Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 381
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Б
Обилен, е колко време е така? Все ми се пада първите дни 2,3 да е събота и неделя и някак не усещам колко е обилен  Свикнала съм, не ми прави впечатление . Всеки месец едно и също. .

# 661
  • София
Аз пък се питам, от какво може да спре цикъл ей така, изведнъж, и то след направен преглед, цитонамазка и отриц. тест? Идва ти като по часовник, и отведнъж започват някакви аномалии. Отиваш на лекар, няма нищо притеснително, идва ти известно време без проблеми, и хоп, пак спира.Thinking Да му се невиди, това не трябваше ли да е поне след 45-50г.?!

# 662
Аз пък се питам, от какво може да спре цикъл ей така, изведнъж, и то след направен преглед, цитонамазка и отриц. тест? Идва ти като по часовник, и отведнъж започват някакви аномалии. Отиваш на лекар, няма нищо притеснително, идва ти известно време без проблеми, и хоп, пак спира.Thinking Да му се невиди, това не трябваше ли да е поне след 45-50г.?!

А Вие на колко сте? При мен започна да се разбърква още на 35г. като бях. При всеки е различно.

# 663
  • София
Скрит текст:
А Вие на колко сте? При мен започна да се разбърква още на 35г. като бях. При всеки е различно.
43.Smirk

# 664
Скрит текст:
43.Smirk

Тъкмо си е момента да започне според мен...тя менопаузата не идва изведнъж. Има и такива случаи де, но те явно не са в тази група, защото нито една не е писала. Тук сме с проблемите преди менопаузата да се оплачем на коя какво и е та поне малко разбиране да срещнем. Simple Smile

# 665
При мен дребните промени и някои нови неща започнаха на 42.
Последната изненада е, че януарският цикъл беше просто мечта. Без Пмс, без нерви, по-кратък, без болки.
За сметка на това е скочило пак кръвното и други проблеми там, и овулацията онзи ден мислех, че ще ме довърши просто, такова чудо не е било.

# 666
При мен също стартираха проблемите на 41. Сега съм на 44 и с всеки месец има нова екстра. От няколко дни съм се замислила да купувам апарат за кръвно, че нещо странно се чувствам на моменти. Може цял живот да съм била с ниско, но защо сега да не стане високо?!

# 667
От личен опит - не се замисляй, а купувай.
Скрит текст:
Имахме един обикновен. Който преди две години се оказа, че не показва вярно по-високи стойности. Когато ми беше първият епизод на хипертонията. Купихме Омрон, много добър. Който сега се оказа, че се е разкалибровал и той не показва по-високите стойности. Та, от месец се чудех защо не се чувствам много добре, и на кардиологичният преглед - изненада. Та, сега купихме трети - Сендо, а Омрона ще ходи на калибриране. А, аз съм пак на терапия и предстоят изследвания, лекари и да видим как ще вкарваме нещата в норма.

Обяснявам подробно, защото добър апарат, и явно редовно калибриране се оказват много важни.

# 668
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
43.Smirk[/spoiler]

Тъкмо си е момента да започне според мен...тя менопаузата не идва изведнъж. Има и такива случаи де, но те явно не са в тази група, защото нито една не е писала. [/spoiler]Тук сме с проблемите преди менопаузата да се оплачем на коя какво и е та поне малко разбиране да срещнем. Simple Smile
Аз през декември 2024 бях на преглед по повод удължаване на цикъла като продължителност + зацапване през ноември 2024, което не знаех цикъл ли е, що ли е? Докторът каза, чакаме цикъл през декември, и то седмица след прегледа ми дойде. Викам си, аха, не е предменопауза, ами случайност. Да, ама през януари 2025 не ми дойде, сега и през февруари не виждам да ми е тръгнало (днес трябваше да ме дойде), айде +/- 5 дена да е, ама 2 месеца от никъде нищо ме докараха до паника. Иначе преди 2 седмици започнах да се потя ужасно вечерно време, все едно ме поливаха с кофа вода, ама отмина за 5-6 дена. И пак не идва. Болки в кръста, в яйчници имам, и пак нищо. Имаше някакво бистро четение около седмица- ни цвят, ни мирис, не остава следи по бельото. Еми и то спря. И сега наникъде? В края на декември изкарах тежък вирус с 2 АБ, но и преди съм пила АБ, а не ми се е отразявало на цикъла.Thinking
Кръвно вдигнах една вечер. Кг качих през последните 1-2г., ИР ми откриха. Ама гледам да действам според ситуацията и симптомите. Не ми е идвало на акъл да събера всичките симптоми накуп и да сложа знак + между тях и после = на предменопауза.
Сега съм в ужас за 2м какво може да е станало? Супер ми е напрегнато преди прегледа. Реших да потърся инфо в темата и да си споделя страховете.Pensive Извинявам се, ако не съм за тази тема. Вече съм супер объркана. Приятелката ми на 44г ще ражда, аз на 43 не знам какво става.

