София
Чета ви от известно време, и си викам, рано ми е за тази тема. Да, ама вероятно, не. Ноември 2024г. имах зацапване като начало на цикъл, но само за 2 дена и спря, а аз по принцип имам обилен и точен цикъл. Декември ходих на преглед, правих цитонамазка, всичко ок. Доки каза, ще дойде цикъл, зацапването да го броя за цикъл. Дойде ми преди Коледа, и сега пак не ще да идва. 10 дена закъснение. Изписаха ми през декември агнес и вечерна иглика, чай от невен и бял равнец. Изкарах и тежък вирус, който не знам, дали може да е оказал влияние. Чудя се, да хуквам ли пак на лекар, или да чакам, както ме посъветва доки през декември?
Отделно съм на кантар да пусна хормони, че не съм пускала от 1,5г. Предните бяха ок.
Леко съм притеснена. Бременна не съм. Даже направих два теста, за да съм убедена.Smirk

# 545
  • Русе
Аз да попитам вие сами ли решавате какви хормони да пускате или лекар ви изписва? Питам, защото съм на 50г. в предменопауза, понякога идва цикъл, понякога пропуска, редовно ходя на гинеколог, но всеки път гинеколожката ми казва, че това са нормални процеси и не е необходимо да пускам други изследвания освен цитонамазка, за която ми дава направление. Никога до сега не съм пускала хормони.

# 546
Vessruss,
точно така е.

# 547
Гинеколог ти ги назначава или, ако не се покриват от ЗК, поне ти казва какви. И да си ги пуснеш ти, после трябва някой да каже какво означават.

# 548
  • Пловдив
Гинекологът ми ги пуска или казва какво да пусна и си ги плащам, но при някакви оплаквания. Доста съм пускала аз. Сега този месец последно пуснах естрадиол , прогестерон и ФСХ. После ще ги нося на нея, да видим какво ще каже.

# 549
...Започнах Инозитол и метафолик…
Мислиш ли, че метафолика може да е предизвикал цикъл? Започнах го преди няколко дни заедно с витамин В и имам усещане, че ще ми подрани доста този месец.

О да, регулира нещата. Пила съм и преди. Едното му действие е това,предписват го и при поликостози ,ИР, паник атаки и тн....

# 550
Някоя с високо кръвно вчера вечерта и през нощта?
Да, майка ми. Проверих и е имало магнитните бури със сила G3 ( 4 е най-висока степен).

Мацки, да си кажа за изпускането. Оказа се, че е било на нервна почва. Не знаех, че може да се случи. При стрес се получавало инцидентно. Ходих на лекар и обясних, че нито преди, нито сега ми се случва при кихане. Миомите ми са си там, не мърдат. Та, тогава правих гастро и колоноскопия. Беше ураганен стрес предишния ден, вдигнах кръвно, пулс, направо...кихнах, изпуснах се...абе, откачена работа. За следващия път ще си знам и ще съм щастлива, че така хубаво ще си поспя.
Ако помните ви се бях оплаквала, че ме боли ляво под ребрата. Оказа се, че съм имала язва, която е калцирала. Подозирам, че направих беля с всичкото ми старание за здравословно хранене и пиене на добавки. Спрях ги и болката изчезна. Може и пектинът да  е направил беля с червата...не знам. Значи, като пиех, пушех и стартирах деня с 3 кафета на гладно ми нямаше нищо. А сега...само ядове Simple Smile

И да си кажа...едвам смогвам да изчета тази тема, камо ли да чета стари теми назад...тез'  приказки съм ги слушала в годините и разбирам, че за някои мацки въпросите и темите се повтарят, но няма как. Така е още от времето на клубовете в дир.бг Simple Smile Ще е хубаво да се пише, въпреки, че вече е писано. Хубава вечер от мен и до скоро!

# 551
  • Пловдив
И аз на времето започвах деня със силно чисто нескафе , кола и цигара, ама бях на 20 г,  ако сега го направя и сигурно ще ида до спешното 🤣🤣🤣 но майтапа на страна, колко повече се старая да живея здравословно , се чувствам по-зле. Хормоните ли са виновни, егн ли, не знам.

# 552
Имало е магнитни бури, да. Оправих се още вчера. Вече съм пушка.
С носталгия си спомням годините, когато си пушех по една кутия цигари, пиех си по 3 кафета в денонощие, пиех си кола, хапвах си каквото ми е кеф.
Днес, ако го върша всичко това, не в спешното ще отида, а направо на улица Осма. Joy

# 553
  • Пловдив
Всичко с времето си, както се казва 😁
И кой знае, може би ако бяхме продължили с този живот, щяхме да сме тотални развалини.

# 554
Все по често ми се случва напоследък силно ускорен пулс, главата ми бучи и се чувствам зле. Не знам премено ли е, какво е, но направо ден няма без нещо си.
Едва ли са били магнитни бури, от седмица не съм в България.

Общи условия

Активация на акаунт