# 669
Някой с проблеми с безсъние? Има ли справяне, как оцелявате?

В последно време започнах по-целенасочено да се информирам за предменопаузата, защото въпреки че на 45г нямам симптоми, това ме очаква, ако вече не е тръгнало.
Та от доста време поне няколко години си имам редовни периоди с безсъние, в последните месеци зачестиха и са съсипващи епизоди - будя се към 2-3-4ч и после няма заспиване. На следващия ден, даже понякога дни, съм като парцал.
Та в няколко подкаста споменават това като възможен симптом.

Решила съм да отида при моя АГ и да си поискам изследвания да видим докъде съм, но моля да ме насочите кои са важните хормони да ми пусне.

Имам подозрения, че ще се отнесе пренебрежително, защото всеки път като съм на профилактика и го питам навлизам ли в предмено и той отговаря ‘А, глупости’, но реално един въпрос не ми е задал за множеството симптоми, които може да са съпътстващи.

# 670
Maroonka, и аз съм така. Не спя от месеци, будя се по 3 пъти поне. Но няма да ходя на гинеколог, а на хомеопат. Препоръчаха ми и иглотерапия.
Аз имах редовен цикъл, само август и сега закъснява с повече от 10 дни. Но имам доста от симптомите, посочени от другите момичета - скъсяване на цикъла, промяна в обилността, болки при овулация и главоболие преди цикъл.

# 671
Maroon, и аз съм с такова безсъние от около 3-4 год насам. На 49 съм.

# 672
Все по- често се оплаквам, че ще си умра ненаспана, гладна и дебела...

# 673
Все по- често се оплаквам, че ще си умра ненаспана, гладна и дебела...
Мари и аз. Гледам сутрин в другата тема само ти и аз като караконджули от 6ч.  на линия. На мен отскоро ми се прояви!

# 674
Кзаха ми, че е хубаво е безсънието да се прекратява веднага. И аз бях така, но започнах Леваксан ( билково, лавандула) по 1 вечер. Преди това пиех Алора. Сега вече не ми действат, но пък си взех магнезиев блисглицинат (благодарение на инфото в темата)  и от месец  го пия, защото пак така няколко дена не спах през цялата нощ. Иначе, заспивам си, нямам проблем, ала след 3-4 часа....ококорвам се и сън не ме лови. Вижте да пиете нещо, защото се хронифицира, а и дава отражение на психика, сърце. Пия ментов чай с мед, липа с мед, има един успокоителен чай ( така пише на кутията)...
За кръвното да си кажа, че тези няколко дена и аз го вдигнах лекичко. Вероятно е нещо от времето, налягането. Хубавият апарат е много важен. Или може да те успокои фалшиво, или да ти докара стрес и излишно пиене на лекарства. Мъжът ми е с Hartmann, а аз си купих на Сендо...засега съм доволна. Първия го калибрираме, а втория още не съм го пипала, но е новичък- на 1 година. Имам си стар, с помпичка и понякога го ползвам него. Часовникът ми не мери вярно...изкарва кръвното по-ниско, колкото и да се старая при калибрирането.

Общи условия

Активация на акаунт